Stranica 12 od 37 PrviPrvi ... 2101112131422 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 551 do 600 od 1838

Tema: Neurednost

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    Jeste li vi ikad kupile one zute eko vrece za smece sa trakom? Ako niste ni nemojte!!!!
    Meni se u vise navrata raspala nasred dnevnog boravka dok sam ju iznosila van,pa mi je onda jednom procurila u gepeku,smrdilo danima....
    Super je to sto se ona brze raspada i razgradjuje ali bome neka to ucini nakon sto je odnesem na smece!

Vim imam,eno ga stoji ispod sudopera neotvoren....u vise navrata sam ga htjela koristit ali ovi novovalni kucanski aparati ne toleriraju njegovu zrnastu strukturu....
    Vim + bruskin....milina...kad smo kod toga,gdje danas vise uopce ima za kupiti bruskin sa drvenom drskom?
    Vim koristim uglavnom kod svekrve za ribanje njene starinske kupaonice (i dobro je, i za fuge i za starinsku limenu kadu). Ponekad i emajlirano suđe (kad je već pohabano) uredim time i stvarno je odlično. Zrnata struktura je pijesak.

Kod mene doma već je puno manje mogućnosti za korištenje vima. Ribaće kefe imam, jednu za ribanje spomenika na groblju, drugu za balkone i treću mekanu za pranje tepiha i tapeciranog namještaja.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

RibaČa (možda je i ribaća, ali kod nas je sve Č) kefa.

Ima ih za kupiti u svakoj poljoapoteci, agrobazi,...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    RibaČa (možda je i ribaća, ali kod nas je sve Č) kefa.

Ima ih za kupiti u svakoj poljoapoteci, agrobazi,...
    Offt. je, zapadno od Medvednice je sve Č, kao u slovenščini... Tak je i u mom rodnom kraju. Dugo mi je trebalo da savladam pravila jezičnog standarda, a četka je ribaĆa (to je jotacija: t+j = ć)

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

E ja od te cetke imam traume
    A jel ima netko neku super ideju kako oribati kauc?
    Imamo bez kauc koji se s vremenom isflekao. Nedavno sam kupila neku pjenu za namjestaj i cijelog ga natopila sa tim. Iznijela ga van na sunce da se brzo posusia a kad ono njesra samo takvo. Fleke su se pretvorile u sive mrlje i sad igleda kao da sam ga sa smetlista pokupila. Moze li se to oprati da opet bude bez ili ga moram presvlaciti?

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Usisavačem za pranje, posudiš ako netko ima...
    Ako ne, servis....

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj disciplina prvotno napisa Vidi poruku
    E ja od te cetke imam traume
    A jel ima netko neku super ideju kako oribati kauc?
    Imamo bez kauc koji se s vremenom isflekao. Nedavno sam kupila neku pjenu za namjestaj i cijelog ga natopila sa tim. Iznijela ga van na sunce da se brzo posusia a kad ono njesra samo takvo. Fleke su se pretvorile u sive mrlje i sad igleda kao da sam ga sa smetlista pokupila. Moze li se to oprati da opet bude bez ili ga moram presvlaciti?
    Ja imam sarene presvlake na kaucevima pa je puno jednostavnije. Dok su djeca bila mala prala sam samo s deterdzentom za sudje, a sad ponekad uzmem vanish iako mi smrdi ko 100 vragova. Nije dobro da se to susi na suncu. Upotreba cetke nije za sve vrste obloga. Ja imam pamucne tkane pa mogu, ali za mikrovlakna je vjerojatno bolja carobna krpa.

Kako god bilo, moj ti je savjet naruciti servis da ti dodju s onim namjenskim usisavacem i dubinski operu. Oni ce ti reci detalje jer to ovisi da li imas federe ili pjenu unutra, kakav je materijal gore i slicno. Mi to napravimo svake trece ili cetvrte godine (bas se spremam nakon sto otpratim parketara). Nevjerojatno je sto je taj usisavac izvukao iz nasih kreveta - nema nacina da to ja operem cetkom s istom efikasnoscu. Ako imas od koga posuditi rainbow usisavac (kosta da te glava zaboli) probaj tak, inace ti je sve drugo lutrija, cak i servisi - nisu svi oni jednako efikasni.

Inace, u drugim zemljama znala sam vidjeti da se ti usisavaci koji peru mogu iznajmiti za male pare. To bi bio dobar biznis da se netko sjeti i kod nas.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

disciplina ili pozovi firmu koja se bavi profesionalno s tim
    ili kao neku jeftiniju varijantu od presvlačenja kupi neki fora prekrivač

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    . Ako imas od koga posuditi rainbow usisavac (kosta da te glava zaboli) probaj tak, inace ti je sve drugo lutrija, cak i servisi - nisu svi oni jednako efikasni..

Ja imam rainbow, odlična stvar; usisava, pere, filtrira zrak,
    čisti madrace, osvježava jastuke i poplune, i još svašta nešto....
    Posljednje uređivanje od Cheerilee : 06.07.2012. at 09:40

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ma razmisljam da ga presvucem u neku sivu boju. Samo ne znam hoce li me na kraju ispasti skuplja pita nego tepsija. Frendica je presvlacila kutnu i kaze da je znala koliko ce ju oderat da bi radije kupila novu u ikei. A netko kaze sica

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

E da si mi blize...
    Ima mi susjeda taj al nema nastavak za namjestaj

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

E da si mi blize...
    Ima mi susjeda taj al nema nastavak za namjestaj

Pa kako nema nastavak za pranje?
    To se dobiva u paketu, doduše dodaci se dobe kasnije od usisavača i treba ih zivkati,
    al na kraju ipak dobiješ...

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Nemam pojma! A mozda me se samo htjela otarasiti

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Offt. je, zapadno od Medvednice je sve Č, kao u slovenščini... Tak je i u mom rodnom kraju. Dugo mi je trebalo da savladam pravila jezičnog standarda, a četka je ribaĆa (to je jotacija: t+j = ć)
    Znam da je ribaća (jotacija ili jotovanje mi je jedino logično) , ali kod nas je sve Č, kao što i sama kažeš.
    To mi je užasan problem.
    Č i Ć ne raspoznajem po sluhu, a što je najsmješnije ni ne govorim ih pravilno, nego neko srednje polušuškavo.
    Raspoznajem ih jedino kad ih napišem, onda mi ili vuče na krivo ili ne.
    Osim naravno hlače/hlaće i gače/gaće, to valjda nikad ne budem zapamtila koje je pravo. Meni paše i jedno i drugo.
    Pa koristim kako koji dan.
    Sto puta sam pogledala u pravopisu i nema šanse, ne odgovara mi ni jedno, ili sve odgovara.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Znam da je ribaća (jotacija ili jotovanje mi je jedino logično) , ali kod nas je sve Č, kao što i sama kažeš.
    To mi je užasan problem.
    Č i Ć ne raspoznajem po sluhu, a što je najsmješnije ni ne govorim ih pravilno, nego neko srednje polušuškavo.
    Osim naravno hlače/hlaće i gače/gaće, to valjda nikad ne budem zapamtila koje je pravo. Meni paše i jedno i drugo.
    Sto puta sam pogledala u pravopisu i nema šanse, ne odgovara mi ni jedno, ili sve odgovara.
    Pa da, ista stvar... Mene je tata (ima četvrtinu slavonske krvi) uvježbavao dugo duuuugo, s ne pretjeranim uspjehom. Tek kad sam došla u Zagreb i družila se s ljudima iz drugih krajeva (dobar prijatelj iz Ljubuškog) naučila sam razlikovati na uho.

Inače, imam prijedlog novog glasa i slova za nas sjevernjake (na pol puta između č i ć): ç

A sad natrag na urednost: usisavaç me ostavlja, spremam se nabaviti novi, a Rainbow mi je ipak izvan granica dobrog ukusa. Našla ovaj s malim vodenim filterom. Ako izdrži 7 godina kao prošli, bit ću zadovoljna: http://www.elit-electronics.com/prod...-aqua-box-1600

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

nisu li ti usisavaci komplicirani za hendlanje?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Storma prvotno napisa Vidi poruku
    nisu li ti usisavaci komplicirani za hendlanje?
    Jesu nesto malo vise od obicnih, zato i trazim mali. Imam Atlantic Delfin (mali, nije veci od obicnog) u koji ide samo kanta s 1,5 litre vode, dva filtera koji se peru skupa s kantom i jos dodatni suhi filter koji operem 1x u 2 mjeseca. Super nam je sluzio (muz i jedan sin alergicari, drugi sin jos i astmaticar) ali vec se filteri raspadaju i cijev se rasklimala i stalno ga izbacuje termicka zastita tak da mu je vrijeme za mirovinu.

Covjek se navikne, jedino filtere treba uvijek ostaviti vani da se osuse do kraja, inace se upljesnive. ALI nije za djecu. Za njih bi rado kupila stapni usisavac, a i za sebe, da ne moram razvlaciti ovaj svaki put kad sa stola popadaju mrvice. Ovaj vodeni 1x tjedno, a za ostalo stapni. Tak sam si nekak to zamislila i cekam regres da to i ostvarim. Da imam MJESTA (citaj: veliku kucu a ne 60m2 stana) i dovoljno para, razmislila bih o Rainbow varijanti, a ovako mi ne dolazi u obzir, nemam kamo s tim.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

To mi je užasan problem.
    u vrijeme mog školovanja u srednjoi bili smo jugoslavenski razred, s time da su pretežno makedonci, vojvođani i srednji srbi pisali na ćirilici, pa kad bi zapela samo sam trebala susedu pitat kaj ide ć ili č, ije ili je, tj ona je napisala na ćirilici , a jqa uredno prepisala. Kod njih je ipak drastična razlika između slova i govora

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A sad natrag na urednost: usisavaç me ostavlja, spremam se nabaviti novi, a Rainbow mi je ipak izvan granica dobrog ukusa. Našla ovaj s malim vodenim filterom. Ako izdrži 7 godina kao prošli, bit ću zadovoljna: http://www.elit-electronics.com/prod...-aqua-box-1600
    takav ti ima Arijana

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

E cure, samo da javim, ipak je to naslov teme, kod nas je opet nered.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    takav ti ima Arijana
    Baš me zanima... Daj neki link, ne znam kak se piše Arijana (sa j, bez j, sa dva n ili slično) pa nisam uspjela ništa naći.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    E cure, samo da javim, ipak je to naslov teme, kod nas je opet nered.
    I kod nas, djeca se vratila od bake i dede, he he he... Nije zmazano ali je jače raskopano nego prošli tjedan. I prevruće mi je za generalke, peglanje i slično. Uostalom, bit će prilike kad ohanu vrućine, taman čekala rujan.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ma ja naručila 5 kg mahuna i 3 kg graška za smrznuti... pa dok sam sve to ogulila, očistila, blanširala, ohladila, spremila... grom i kakao u stanu!

Sve sam počistila, još je pod ostao. To ću sutra kad se bolje vidi. (Dobar izgovor para vrijedi.)

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hlače i gaće
    možda ne znam napraviti reda u kuĆi
    ali ne mogu zamisliti da nekom dobro zvuČi hlaĆe

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

A ja ni da hoću ne mogu pogriješiti č i ć, ah, Primorke, naše je "ć" jasno, i meko...
    A da ne budem skroz off, naravno da mi je nered, svaki čas drugo za pospremati, ujutro doručak, pa od kuhanja, pa od igranja, pa od toga što se dotičnoj ne mrda na +32, ali, sve u svemu podnošljivo...gotovo nezamjetno, (hehehe, ako ću samu sebe lagati).

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Odluka je pala: svaki dan inventura jedne ladice.
    Upravo sam dovršila škrinjicu s blagom (bižuterijom), izbacila pola.

I još važnija odluka je pala: ne čuvam više poklone koji mi se ne sviđaju. Neki dan sam dobila nešto što mi je krajnje grozno i kičasto... i ide van. Dosta je bilo sentimentalnosti i cici-mici!

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

na +35 odbijam razmišljati o čišćenju

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Odluka je pala: svaki dan inventura jedne ladice.
    Upravo sam dovršila škrinjicu s blagom (bižuterijom), izbacila pola.

I još važnija odluka je pala: ne čuvam više poklone koji mi se ne sviđaju. Neki dan sam dobila nešto što mi je krajnje grozno i kičasto... i ide van. Dosta je bilo sentimentalnosti i cici-mici!
    MOjca molim nađeno-poklonjeno prvo na burzu, a onda van!
    Ko zna. možda bi nam se njinjđe svidjele!

