Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1838

Tema: Neurednost

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Na mojim tanjurima nikad nema ostataka hrane, kad raspremam stol uvijek s papirom počistim tanjure, a tako i druge posude (teće, zdjele).
    Voda je najvruća koliko moje ruke u rukavicama mogu podnijeti. Najprije perem čaše, pa tanjure, beštek, pa teće-tako sam nekako navikla.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    Na mojim tanjurima nikad nema ostataka hrane, kad raspremam stol uvijek s papirom počistim tanjure, a tako i druge posude (teće, zdjele).
    Voda je najvruća koliko moje ruke u rukavicama mogu podnijeti. Najprije perem čaše, pa tanjure, beštek, pa teće-tako sam nekako navikla.
    baka mi je pričala da su njih kao male učili redoslijed pranja suđa a da se potroši čim manje vode (otočanka, vode bilo uvijek malo) i znam da teće i inače posude za kuhanje idu zadnje. prvo se peru čaše i beštek (jer su u direktom dodiru s ustima valjda).
    dok nisam imala perilicu, uvijek sam i ja tako prala.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj krvavica prvotno napisa Vidi poruku
    baka mi je pričala da su njih kao male učili redoslijed pranja suđa a da se potroši čim manje vode (otočanka, vode bilo uvijek malo) i znam da teće i inače posude za kuhanje idu zadnje. prvo se peru čaše i beštek (jer su u direktom dodiru s ustima valjda).
    Na Mljetu gdje ljetujemo nema vodovoda, starije žene i dalje tako peru suđe.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Na Mljetu gdje ljetujemo nema vodovoda, starije žene i dalje tako peru suđe.
    A kako onda ispiru? Ispiranje mi je pak nezamislivo bez tekuće vode.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    A kako onda ispiru? Ispiranje mi je pak nezamislivo bez tekuće vode.
    ispire se čistom vodom. ondje gdje nema tekuće vode, zalijeva se vodom iz gustirne ili bunara. samo se za pranje potroši znatno manja količina vode.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj krvavica prvotno napisa Vidi poruku
    Nije to samo radi direktnog dodira s ustima, nego iz čiste logike. Čaše su najmanje prljave, pa je logično dase peru prve.

Kayyya avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Nije to samo radi direktnog dodira s ustima, nego iz čiste logike. Čaše su najmanje prljave, pa je logično dase peru prve.
    a i teško ih je dobit da se sjaje ako je imalo masnoće po njima

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •