Stranica 28 od 37 PrviPrvi ... 182627282930 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,351 do 1,400 od 1838

Tema: Neurednost

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Cheerilee prvotno napisa Vidi poruku
    Hm, kaj se tiče wc-a; čitala sam negde da punooo puno više bakterija i ostale zmazanoće ima na ručkama onih trgovačkih kolica.. Pa tipkama od dizala, rukohvatima pokretnih stepenica i sl....
    Kak to riješavate?
    a šta možeš uopće?
    jedino dobro oprat ruke kad dođeš doma
    ipak smo složeni tako da nam ne može baš sve napakostiti, pa imamo valjda neki imunitet
    po toj logici da nam sve ne znam koliko šteti ne bi smjeli iz kuće izać

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Cheerilee prvotno napisa Vidi poruku
    Hm, kaj se tiče wc-a; čitala sam negde da punooo puno više bakterija i ostale zmazanoće ima na ručkama onih trgovačkih kolica.. Pa tipkama od dizala, rukohvatima pokretnih stepenica i sl....
    Kak to riješavate?
    Dok sam u shoppingu i koristim kolica odnosno ulazim/izlazim iz nebrojenih dućana, ne diram lice rukama, ne jedem u hodu, ne čačkam nos ili oči. Isto branim djeci. Ako sjednemo negdje pojesti nakon kupovine, pošaljem ih da operu ruke u WC i da pri tome paze kako diraju kvake, ili u nedostatku WC-a odnosno lavaboa prebrišemo ruke vlažnim maramicama da barem malo pokušam smanjiti količinu nečistoće.
    Ali ne paničarim ako dijete poželi sladoled ili pecivo u hodu. Samo ga opomenem da pažljivo jede i da ne liže ruke nego da se obriš eu vlažnu maramicu.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

mislim da cu prestati posudivati knjige iz biblioteke.
    prestravile ste me.
    Posljednje uređivanje od seni : 17.07.2012. at 14:48

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj ZO prvotno napisa Vidi poruku
    a šta možeš uopće?
    jedino dobro oprat ruke kad dođeš doma
    ipak smo složeni tako da nam ne može baš sve napakostiti, pa imamo valjda neki imunitet
    po toj logici da nam sve ne znam koliko šteti ne bi smjeli iz kuće izać
    I naravno dobro operemo ruke i umijemo se kad dođemo doma, i presvučemo se u kućnu odjeću.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj mamasch prvotno napisa Vidi poruku
    E da, ali onda moraš svaki put knjigu odložit na neku prostirku kraj kreveta, i ustat oprati ruke i vratit se na spavanje...
    Ima li onda smisla uopće čitati u krevetu?
    Možda bi bilo praktičnije imati nekakvu navlaku, poput onih za školske knjige i bilježnice. lijepo navučeš i na miru si...

pomikaki, kao da čovjek uvijek zna gdje se i kako razbolio...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

E da, ali onda moraš svaki put knjigu odložit na neku prostirku kraj kreveta, i ustat oprati ruke i vratit se na spavanje...
    Ima li onda smisla uopće čitati u krevetu?
    Nije me to mučilo dok nisam imala djecu.

Inače, redovito prije spavanja odložim knjigu (imam platnenu vreću za knjige iz knjižnice, ali često su na podu i svakako), idem obaviti večernje piš*nje pa operem ruke. Silom prilika. Dođe to s godinama, he he he...
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 17.07.2012. at 14:52

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    Možda bi bilo praktičnije imati nekakvu navlaku, poput onih za školske knjige i bilježnice. lijepo navučeš i na miru si...

Da, a što ćemo sa listovima? Trebala bi navlaku za svaki list...

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Redovito prije spavanja odložim knjigu, idem obaviti večernje piš*nje pa operem ruke. Silom prilika. Dođe to s godinama, he he he...
    al onda se razbudiš
    pa kad se vratiš opet si pronta za čitanje
    meni nema ljepšeg nego kad mi knjiga postane sve teža, i sklizne na krevet, a ja imam jedva snage dignuti ruku da bi ugasila svjetlo

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Da, a što ćemo sa listovima? Trebala bi navlaku za svaki list...
    Ništa, tu nema pomoći- možda kirurške rukavice.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ili da lijepo posudiš najnoviju Kay Scarpettu i čitaš golih ruku ko svaki smrtnik dok ti se ne prispava pa onda odložiš knjigu gdjegod (pustiš je da padne sa kreveta na pod), jedva ugasiš svjetlo i utoneš u san... ma di ćeš bolje...

