na površini mesa može se naći jednaki broj bakterija kao i na svježem voću i povrću (u redu, postoji razlika u nekim vrstama koji su specifični za meso i mesne proizvode plus što se definitivno nad mesom više manipulira (dakle dodiruje ga veći broj ruku kroz proces), a i često hladni lanac nije ispoštivan pa se beštije lagano namnože. koliko ja znam Salmonella ne zaobilazi niti zelenu salatu. svejedno vam da li ju onda netko miješa rukama ili priborom za miješanje salate (ne znam kako bih to nazvala, ja to ne posjedujem doma)...
razumijem da vam je meso možda ljigavo na dodir ili tako nešto, ali kako onda rješavate morske specijalitete tipa hobotnice? ili ribe?

za starije generacije: da li su na domaćinstvu u osnovnoj školi učili učenike pravilnom pranju ruku? ja imam problem sa mm familijom... oni pod pranje ruku podrazumijevaju ispiranje vodom. sapun koriste samo ako na rukama imaju vidljive nečistoće. e TO je gadljivo i grozno...