Ja se već tjednima spremam na spremanje ormara. Krećem skoro na posao, treba pronać nešto za obuć, pobacat starine (čitaj pol stvari u ormaru) i tak...
    A sto stupnjeva je pa mi se neda. A i inače mi se neda...
    nema mi pomoći

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Kako se po ovoj vrućini natjerati na spremanje i peglanje? Ako ovaj temperaturni pakao potraje, MM neće imati što obući na posao ili će ići malkice zgužvan.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

A jooj Tonili, to treba slikat, pa slike sinut, pa upload na nešto, pa se za to treba registrirat... ajme koliko posla.. pa onda ako se kome još što i svidi, to treba pakirati, pa ići na poštu. Uf. (To progovara dio mene što je u Dalmaciji odrastao, da mi ne zamjere Dalmatinci.)
    Uf.
    A vidi kako je vruće...
    Ali kad ti garantiram, nije vrijedno spomena... neće ti se svidjeti.

(Možda kad se skupi... sad mi se baš ne da.)

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ma kakvu burzu onda će morat slikat, pa pratit prodaju pa na poštu.
    Kad će onda pospremat?!
    Inače ja sam dobila novu vešmašinu u koju stane 7 kg veša pa postoji šansa da mi s vemena na vrijeme vešeraj bude prazan

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mojca pisale smo u isto vrijeme

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    A jooj Tonili, to treba slikat, pa slike sinut, pa upload na nešto, pa se za to treba registrirat... ajme koliko posla.. pa onda ako se kome još što i svidi, to treba pakirati, pa ići na poštu. Uf. (To progovara dio mene što je u Dalmaciji odrastao, da mi ne zamjere Dalmatinci.)

ne zamjeram, al ja ne bacam ništa, uglavnom se radi o višku garderobe (čitaj, ono što sam prerasla ili ono što je meni proslijeđenop iz istih razloga), ne stavljam kraj kontejnera jer sam skužila da se okolo razvuče nego sve ciljano poklanjam, nekom sve dobro dođe, nemojte ljudi bacat, ima različitih udruga i grupa koje upućuju stvari onima kojima je potrebno.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    hlače i gaće
    možda ne znam napraviti reda u kuĆi
    ali ne mogu zamisliti da nekom dobro zvuČi hlaĆe
    Meni može i hlače i hlaće.
    Čak i na burzi kupujem hlaće. Možda zato nitko ne nudi.

A nered? Bolje je. Polako održavam red. Nije mi stan trenutno ni u polureprezentativnom stanju, ali ok.
    Objesila sam veš, poravnala krevete, usput slažem suđe u suđericu, možda i pometem.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Baš me zanima... Daj neki link, ne znam kak se piše Arijana (sa j, bez j, sa dva n ili slično) pa nisam uspjela ništa naći.
    a ja mislim neka forumašica Arijana!
    to je neka trgovina, marka?
    prvi put čujem

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Meni može i hlače i hlaće.
    I več.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovaj topic me malo potaknuo na spremanje, ali samo malo. Načelno, kod nas nije baš neki nered, ali nije bome niti red. Rado bih da češće usisavam i da češće brišem prašinu, ali me demoralizira činjenica da je jako brzo stanje isto pa prolongiram za par dana i tako to...
    Stvari pospremam kad me ulovi i onda to jedno vrijeme bude tako, no što je lijepo obično kratko traje...
    Jedino što volim i redovito radim (svaka 2-3 tjedna, odn. kad netko od nas nema više ništa za obući) je peglanje - obično navečer izvučem parnu postaju, dasku za peglanje, uključim telku i ožeži! Veš lijepo poslažem i pospremim u ormar i ormari su nam najuredniji dio stana, sve je složeno skoro po špagi! Peglam samo majice i hlače, tu i tamo ako me baš primi volja opeglam jastučnicu ili stolnjak (ako nemam niti jedan opeglan u rezervi).

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    I več.
    A hebi ga, nisam tako savršena kako djelujem.

