Nekako mi se cini da vise Ivaricu necu zvati u goste (a pokusavam i sjetiti se jesam li ikad servirala salatu kad je bila kod mene, jer mi svi jedemo iz iste zdjele... mozda se zato vise ne odaziva na moje pozive da nam dodju) ... jedino Marta bi mogla bez stresa boraviti u nasem stanu. (ako joj ne smeta pas, to nisam skuzila)

Otkad imam djecu, pozdravila sam se s urednoscu (iako volim kad je urednije nego sad.. bas imamo par "hot spots" u kuci na kojima svi ostavljamo stvari) jer mi trud da bude stan uredan (donekle) odnosi previse zivaca i vremena (a svi sudjeluju u spremanju i odrzavanju, nije to samo moj "posao") ili nemam smisla za opremanje stana simpaticnim, child friendly skladisnim komadima. U stvari, ja sam uvjerena da imamo previse stvari.

Cistoca je ocito jako relativan pojam i vjerujem da spadam u vrlo lezerne (u odnosu na vecinu ovdje), iako mi je vazno da je stan cist.
Kod nas to znaci da je usisano (pas, dlake, nenormalno linjanje) ili pometeno, da su povrsine na kojima se barata hranom ciste, da sudoper nije krcat prljavog sudja, da je radna povrsina oko kompa prebrisana. Pod peremo svakih par dana, po potrebi. Otopinom octa i etericnog ulja.
Lavandin, tus kadu i wc skoljku perem cesce. Nalijem u skoljku Frosch, u lavandin i kadu sodu bikarbonu i pospricam s otopinom octa i cajevca (i dasku). Istrljam spuzvom pa krpom redom lavandin, kadu pa skoljku (izvana), osusim krpom. Skoljku (iznutra) istrljam cetkom i povucem vodu.

Zivimo u starogradnji i prasine uvijek ima pa je ne brisem dok se ne suocim oci u oci s njom. Ne hodamo u cipelama po kuci, nekad se muz zaleti u wc nakon sto je vec spreman za posao i pokusavam mu to izbiti iz navike (jer svi ostali hodamo bosi po kuci, a raspored prostorija je takav da prolazimo i putem kojim on ide u cipelama pa ocito raznosimo na nogama svasta).
Fridz cistim svakih par mjeseci, kad pocne pustati vodu. Onda ga odledim i ocistim police.
Rucnike mijenjamo svakih par dana, osim ako se ne uprljaju, robu klinci svaki dan, mi veliki po potrebi. Kad dodju gosti, dobiju svoj cisti rucnik, ako trebaju u wc. Posteljinu mijenjam najcesce svakih 7 dana jer obozavam leci u nove, mirisne plahte. (a i klinci se vole igrati i citati bas na nasem krevetu pa cesce mijenjam)
Prozore sam jucer oprala, motivirana ovim topicom, prvi put ove godine (vjerojatno i zadnji).

Od hrane, perem voce (vrlo temeljito) i povrce (manje, od provjerenog proizvodjaca uzimamo) i komade mesa prije nego ih upotrebljavam ili smrzavam (ne perem mljeveno, iako sam cula od jedne forumasice na jednom forumu da se i to radi ). Ostalo, osobito ono sto je u ambalazi, ne perem. Koristimo domaca jaja, ne cistim govanca s njih.

Nemam posebne daske za meso, voce i povrce i ostalo, ali ovo mi se cini kao dobra ideja da se odvoji i to cu napraviti cim budem imala prilike izaci do ducana. I potrazit cu onu knjigu koju je neka od vas preporucila, cim nadjem link.