imam ja tu famoznu drugu ladicu, ali mi u njoj ne stoji beštek.
beštek i sve ostale beštekaste điđi-miđe mi stanu u jednu ladicu, jer je ogromna,
a u drugoj mi je plastična kutija sa vanilin-šećerima, pzp, preljevima za tortu, začinskim bilem u vrećicama...
pa onda mala plastična posudica sa čepovima, gumicama, upaljačima, raznoraznim gumbićima koje dobiješ uz novu robu
i uvijek si mislim možda zatrebaju
tu su još tri pregače koje nikada ne koristim, slamke, štipaljke za zatvaranje vrećica, silikoni za muffine i raznorazne druge gluparije.
meni jedino kuhinja izgleda ko vecini stan. tamo sve ima svoje mjesto i imam napadaj treskavice ako nesto nije di treba biti. sve je lijepo slozeno.
next level mi je frizider. to kad narastem![]()
i meni je bestek koji ide na stol sortiran u jednoj manjoj ladici blize stolu,a ova druga veca ladica je tocno ispod ploce za kuhanje...a kako u njoj stoji i stapni mixer,plosnati ribez,onaj rezac za tijesto...sve gabaritne stvari...neznam koji ce mi organizator ladica pomoc da to sortiram....
fora to s plasticnom kutijom,mogu mislit kako mirise kad se otvori...samo,zar ne upiju druge mirise onda te otvorene vrecice?
a plasticna posudica sa cepovima i gumicama...to imam i ja,ali puce (isto sve cuvam) stoje u kutiji u komodi u sobi skupa sa koncima i iglicama....malo bi mi bilo cudno drzat puce u kuhinji....
Ajme, ajme... Kuda ode ova tema... Nevjerojatne stvari sam saznala i svijet mi nikad više neće biti isti.
Eh da, neću članarinu produžit u knjižnici više...
Joj, nemojte čitati knjige iz knjižnice na wc-u, please! (samo svoje vlastite).
Uh, odbojna mi je i sama pomisao da su te knjige uopće BILE na wc-u.
U wc mi ne pripada ni telefoniranje, ni kompjuter, eventualno mogu čituckati kakvu etiketu
ako radnja nije ekspeditivna kao obično.
I DAJTE neka jednom već netko objasni kako to čitanje na wc uzrokuje hemiće, mislim
ne vidim uzročno-posljedičnu vezu, šta se mišići jako napinju, šta li? Ali ako samo sjediš
i čekaš da krene iskrcaj, kako to može dozvati hemiće?
Ne tiče me se osobno, jer nisam wc čitač, niti pijem niti jedem u wc-u, već informativno.
Posljednje uređivanje od Dijana : 17.07.2012. at 11:28
Ni meni nije jasna veza čitanja i hemića.
Pogotovo jer večinu vremena sjedim na wc - u kao na stolcu na najljepšoj plaži (ne nudističkoj, obučena sam).
A bakterije i knjiga su pretjerane tvrdnje, netko je več opisao kako se rukuje knjigom na wc - u.
Ima 100 drugih situacija za kontaminaciju knjige.
ma ovakve teme bi trebalo zabraniti jer se lose navike sire ucinkovitije nego virusi
svakakvih sam nepotrebnih vasih navikaa ja pokupila s ovog foruma, barem toliko koliko i dobrih![]()
evo vam pa se educirajte....http://www.centarzahemoroide.com/zas...aju-hemoroidi/
imate podnaslov ˝Sjedenje na zahodu˝ .....
eto jos razloga za ˝skijaski stav˝ .....jest da su neprakticni,ali cucavci su po dosta toga bolji od klasicnih zahoda....
zs hvala na linku, ali koja bi bila razlika između sjedenja na wc školjki i sjedenja na uredskoj stolici (još k tome višesatnog)?
Pa kod mene nisu nikad NA wc-u. Najblize wc skoljci su metar od nje, na kosari za prljavi ves, na cistom poklopcu.Uh, odbojna mi je i sama pomisao da su te knjige uopće BILE na wc-u.
BTW, kupila sam si krasnu dasku za rezanje.
A ja sam jučer kupila 10 jaja, i naravno oprala ih.
Bile ste mi u mislima.
![]()
Posljednje uređivanje od Dijana : 17.07.2012. at 13:35
Cheerilee prvotno napisa
meni je sve u istom pretincu, od prvog dana sam tako posložila i sad kad vadim iz perilice samo stavim u odgovarajući odjeljak, nikakva nauka niti opsesija..
Pa i ja ne mogu zamisliti toliko veliku i ladicu.Kutlače?Drvene kašike za mješanje?Grabilice?Koliko odjeljaka ima tvoja ladica,ako sve držiš posebno razvrstano?
(neko o g...ima,a neko o kutlačama)
anemona, pa ne govorimo o citanju sjedeci na poklopcu
vec sa gacama oko clanaka
tad je drugaciji pritisak i nije isto kao sjedenje na sjedalici
Pa valjda ljudi proluftaju wc i kupaonicu ako je bilo malo hmm "gadnije", dajte molim vas na koju foru se može smrad nakon nužde uvuć u listove knjige?! Pa nije baš da cijela vojska prođe svaki dan kroz wc bez prozora i ventilacije i istovare se ko prasad.
Ako za ništa drugo, onda za psihičko zdravlje. Koliko vidim, mnogima je to, kao i meni, 5 minuta mira i samoće.
I iako sam bakteriofob, čitam na wc-u. Možda sam bakteriofobb samo kad su tuđe bakterije u pitanju, domaće su mi očito ok... Morati ću dati na procjenu moj status bakteriofoba.
Literaturu držim iza rolo zavjese na prozoru, ne zato da po njoj ne kapnu mikroskopska bića, već zato jer je to jedino mjesto di nešto mogu odložiti, a i nadohvat ruke mi je, nakon što sjednem.
I da, na wc-u mi je super čitat kratke priče, kolumne i sl. od par stranica, taman jedna za jedan odlazak u wc... nikad se ne pitam di sam stala.
Ja ću sad malo protupitanje ubaciti: a koliko vas se seksa na wc - u? To je ok, ili?
Nemojte sad lagati da ni jedna, nikad, da ne vadim prastaru temu iz naftalina.![]()
Dakle imam odjeljak za;
- žlice
- vilice
- noževe (od bešteka)
- male žličice s dugom drškom
- male žličice s kratkom drškom
- drvene kuhače i ostali drveni pribor
- velike noževe
- metalni pribor
Sa strane mjesto ima štapni mikser, mini sjeckalica tuperware
Dimenzije su Š100xD65cm (visinu neznam....)
Posljednje uređivanje od Cheerilee : 17.07.2012. at 13:53
Pitam od ovih koji upražnjvaju, barem jednom u životu.
Na WC-u u ovom stanu nikad, smetaju mi veš mašina s jedne i lavabo sa druge strane, malo mi je pretijesno (MM je visok i širokih ramena, a ja sam malo khm podeblja). Zato imamo fantastičnu ogromnu jacuzzi kadu. I čvrste kuhinjske elemente.
Protiv kade nemam ništa.
WC - zapravo nema potrebe, tak i tak mi je kada u istoj prostoriji. Zapravo, ne mogu se sjetiti da mi je to ikad palo na pamet. Nije mi nešto posebno degutantno, jednostavno više volim udobnija mjesta. Čak i kad smo na ljetovanju ili bilo gdje, nađe se boljih mjesta (da ne nabrajam).
Asocijacija koja mi je razlog protiv:
Knjiga Ciao slinavci (Tito Bilopavlović) kad opisuje jednu takvu scenu - seks na sindikalnom izletu u ČSSR, školjka se skup s daskom raspala... A ključna rečenica bila je "U jbt mogao sam kesu poderati..." Daklem, ne bih, fala...Razlog: ne želim ugroziti ni partnera ni sebe.
Ma nisam mislila strogo na wc školjci, nego ove famozne bakterije koje se zavlače u knjige iz gradske knjižnice, razmišljam kud se sve zavlače prilikom seksa u npr. fantastičnoj kadi.
kada prošla par puta test, malo mjesta, bojler smeta, pipa i stranica od tuš kabine, bolje ne
tuš kabina - bolja verzija, ali premalena za bilo kakve manevre, samo stojeći položaj
drugo ništa u kupaoni
i sve ovo dok smo bili mladi i ludi
sad smo preozbiljni za tako nešto, a i bojim se da me kičma ne ušteka
Koliko ste puta odložili vrećice iz dućana u hodnik kraj cipela čim ste ušli u stan da zatvrotie vrata za sobom/odložite kišobran/utjerate djecu u stan/ubacite torbicu na ormarić/skinete cipele... pa onda opet te vrećice u kuhinji na pod dok ne izvadite namirnice... higijena a-ha... 0 bodova
lepo vele naši stari čistoća je pola zdravlja, a zmazanoća druga polovica.Ja kad vidim američke serije kako imaju ulickane stanove, a svi leže u krevetu s cipelama to mi je gore nego indijski slam.
pa da, samo je neko uvriježeno mišljenje da u kupaoni valjda ima čuda toga čega nema nigdje drugdje
ma....na neke stvari bolje ne pomišljat
zato živjelo čitanje, telefoniranje, surfanje....na wc-u pogotovo ako to doprinosi psihičkom zdravlju
Pa vjerojatno ima više bakterija na volanu u autu ili na telefonu u uredu (pogotovo ako se time služi više ljudi) nego na daski u wc-u koju svako toliko ipak operemo.
Isto, ona spužva i spužvasta krpa u kuhinji izvor su zaraze veći nego bilo kaj u šekretu.
Sve je u glavi.
Hebem mu, to kaj vi (čitačice na šekretu) perete ruke poslije istoga ne znači da ih i tamo neki xxy pere, a sad ste mi sve maštu uzburkale i ovaj mj. mi ističe članarina u KGZ-u i bome više neću... The end. Bakterije jesu svuda oko nas ali ja nemam želudac za to. Tko voli nek izvoli, ne osuđujem nikog.
Btw, da znam da me frendica nazvala na tel. i da u isto vrijeme dok samnom razgovara i ja joj pričam neku svoju životno važnu stvar ona zapravo i doslovno sere, malo bih se zapitala...
Wc mi je mjesto za isključivo obavljanje velike i male nužde, pranje ruku i crtaaaa!!! O.k. i za počistiti.... To neizostavno... Nikakvi gušti mi nisu spojivi sa wc-om, niti konzumiranjem hrane, razgovora, štampe (pa makar reklama) s istim.
Kaj se tiče one famozne jedne ladice koja se tu provlači: i ja je imam u kuhinji (samo jednu veliku i duboku ladicu, dimenzija 120x65x25 cm). Dovoljna je za svu kramu kad se dobro organizira.
Inače, cijelo vrijeme hoću napisati i da sam ponovno otkrila daavno zaboravljeni obični Sanitar; ljudi moji to skida kamenac kao ludo, kupaona mi doslovno blješti od njega...
Posljednje uređivanje od luci07 : 17.07.2012. at 14:37
http://www.google.hr/url?sa=t&rct=j&...z8DB6ZwIAUM1wQ
Mythbuster-si su dokazali da više bakterija ima na tipkovnicama, mobitelima, prekidačima za svjetlo... Mislim da su ustanovili da ih je najviše na spužvicama za suđe.
Hm, kaj se tiče wc-a; čitala sam negde da punooo puno više bakterija i ostale zmazanoće ima na ručkama onih trgovačkih kolica.. Pa tipkama od dizala, rukohvatima pokretnih stepenica i sl....
Kak to riješavate?
Mene je ovo isto mučilo (pogotovo jer volim čitati u krevetu) i našla sam si način - imam mali ručnik koji stavim ispod knjige (i to takav koji ima različito lice i naličje, da ga slučajno ne okrenem naopako) i na to stavim knjigu iz knjižnice da mi baš nije na posteljini.
Čitanje na zahodu zapravo ti je manje zlo, vjerojatno ima više bakterija iz nosa koje pušemo u knjige htjeli-nehtjeli. Ipak, vjerujem da ne mogu one baš dugo preživjeti na takvoj podlozi (ipak to nije spužvica za suđe) pa me ništa ne može odvratiti od knjižnice.
Ljudi se sa zmazanim rukama hvataju za kvake, prekidače, štange u tramvaju...younameit, pa ne živimo pod staklenim zvonom. Nema veze...
Ne mogu vjerovati da zbilja ima ljudi koji bi se zbog ovakve teme ispisali iz gradske knjižnice
poznate li ikog tko je dobio i najbenigniju bolest preko posuđene knjige? Ja ne, ali znam ljude koji su otupili od previše televizije i premalo čitanja.
tko uopće razmišlja o tome, možda da se zbilja radije prestane rukovati s muškarcima, to mi se čini rizičnije![]()
Evo još malo što su Mythbuster-si znanstveno pokazali:
Many objects that people touch every day are dirtier than a toilet seat.
confirmed
Adam and Jamie chose a total of 8 objects to test for cleanliness: toilet seat, money, kitchen sponge, hotel room remote, computer keyboard, light switch, cell phone, and shopping cart. They swabbed each surface for 10 seconds and created Petri dishes from the swabs that incubated overnight. Their first method of measurement was to count the number of microorganism colonies on each dish. They found that the toilet seat sample actually had the fewest colonies, while the kitchen sponge sample had more than they could count:
- kitchen sponge (most colonies)
- money
- light switch
- computer keyboard
- hotel remote
- shopping cart
- cell phone
- toilet seat (fewest colonies)
However, they always wanted to account for the “nastiness” or harmfulness of the types of organisms on each Petri dish, so they had a microbiologist re-rank the samples. The list was as follows.
- kitchen sponge (most nasty)
- money
- light switch
- computer keyboard
- toilet seat
- cell phone
- shopping cart
- hotel remote (least nasty)
Finally, Adam and Jamie decided they needed a larger sample size to provide better results. They enlisted a group of biology students at UC Berkeley to collect more samples from the top five dirtiest surfaces. After collecting and analyzing these samples, the final list was as follows.
- kitchen sponge (most dirty)
- money
- computer keyboard
- toilet seat
- light switch (least dirty)