Usisavanje svaki dan - ajmeeee. Jednom tjedno brišem prašinu, operemo podove - nekad MM, uglavnom ja - (ali pod u blagovaonici i u kuhinji u pravilu svakodnevno sredimo mokrim papirnatim ubrusima jer se nakupi mrvica nakon pripreme jela i hranjenja), očistim kupaonicu. Cipelema nije dopušten ulaz u stan. Svakodnevno spremam krevete (samo prekrijem poplunima i dekom te namjestim jastuke). Suđe nakon obroka spremamo u perilicu. Peglam samo ono što se mora (ljeti tu aktivnost izbjegavam u širokom luku).
Ne smatram se nekom velikom čistunkom, ali ne volim kad vlada kaos u stanu. U proljeće me znaju baciti u bed sunčeve zrake koje tužakaju koje površine nisu dugo vidjele moje ruke. Tada se vide sve Zmajičine packe po stolcima, kuhinjskim elementima, prozorima (ali s vremenom sam oguglala jer ne mogu 24 sati dnevno imati krpu u ruci)....
E, da, jedino patim da na pipama i ogledalima nema mrlja, volim kad su izglancani.
Ali ono što mi je iznad ravnine očiju, ne vidim. Tako se zna dogoditi da paučina leluja po stropu dok je MM ne uoči i ne skine.