Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
Ono, to je meni za moju obitelj i mene samu poniženje kraj zdravih ruku i očiju biti u zmazanom... I ako treba za to se ranije probuditi, kasnije leći, pretrpiti... to je to, meni nije problem.
To mi zvuči kao kad Peterlin kaže , i slažem se s tim, da je neka uvriježena društvena norma ( a onda je tako često i u našim glavama ) da je žena koja ne drži cakum pakum kuću ona koja je u krivu ili kako je to Peterlin lijepo sročila:

"Ja sam puno puno puta sebe uhvatila da tim ciscenjem i ribanjem pokusavam "biti bolja zena" da ne velim bolja osoba, kao da potkupljujem sudbinu, nesvjesno... Ovako nekako idu misli: ako mi u kuci sve bude uredno i ocisceno, onda cu uspjeti ostvariti sve svoje zelje. Bit ce da su nam to utuvili kroz 100 generacija u ledjnu mozdinu, nemam pojma. Gledam svoju mamu i svekrvu - ista prica! I uvijek gledaju oko sebe i procjenjuju susjede, prijateljice, ove, one... kao da je zivotno vazno kuhati i peglati svaki dan."

Volim biti na raspolaganju svom kućanstvu (tj. održavati stan na životu, a i ukućane), al sve više od toga kad imam love rado prepuštam nekom drugome.
Iako moram priznati, rijetko je netko u tuđem domu dovoljno detaljan. Ja si uvijek bolje počistim; kad mi se da , a inače je dobro i manje detaljno, ako mi se rađe radi nešto drugo.