Peterlin prvotno napisa
He he he, svaka ti je na mjestu! Ja sam puno puno puta sebe uhvatila da tim ciscenjem i ribanjem pokusavam "biti bolja zena" da ne velim bolja osoba, kao da potkupljujem sudbinu, nesvjesno... Ovako nekako idu misli: ako mi u kuci sve bude uredno i ocisceno, onda cu uspjeti ostvariti sve svoje zelje. Bit ce da su nam to utuvili kroz 100 generacija u ledjnu mozdinu, nemam pojma. Gledam svoju mamu i svekrvu - ista prica! I uvijek gledaju oko sebe i procjenjuju susjede, prijateljice, ove, one... kao da je zivotno vazno kuhati i peglati svaki dan. Pa mozda je i bilo nekada, dok zene nisu radile izvan kuce (ako i tada) ali brate mili, u danasnje vrijeme fakat bi bilo pametnije napraviti ono sto seni kaze - namaknuti lovu radeci ono sto volis, a za ciscenje i pospremanje platiti nekoga. Nazalost, ja pripadam generaciji za koju je to tesko izvedivo - namaknem ja lovu, ali nekako se nelagodno osjecam kad imam tetu cistilicu, kao da nisam dovoljno sposobna. To me proganjalo i kad sam ju imala (jer sam morala) ali sve je to u glavi... Ufff... Kao da je krpa i metla ulaznica za rajska vrata. Borim se protiv tog nacina razmisljanja, ali s promjenjivim uspjehom. A zelim samo jedno - kad(ako) budem imala snahe, da budem u stanju ostaviti ih da u miru zive sa svojim izborom, kakav god bio.