Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
He he he, svaka ti je na mjestu! Ja sam puno puno puta sebe uhvatila da tim ciscenjem i ribanjem pokusavam "biti bolja zena" da ne velim bolja osoba, kao da potkupljujem sudbinu, nesvjesno... Ovako nekako idu misli: ako mi u kuci sve bude uredno i ocisceno, onda cu uspjeti ostvariti sve svoje zelje. Bit ce da su nam to utuvili kroz 100 generacija u ledjnu mozdinu, nemam pojma. Gledam svoju mamu i svekrvu - ista prica! I uvijek gledaju oko sebe i procjenjuju susjede, prijateljice, ove, one... kao da je zivotno vazno kuhati i peglati svaki dan. Pa mozda je i bilo nekada, dok zene nisu radile izvan kuce (ako i tada) ali brate mili, u danasnje vrijeme fakat bi bilo pametnije napraviti ono sto seni kaze - namaknuti lovu radeci ono sto volis, a za ciscenje i pospremanje platiti nekoga. Nazalost, ja pripadam generaciji za koju je to tesko izvedivo - namaknem ja lovu, ali nekako se nelagodno osjecam kad imam tetu cistilicu, kao da nisam dovoljno sposobna. To me proganjalo i kad sam ju imala (jer sam morala) ali sve je to u glavi... Ufff... Kao da je krpa i metla ulaznica za rajska vrata. Borim se protiv tog nacina razmisljanja, ali s promjenjivim uspjehom. A zelim samo jedno - kad(ako) budem imala snahe, da budem u stanju ostaviti ih da u miru zive sa svojim izborom, kakav god bio.
Mislim da je to generalan problem na našim prostorima.
Moja susjeda koja nije radila, svaki dan je brisala prašinu s betonske ograde od balkona, valjda zato da dokaže mužu i svima koliko je savršena.
Često sam u Engleskoj, tamo se nitko ne uzbuđuje oko čišćenja, mrtvi su hladni na mnogo toga, prozori se peru dva puta godišnje i to rade servisi za čišćenje... nisam kod nikoga u kući vidjela neku totalnu zmazanoću, ali će te mrtvi hladni primiti u nered, malo ga pogurati nogom da imaš gdje sjesti i sve ok. Bar ova generacija s kojom se ja družim.

A to da se osjećaš loše jer imaš čistilicu... nisi jedina, mojih par frendica ima isti feeling... MD je odrastao uz "dvorkinju" jer su mu starci puno radili, moja baka je imala "kućnu pomoćnicu", nama je to normalno, navikli smo na servisne službe u kući i ja sretna da mogu platiti da netko riba umjesto mene. Još da je naći neku s kojom bi bila zadovoljna... a ovako, imam ju samo za podove, prozore, vrata... i spasila me kad smo imali radove, a imali smo ih nekoliko puta po par mjeseci.