Samo da se odmah malo obranim, sve vezano za posao obavljam savršeno točno. U poslovnim situacijama se kontroliram.
    Uz veliku kontrolu pišem normalno č i ć, ali jednostavno moram pet puta promisliti. Ok, za hlače/hlaće i 105 puta.
    Ovdje na Forumu sam kao doma, pa se ne obazirem.

Što se tiče pospremanja, na kraju sam sredila i dnevni boravak i kuhinju - kompetno. Znači kod brisanja podova maknula sam i trosjed i stol i stolce,...
    Ipak ova tema pozitivno djeluje na mene.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ja imam savršeno mjerilo za svoju neurednost. Ako bi me bilo sram da netko uđe i vidi mi stanje u kući-idem pospremati. Trenutno je takva situacija. Zato-u pogon...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nemam pojma! A mozda me se samo htjela otarasiti
    Možda i nije. I mi smo puuuno kasnije dobili nastavak za pranje.
    Ok, ne mi, svekiji, njihov je usisavač, ja ga ne znam ni upalit.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Što se tiče pospremanja, na kraju sam sredila i dnevni boravak i kuhinju - kompetno. Znači kod brisanja podova maknula sam i trosjed i stol i stolce,...
    Ipak ova tema pozitivno djeluje na mene.
    Ja sam danas malo sređivala dječji ormar, što sve tamo ne nađoh

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj laura29 prvotno napisa Vidi poruku
    Kako se po ovoj vrućini natjerati na spremanje i peglanje? Ako ovaj temperaturni pakao potraje, MM neće imati što obući na posao ili će ići malkice zgužvan.
    Meni je danas bilo najteže početi a kada sam krenula išlo je nekako uz obilno znojenje. Sad uživam u čistom dok mi klinci ne naprave rusvaj.

I ja i muž često nosimo košulje na posao i peglanje mi je živa muka. Uz klimu se natjeram i na taj inače najomraženiji posao.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja sam danas oprala prozore i zavjese u dnevnom boravku i dječjoj sobi,
    makla ormare pa usisala prašinu iza i pokupila svašta nešto što je napadalo iza (to radim svaki par mjeseci, odnosno prema potrebi)
    obrisala prašinu i podove,
    kupaonicu standardno očistila....

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mene kupaonica još gleda. Nevjerojatno koliko se sad brzo zaprlja ljeti.
    Dijete je non stop boso, pa uđe, pa malo polije pod, pa eto ti blata, pa si krene oprati noge, pa ruke,...
    Uglavnom, kupaona izgleda kao da bi trebala kompletno ribanje svaki dan.
    Sredila sam ju prije 2 dana i danas je več koma.
    Budem ju sad našpricala, dok nanašam kante i punim djetetu bazen.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Čak sam i opeglala hrpu veša, jer frendica koja mi pegla je na godišnjem,
    pa da se ne skupi do njenog povrata...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Arijana je cura s foruma

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Cheerilee, nemoj dalje nabrajati, ja ću se prepasti svih tih poslova i odoh nazad u nepospremanje.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Na zapodvijed!

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Cheerilee prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam danas oprala prozore i zavjese u dnevnom boravku i dječjoj sobi,
    makla ormare pa usisala prašinu iza i pokupila svašta nešto što je napadalo iza (to radim svaki par mjeseci, odnosno prema potrebi)
    obrisala prašinu i podove,
    kupaonicu standardno očistila....
    umorila sam se samo od čitanja (prevruće je za takve akcije)

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I ja sam jučer i prekjučer obavila tzv. generalku po kući; prozori, zavjese, prašina, kupaona, wc-a oba, kuhinjske pločice, elementi kuhinjski... Sad uživamo u čistom. Jedino kaj me ovaj vikend kače barem 4 mašine veša za opeglati jer je mm donio pun kofer robe sinoć koja se suši (2 mašine), a koja mu treba sutra navečer kad ide opet na put.
    Ajd, bar mi je čisto, tj. čišće! Jupi!!!

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Cheerilee prvotno napisa Vidi poruku
    Čak sam i opeglala hrpu veša, jer frendica koja mi pegla je na godišnjem,
    pa da se ne skupi do njenog povrata...
    Aaaaa, ti sigurno imaš klimu.
    Nema posremanja, ni kuhanja, ni peglanja, danas samo namačem noge u bazenu s djecom.
    Muž će pasti u nesvijest kad dođe doma...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •