Dok sam u shoppingu i koristim kolica odnosno ulazim/izlazim iz nebrojenih dućana, ne diram lice rukama, ne jedem u hodu, ne čačkam nos ili oči. Isto branim djeci. Ako sjednemo negdje pojesti nakon kupovine, pošaljem ih da operu ruke u WC i da pri tome paze kako diraju kvake, ili u nedostatku WC-a odnosno lavaboa prebrišemo ruke vlažnim maramicama da barem malo pokušam smanjiti količinu nečistoće.
Ali ne paničarim ako dijete poželi sladoled ili pecivo u hodu. Samo ga opomenem da pažljivo jede i da ne liže ruke nego da se obriš eu vlažnu maramicu.
mislim da cu prestati posudivati knjige iz biblioteke.
prestravile ste me.![]()
Posljednje uređivanje od seni : 17.07.2012. at 14:48
Posljednje uređivanje od Peterlin : 17.07.2012. at 14:52
Ili da lijepo posudiš najnoviju Kay Scarpettu i čitaš golih ruku ko svaki smrtnik dok ti se ne prispava pa onda odložiš knjigu gdjegod (pustiš je da padne sa kreveta na pod), jedva ugasiš svjetlo i utoneš u san... ma di ćeš bolje...
Ja se bojim (za sebe) da bih prije zavrsila u ludnici, razmisljajuci cega sve zivuceg, oku nevidiljivog, ima oko mene, a ne mogu sve ocistiti i kontrolirati, nego sto me ova nasa lezernost moze kostati zdravlja.
nije problem u tome da ćemo se zaraziti
većina bakterija i virusa ne preživljavaju na neživim stvarima (mada neki ne baš simpatični da, ali bolje ne razmišljati)
nego jednostavno pomisao da je netko obrisao riti onda možda tu knjigu, prije nego je oprao ruke, mi nije baš apetitlih
dok na primjer, ako netko proba jelo s kuhače, pa s tom istom kuhačom poslije miješa kuhajuće jelo, to mi nije ni malo gadljivo
(od ljudi kod kojih jedem, naravno, kod nekih bi mi i te kako bilo, bez obzira koliko se ta kuhača skuhala u kipućem jelu)
sto ljudi sto ćudi![]()
A70V, baš si dobro sažela ovo što sam i ja htjela reći. Hvala!
slažem se
s tim da ja, do ove teme nisam ni razmišljala da ljudi čitaju knjige iz knjižnice na wc-u
znam da se čitaju novine, časopisi, stvari od jednokratne upotrebe
stvari koje čitam iza onih čije higijenske navike poznajem
ali tuđe knjige sam mislila da se ipak poštuju
već sam rekla, ne bojim se bolesti, čitam knjige iz knjižnice, čitat ću ih i dalje, već mi je jednostavno bljakast osjećaj
bb tvoje knjige nisu bile ni blizu veceja![]()
Posljednje uređivanje od aleksandra70vanja : 17.07.2012. at 15:59
Nisam znala da su knjige oskvrnute ako ih se čita na WC-u...
jbg, sto ljudi sto ćudi
ne bi voljela da netko moje knjige nosa po wc-u
ja imam posebne knjige za wc-onu knjigu od marka grubnića, zatim knjigu od vlatke pokos i onu od nives c. stoje ispod lavaboa
najbolja mi je grubnićeva, osobito opis šopinga u milanu sa onom plavom tetom, bivšom od k. koja parkira svoj hummer gdje god stigne
Ha gle, apsolutno poštujem sto ljudi sto ćudi. Mada i ja ponekad pomislim da je frendcia kojoj sam posudila knjigu ili CD mahinalno površinski pročačkala nos prilikom listanja moje knjige/stavljanja mog CD-a u player, ali ne zamaram se time jer bih poludila ako bih počela tako razmišljati, zato jer se bacilo-fobija može protgnuti na apsolutno sve aspekte ljudskog svakodnevnog djelovanja a u Jankomiru nema dovoljno mjesta za sve...
Trudim se redovito prati ruke, održavati sanitarije maksimalno čistima, namirnic eizgleda i previše održavam (a propos pranja jaja), itd, ali baš da ću se bojati... ma neću, nema smisla.
Kao što je netko rekao ako netko kenja i ne pere ruke, sasvim svejedno je da li je knjiga u kupaoni, ili dnevnom boravku.
Mislim da je veča šansa za takve gnjus bakterije da se na poslu rukuješ s poslovnim partnerom, koji je taman izašao iz wc - a i nije oprao ruke.
S time da se tad bakterije prenose "s živog na živog" i mislim da imaju veče šanse za preživjeti, nego "s živog na krepanu knjigu, pa na živog čovjeka".
Stvarno mi teorija o nepoštivanju knjige ako je čitaš na wc - u ne drži vodu.
ok, onda je to nepoštovanje tuđih stvari
ne znam, tuđe stvari mi jednostavno nisu za nositi u wc
tebi ne drži vodu, a meni se uz tuđe stvari ne pušta voda
ok, idem i ja bezecirati jedan kauč
i u pravu si
veća je opasnost od rukovanja
nije baš iz lancet-a ,ali može poslužiti
http://magazin.net.hr/zdravlje/muskarci-ne-peru-ruke
Mozda su knjige uprljane jos na polici u ducanu: listao ih netko s neopranim rukama a taman dosao iz javnog zahoda i k tome je muskrac :D
Ocu rec: kud to vodi?!
Lezi, sta cekas? Da se ja dignem?!
Zbilja mislim da o tome ne treba mislit jer cemo bit ko oni sto hodaju s vaton i alkoholom i sve brisu prije doticanja.
Ipak, zbilja su mi odbojne kvake na javnim zahodima, pa oni pipci kaj se stisne voda jer to fakat diraju nakon brisanja guze, zatim gumbi u liftovima, semaforima, rucke na shoping kolicima, novac osobito kovanice... Ali mislim da jedno pranje ruku sa sapunom rijesi problem!
Moram priznati da me ne muce bas bakterije na knjigama iz knjiznice, ali muce me ostaci hrane i slicno. I cesto ne posudim knjigu jer mi je preprljava. Jeb'ga. Bljak.
Vidim da nitko nije napisao, pa cu ja malo o svom kaucu. Mrzim ljudska stopala. I onda podivljam kad mi dodju gosti, posebno americki, koji svi redom skidaju cipele vec na vratima, bez da pitaju treba li. A ne treba, trenutno, jer imam samo parkete i plocice i nije mi bed oprati, osim zimi kad je bljuzgetina, naravno, i kad ne zelim cizme u dnevnom boravku, u lokvi posoljene vode.
I onda mi tim papcima, sto bosim, a sto u carapama (s rupetinama) hodaju po kuci. A meni se blago bljucka. Nabavila sam tonu frotirastih papucica iz Ikee, ali nece ih uglavnom obuci jer vole svoje carapice, u kojima onda i izadju van na terasu, travu, pred garazu....
Na svu srecu, valjda, nitko mi ovdje nije dovoljno blizak da mi utrci u dnevnu sobu i sjedne na kauc pa podigne te carapice s rupom na kauc. Ili papcice bez carapica.To je dozvoljeno samo meni, naravno, i eventualno clanovima obitelji. I macki. Macka smije kamo zeli. Njezini papci mi ne smetaju.
bome, neće mi trebat faktu XD
k je brat od s
znaju se pojavit ponekad na markovom trgu
ovo je jedino što sam našla
http://www.index.hr/xmag/clanak/snje...er/458524.aspx
Mame iz našeg parkića stalno urlaju: ne diraj lice rukama, ne diraj kosu rukama, ne spuštaj glavu na ljuljašku, ne vuci kosu po podu.... Kako vi stojite sa tim?
U našem parkiću se dnevno, za 10-tak dece potroši nebrojeno pakovanja vlažnih maramica i hektolitri gela za dezinfekciju.
Ja sam jedina koja ne brani detetu da se počeše ako je gde zasvrbi iako nije oprala ruke. I jedina koja moli da joj taj gel ne stavljaju na ruke jer mi je gadljiva pomisao da preko prašine i prljavštine utrlja još i tu hemiju i onda sve to lepo, prvom prilikom, strpa u usta. Bolje mi je blato vulgaris.
K je onaj splitski, frćkavi
što učiniste od mene.danas sam knjigu iz knjižnice prebrisavala s Asepsoletom.
ne diraju me gadosti iz parka, blato, trava, pijesak i slično, jedino što mi je gadno su čikovi i pseća govna...
a za one koji peru suđe ručno - da li to radite onako u jednoj vodi (napuniš sudoper pa sve opereš u tome) ili svaku stvar posebno? meni je recimo to gadno - sve u jednoj vodi... ne curi mi konstantno voda dok perem ali svaki tanjur dobije svoj poseban tretman![]()
Nema pranja na ruke. Pluskvamperfekt.
Sve što može raditi stroj, ima da radi.
Kuhinjske krpe perem same na 90. Ubacim i spužvicu i vileda krpicu. Kad se ofucaju bacim.
Sav ves perem na 60 ili 40, trenutacno.
Sudje samo u sudjerici, nema tusiranja.
U parku ruke djetetu najprije operem vodom (imam uvijek vode u boci za tu svrhu) i eventualno dezinficiram onim
maramicama ili gelom ako hoce nekaj bas jesti, ako ne, onda sperem blato vodom. UVIJEK je u doticaju s opuscima tako da mi se ne moze ne dizat zeludac na pokret ruke - lice. Tko voli, dobar tek!
Ne vičem u parku a ni doma, vezano za blato i slično. Ako baš idem na sladoled operem mu ruke vodom iz flaše, jer uvijek nosim sebi vodu.
Jučer sam pojela nakon djeteta pola njegovog hot doga - slinavog. Bila sam jako gladna.![]()
Ne posjedujem ništa za dezinfekciju djeteta.
obavezno tuširam suđe, nikakvo natakanje vode nikud
ja mrzim i kad se ostavlja suđe unutra u koritu od sudopera, pa fino žlica s kojom jedeš stoji kraj odvoda
da imam suđericu možda me te neke stvari ne bi dirale jer se tu suđe ziher dezinficira kasnije
a ja na ruke ne mogu ni približno dobro oprat u toplićkoj vodi
klincima jedino ne dajem da skupljaju opuške ili neke slične gadne stvari koje primijetim, ali naravno da svašta diraju i do svega dođu
ako se nešto u tim slučajevima jede ne dam im da jedu takvim rukama, ja imam tekući gel, pa se dezinficiram i stavljam im u usta ako je baš nužno
ali mrzim to grickanje vani, i o tome je bila tema
pojest bananu je jedno, ali nema smokića, štapića....
ja sam danas ubacila spužvicu i trulexicu u mikrovalku na 4 minute i baš se dobro osjećam, ali moram prestat ovo sve čitat, nije dobro ccccc
Ne tuširam suđe, ne mogu gledati toliki utrošak vode, nije čak ni iz financijskih razloga, nego me duša boli zbog tolikog bacanja vode.
A tako potrošim i više deterdženta, isto me ne brine trošak, već se pitam koliko dobro ja taj deterdžent mogu isprati..
Ako mi je voda prljava, zamijenim je.
Kolko sam ja uredna koliko stignem, a i kad stignem nekad mi se stvarno neda. Ali kako se svaki dan kuha, perem suđe, brišem isto, pranje podova , čišćenje wc a, su svakodnevna obaveza. A ostalo prema potrebi kada je zmazano čisti se, jedini problem je što ne volim peglati pa se veša zna nagomilati, ali jedno pitanje do kada se odvaja veš dječiji i za velike