Meni je ova tema otvorila oci... koliko su mi inace oci i um "zatvoreni" za sve te brige o bakterijama i higijeni.
Nista, ali apsolutno nista ne dezinficiram, ukljucujuci wc skoljku/dasku, tutu od djeteta, podlogu za previjanje, igracke i pribor za jelo za moju bebu, odjecu itd. Sve samo operem nekim obicnim detergentom ili dobro isperem vodom.
WC perem kad i kupaonu - 1x tjedno. Podove perem vodom vulgaris, 1x tjedno, kad ih i usisem. U medjuvremenu jos 2-3x ometem metlom mrvice ispod kuhinjskog stola.
Ves perem zajedno: i bebin i od curice i mm-ov i svoj, nista na iznad 60 a vecinu na 40. Nemam susilicu niti peglam, tako da sigurno nije dezinficirano. Sudje u zadnje vrijeme perem na ruke jer mi je crkla sudjerica, i to komad po komad jer imam samo jedan sudoper, u mlakoj vodi jer mrzim vrucu vodu.

Onaj gel za dezinfekciju ruku sam kupila i nikad otvorila... jednostavno nikad se nisam nasla u situaciji da pomislim "sad bih trebala dezinficirati ruke nakon ovoga". Nikad. Ni djeci.

Jedinu polu-opsesiju cistocom imam na rad s prijesnim mesom, nakon sto ga narezem i ubacim u rajnglu odmah perem noz/dasku/ruke i s malom cetkicom ocekam nokte... I u bolnici sam dezinficirala wc-dasku, ali mislim da je to ipak neka vanredna situacija, ne bas svakodnevni zivot za koji uopce ne vidim smisla ista dezinficirati.

O pranju jaja, brisanju knjiga dezinfekcijskim sredstvima i sl - eto, to mi sve spada u kategoriju "dok nisam procitala nisam ni pomislila da to netko radi". Valjda se moram upisati u über-prljavce... ili makar über-neopterecene "prljavstinom" i bakterijama...