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    odoh si posuditi neku dobru knjigu umjesto da gubim vrijeme

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    odoh si posuditi neku dobru knjigu umjesto da gubim vrijeme
    Ugodno čitanje želim!

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja se bojim (za sebe) da bih prije zavrsila u ludnici, razmisljajuci cega sve zivuceg, oku nevidiljivog, ima oko mene, a ne mogu sve ocistiti i kontrolirati, nego sto me ova nasa lezernost moze kostati zdravlja.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije problem u tome da ćemo se zaraziti
    većina bakterija i virusa ne preživljavaju na neživim stvarima (mada neki ne baš simpatični da, ali bolje ne razmišljati)
    nego jednostavno pomisao da je netko obrisao rit i onda možda tu knjigu, prije nego je oprao ruke, mi nije baš apetitlih

dok na primjer, ako netko proba jelo s kuhače, pa s tom istom kuhačom poslije miješa kuhajuće jelo, to mi nije ni malo gadljivo
    (od ljudi kod kojih jedem, naravno, kod nekih bi mi i te kako bilo, bez obzira koliko se ta kuhača skuhala u kipućem jelu)

sto ljudi sto ćudi

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A70V, baš si dobro sažela ovo što sam i ja htjela reći. Hvala!

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa Vidi poruku
    Ja se bojim (za sebe) da bih prije zavrsila u ludnici, razmisljajuci cega sve zivuceg, oku nevidiljivog, ima oko mene, a ne mogu sve ocistiti i kontrolirati, nego sto me ova nasa lezernost moze kostati zdravlja.
    a za mene je sažela BB. Mislim, za sebe se ne bojim, ali zabrinem se za druge ljude kad ih ovako čitam. Naravno, ja imam povremeno neke druge misli koje me znaju koštati živaca.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Potpis.
    Sterilni uvjeti osim toga poticu alergije.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a za mene je sažela BB. Mislim, za sebe se ne bojim, ali zabrinem se za druge ljude kad ih ovako čitam. Naravno, ja imam povremeno neke druge misli koje me znaju koštati živaca.
    slažem se
    s tim da ja, do ove teme nisam ni razmišljala da ljudi čitaju knjige iz knjižnice na wc-u
    znam da se čitaju novine, časopisi, stvari od jednokratne upotrebe
    stvari koje čitam iza onih čije higijenske navike poznajem
    ali tuđe knjige sam mislila da se ipak poštuju
    već sam rekla, ne bojim se bolesti, čitam knjige iz knjižnice, čitat ću ih i dalje, već mi je jednostavno bljakast osjećaj

bb tvoje knjige nisu bile ni blizu veceja
    Posljednje uređivanje od aleksandra70vanja : 17.07.2012. at 15:59

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nisam znala da su knjige oskvrnute ako ih se čita na WC-u...

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jbg, sto ljudi sto ćudi
    ne bi voljela da netko moje knjige nosa po wc-u

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja imam posebne knjige za wc-onu knjigu od marka grubnića, zatim knjigu od vlatke pokos i onu od nives c. stoje ispod lavaboa

najbolja mi je grubnićeva, osobito opis šopinga u milanu sa onom plavom tetom, bivšom od k. koja parkira svoj hummer gdje god stigne

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ha gle, apsolutno poštujem sto ljudi sto ćudi. Mada i ja ponekad pomislim da je frendcia kojoj sam posudila knjigu ili CD mahinalno površinski pročačkala nos prilikom listanja moje knjige/stavljanja mog CD-a u player, ali ne zamaram se time jer bih poludila ako bih počela tako razmišljati, zato jer se bacilo-fobija može protgnuti na apsolutno sve aspekte ljudskog svakodnevnog djelovanja a u Jankomiru nema dovoljno mjesta za sve...

Trudim se redovito prati ruke, održavati sanitarije maksimalno čistima, namirnic eizgleda i previše održavam (a propos pranja jaja), itd, ali baš da ću se bojati... ma neću, nema smisla.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kao što je netko rekao ako netko kenja i ne pere ruke, sasvim svejedno je da li je knjiga u kupaoni, ili dnevnom boravku.
    Mislim da je veča šansa za takve gnjus bakterije da se na poslu rukuješ s poslovnim partnerom, koji je taman izašao iz wc - a i nije oprao ruke.
    S time da se tad bakterije prenose "s živog na živog" i mislim da imaju veče šanse za preživjeti, nego "s živog na krepanu knjigu, pa na živog čovjeka".

Stvarno mi teorija o nepoštivanju knjige ako je čitaš na wc - u ne drži vodu.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ok, onda je to nepoštovanje tuđih stvari

ne znam, tuđe stvari mi jednostavno nisu za nositi u wc

tebi ne drži vodu, a meni se uz tuđe stvari ne pušta voda

ok, idem i ja bezecirati jedan kauč

i u pravu si

veća je opasnost od rukovanja
    nije baš iz lancet-a , ali može poslužiti
    http://magazin.net.hr/zdravlje/muskarci-ne-peru-ruke

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mozda su knjige uprljane jos na polici u ducanu: listao ih netko s neopranim rukama a taman dosao iz javnog zahoda i k tome je muskrac :D
    Ocu rec: kud to vodi?!

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa Vidi poruku
    Ocu rec: kud to vodi?!
    na kauč

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Lezi, sta cekas? Da se ja dignem?!

Zbilja mislim da o tome ne treba mislit jer cemo bit ko oni sto hodaju s vaton i alkoholom i sve brisu prije doticanja.

Ipak, zbilja su mi odbojne kvake na javnim zahodima, pa oni pipci kaj se stisne voda jer to fakat diraju nakon brisanja guze, zatim gumbi u liftovima, semaforima, rucke na shoping kolicima, novac osobito kovanice... Ali mislim da jedno pranje ruku sa sapunom rijesi problem!

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

tko uopće razmišlja o tome, možda da se zbilja radije prestane rukovati s muškarcima, to mi se čini rizičnije
    Ma na kraju se sve svede na narodne mudrosti diljem svijeta. Razdvajanje po spolu olfo muški izum, a zapravo se žene sklanjale od smrdljivih muškaraca

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Moram priznati da me ne muce bas bakterije na knjigama iz knjiznice, ali muce me ostaci hrane i slicno. I cesto ne posudim knjigu jer mi je preprljava. Jeb'ga. Bljak.

Vidim da nitko nije napisao, pa cu ja malo o svom kaucu. Mrzim ljudska stopala. I onda podivljam kad mi dodju gosti, posebno americki, koji svi redom skidaju cipele vec na vratima, bez da pitaju treba li. A ne treba, trenutno, jer imam samo parkete i plocice i nije mi bed oprati, osim zimi kad je bljuzgetina, naravno, i kad ne zelim cizme u dnevnom boravku, u lokvi posoljene vode.

I onda mi tim papcima, sto bosim, a sto u carapama (s rupetinama) hodaju po kuci. A meni se blago bljucka. Nabavila sam tonu frotirastih papucica iz Ikee, ali nece ih uglavnom obuci jer vole svoje carapice, u kojima onda i izadju van na terasu, travu, pred garazu....

Na svu srecu, valjda, nitko mi ovdje nije dovoljno blizak da mi utrci u dnevnu sobu i sjedne na kauc pa podigne te carapice s rupom na kauc. Ili papcice bez carapica. To je dozvoljeno samo meni, naravno, i eventualno clanovima obitelji. I macki. Macka smije kamo zeli. Njezini papci mi ne smetaju.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Inače, redovito prije spavanja odložim knjigu (imam platnenu vreću za knjige iz knjižnice, ali često su na podu i svakako), idem obaviti večernje piš*nje pa operem ruke. Silom prilika. Dođe to s godinama, he he he...
    Ja, malo mlađa, isto ovako

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa Vidi poruku
    ja imam posebne knjige za wc-onu knjigu od marka grubnića, zatim knjigu od vlatke pokos i onu od nives c. stoje ispod lavaboa

najbolja mi je grubnićeva, osobito opis šopinga u milanu sa onom plavom tetom, bivšom od k. koja parkira svoj hummer gdje god stigne
    uuuu,to mora da te odma proćera.....

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

bome, neće mi trebat faktu XD

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mene sada zanima tko je K.
    Daj Mare neki hint...

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bome, neće mi trebat faktu XD
    i proćer je provocirajući faktor za hemiće

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

k je brat od s

znaju se pojavit ponekad na markovom trgu

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

k je brat od s

znaju se pojavit ponekad na markovom trgu
    Kako me muĆiš,
    opet ne znam, neki političar, što?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mame iz našeg parkića stalno urlaju: ne diraj lice rukama, ne diraj kosu rukama, ne spuštaj glavu na ljuljašku, ne vuci kosu po podu.... Kako vi stojite sa tim?
    U našem parkiću se dnevno, za 10-tak dece potroši nebrojeno pakovanja vlažnih maramica i hektolitri gela za dezinfekciju.
    Ja sam jedina koja ne brani detetu da se počeše ako je gde zasvrbi iako nije oprala ruke. I jedina koja moli da joj taj gel ne stavljaju na ruke jer mi je gadljiva pomisao da preko prašine i prljavštine utrlja još i tu hemiju i onda sve to lepo, prvom prilikom, strpa u usta. Bolje mi je blato vulgaris.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

K je onaj splitski, frćkavi

što učiniste od mene.danas sam knjigu iz knjižnice prebrisavala s Asepsoletom.

