Citiraj mamasch prvotno napisa Vidi poruku
Imate li onu famoznu ladicu i kuhinji (obično je druga odozgora) u kojoj stoje kuhače, raznorazne grabilice, lopatice, gnječilice, hvataljke, egzotične rezalice (npr. onaj zaobljeni nož za sir), metlice za mikser...? Da li tu dodatnu opremu držite u pretincima ili kao rasuti teret?
Imam 2 ladice - u gornjoj je beštek + noževi za kruh i meso, u drugoj je ova vrsta krša (i ta se nikad ne da zatvoriti iako unutra ima košaru, tj. nije isključivo rasuti teret, ali uvijek u njoj ima previše): osim kuhača, grabilica i raznih metlica za snijeg tu su ploče za multipraktik, ribež za zelje, set kineskih štapića, rezalica za jaja, otvarač za konzerve, otvarač za boce, silikonski kist, razne spatule, hvataljke za roštilj.... oslobodbog... Iako relativno često odbacujem viškove (baš sam danas kolegici darovala set plastičnih "štehera" tj. izrezivača za tijesto jer sam sebi lani kupila metalne) uvijek se tu nakoti više nego treba + ta krama je nezgodnog oblika pa ju je teško složiti.

Moja svekrva je došla na odličnu ideju koju se spremam prešprancati: ima veliku čvrstu vazu širokog grla i tu stoje kuhače, hvataljke za salatu i slično koje se koriste svakodnevno, pa u ladici ima više mejsta za ribeže, mlince za orahe i slično.