Ali to nije pametovanje, lijepo si opisala kako je kod tebe, nisi nikom implicirala da tako treba i kod njega bit, i da je zbog toga ovakav ili onakav, samo si odgovorila na pitanje![]()
Ja bi te mogla potpisat gotovo u potpunosti samo mi je situacija malo drugačija, ja evo npr. radim i imam dvoje djece različite dobi, ali princip nam je isti - u periodima kad se ne bavim djecom, bavim se sređivanjem kuće, odmaranjem i mm-om, nije svaki dan isti i ta pažnja nije jednako raspoređena uvijek, svaki dan je sličan, a drugačiji, al je najvažnije da stvari funkcioniraju.
Bitno mi je vraćanje stvari na svoje mjesto i obavljanje nekog posla odmah, ne ostavljat ga za kasnije (osim peglanja robe, nju mogu slagat do beskraja na konj i odugovlačit peglanje :rolleyes: ), zato mi se čini da ne trošim puno vremena na spremanje i čišćenje jer puno toga rješavam u hodu i odmah, odmah se stol rasprema, odmah se slaže roba sa sušila, odmah ... štagod ...
Tako je kod nas generalno rečeno red, al bude trenutaka kad je kaos i kad ima i mrvica po podu i svega, jer u kući živimo, ne robujemo joj, samo kod nas takvi trenutci ne traju dugo. MM je po tom pitanju sličan meni, i njemu je važan red i sudjeluje u kućanskim poslovima. Mislim da je i to bitan faktor šta se nas tiče.
Meni je važno da je red oko mene, tako bolje funkcioniram i bolje se osijećam, i to vrijedi samo za moj prostor, sve ostalo mi ne smeta, ni kakav je kolegičin stol u uredu, ni kakva je čija kuća kad dođem u goste, ni kakav je ormar od MM-a, to me apsolutno ne zanima, moja potreba za redom ostaje u mojim granicama i ne ide dalje niti kroz to procjenjujem ljude, i smeta me kad mene netko procjenjuje na način da urednost povezuje sa npr. nebavljenjem djecom i slično.

Odgovori s citatom