Eh, da... Čula sam od puno mladih ljudi koji su kupili i preuređivali stare stanove da ruše špajze i slično. Veliki propust! Špajza je najkorisnija prostorija u stanu (u kući ako imaš podrum čak i nije toliko bitno, ali u stanu je zakon) i unutra stoji sve što nigdje drugdje ne stane. Zatvoriš vrata i ne uzrujavaš se ako je unutra nered - tome je namijenjeno. Kod nas je kronično pretrpana, ali služi svrsi. Čak je trenutno i kanta za veš unutra dok joj ne nađem bolje mjesto (preuređujemo nešto, to je privremeno). Ne mogu si zamisliti kako bi funkcionirali bez špajze. Čak i da ne radim svoju zimnicu, ta prostorija je nezamjenjiva.
lažem se da bi mi super došlo da imam posebnu špajzu za hranu, a posebno vešeraj. To bi bilo sjajno.
imamo nekaj ko špajzu u podrumu onaj boks u kojem su vda velika ormara, dole je zimnica , kolica, knjige, neka rezervna klopa, cipele koje se sad ne nose,alati , tegle koje nekaj čekaju. Jedino mi je žal kaj u stanu nemam nekaj ko špajzu a wc mi je dugačak samo 1.5 metara ( po mojem najmanje 70 cm previše,) da sam znala za tu verziju tražila bi da mi to ili dodijele sobi ili špajzu naprave, svi su nekaj preuređivali, a nama u prvom mahu nisu dali, sad se nama ne da radi tog rušit i bušit ( živimo u mnovom stanu, u mladom naselju).