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ne diraju me gadosti iz parka, blato, trava, pijesak i slično, jedino što mi je gadno su čikovi i pseća govna...

a za one koji peru suđe ručno - da li to radite onako u jednoj vodi (napuniš sudoper pa sve opereš u tome) ili svaku stvar posebno? meni je recimo to gadno - sve u jednoj vodi... ne curi mi konstantno voda dok perem ali svaki tanjur dobije svoj poseban tretman

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj lukab prvotno napisa Vidi poruku
    ne diraju me gadosti iz parka, blato, trava, pijesak i slično, jedino što mi je gadno su čikovi i pseća govna...

a za one koji peru suđe ručno - da li to radite onako u jednoj vodi (napuniš sudoper pa sve opereš u tome) ili svaku stvar posebno? meni je recimo to gadno - sve u jednoj vodi... ne curi mi konstantno voda dok perem ali svaki tanjur dobije svoj poseban tretman
    čekala sam kad će napokon izroniti kupanje i tuširanje suđa

otkad imam suđericu meni ručno oprano suđe nije nikad čisto kao ono iz suđerice
    ali ako se pere na ruke, obavezno tuširanje

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Nema pranja na ruke. Pluskvamperfekt.

Sve što može raditi stroj, ima da radi.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Kuhinjske krpe perem same na 90. Ubacim i spužvicu i vileda krpicu. Kad se ofucaju bacim.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sav ves perem na 60 ili 40, trenutacno.
    Sudje samo u sudjerici, nema tusiranja.
    U parku ruke djetetu najprije operem vodom (imam uvijek vode u boci za tu svrhu) i eventualno dezinficiram onim
    maramicama ili gelom ako hoce nekaj bas jesti, ako ne, onda sperem blato vodom. UVIJEK je u doticaju s opuscima tako da mi se ne moze ne dizat zeludac na pokret ruke - lice. Tko voli, dobar tek!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ne vičem u parku a ni doma, vezano za blato i slično. Ako baš idem na sladoled operem mu ruke vodom iz flaše, jer uvijek nosim sebi vodu.

Jučer sam pojela nakon djeteta pola njegovog hot doga - slinavog. Bila sam jako gladna.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ne posjedujem ništa za dezinfekciju djeteta.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

obavezno tuširam suđe, nikakvo natakanje vode nikud
    ja mrzim i kad se ostavlja suđe unutra u koritu od sudopera, pa fino žlica s kojom jedeš stoji kraj odvoda
    da imam suđericu možda me te neke stvari ne bi dirale jer se tu suđe ziher dezinficira kasnije
    a ja na ruke ne mogu ni približno dobro oprat u toplićkoj vodi

klincima jedino ne dajem da skupljaju opuške ili neke slične gadne stvari koje primijetim, ali naravno da svašta diraju i do svega dođu
    ako se nešto u tim slučajevima jede ne dam im da jedu takvim rukama, ja imam tekući gel, pa se dezinficiram i stavljam im u usta ako je baš nužno
    ali mrzim to grickanje vani, i o tome je bila tema
    pojest bananu je jedno, ali nema smokića, štapića....

ja sam danas ubacila spužvicu i trulexicu u mikrovalku na 4 minute i baš se dobro osjećam, ali moram prestat ovo sve čitat, nije dobro ccccc

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ne tuširam suđe, ne mogu gledati toliki utrošak vode, nije čak ni iz financijskih razloga, nego me duša boli zbog tolikog bacanja vode.
    A tako potrošim i više deterdženta, isto me ne brine trošak, već se pitam koliko dobro ja taj deterdžent mogu isprati..

Ako mi je voda prljava, zamijenim je.

Početno

Kolko sam ja uredna koliko stignem, a i kad stignem nekad mi se stvarno neda. Ali kako se svaki dan kuha, perem suđe, brišem isto, pranje podova , čišćenje wc a, su svakodnevna obaveza. A ostalo prema potrebi kada je zmazano čisti se, jedini problem je što ne volim peglati pa se veša zna nagomilati, ali jedno pitanje do kada se odvaja veš dječiji i za velike

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •