Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
Sad ste me sjetile: ako imam neke traume iz (debelo socijalističkog) djetinjstva glede štednje i čišćenja to bi bilo definitivno pranje plastičnih vrećica i omota .
Prvo se kupi tjestenina u vrećici, pa joj se pažljivo obreže gornji rub, pa kad se potroši lagano se opere i posuši na zraku, pa se u nju stavi komad friško(na stolu)trančiranog mesa, pa u zamrzivač, pa se nakon odleđivanja vrećica uredno opere i posuši te čeka nove višestruke prilike za zamrzavanje .
Da ne spominjem pranje vrećica za mlijeko, umetanje istih u kartonsku ambalažu od nečega i postavljanje instalacije na sudoper (tu se bacalo smeće iz sudopera i sitni ostatci hrane.
Ovo još uvijek živi kod mojih, samo se sad pere tetrapak.

Doduše, nekrama, bacanje itd. - to je upravo suprotno ovome pozzeleni, nije li? Ili ja ne kužim štos. Negdje u knjigama iz m... ne marksizma, nego marketinga, sam pročitala da je ciljani target prodaje i sve bržeg izbacivanja proizvoda na tržište (što ima za posljedicu njihovu jeftinoću) potrošačevo ponašanje po špranci - želi - kupi - troši - brzo odbaci - ponovno želi.

A zez je i nedostatno vrijeme za eko život jer trampe ovo ono - zahtijeva ulog sve vrijednije robe - vremena - kojeg većina ljudi nema da bi sad ispitivali ko ima ovo što meni treba... dok ne uspostave neki super brzi net site za to, pa onda nekog middle mana kojem bi "kupac" mogao reći - treba mi to i to, dofuraj mi tu i tu - a prodavatelj reći - dam to i to za to i to. Samo, s čime onda platit middle mana, kojom trampom i u čijoj organizaciji?

Mjera...da, samo teško... kad osvijestimo svako svoje atavizme, nove i stare.