Radijatore skineš, pa na dvorište i mini-wash!
Radijatore skineš, pa na dvorište i mini-wash!
- za ovo bi morala pozvati predstavnika stanara da pozove toplanu da dodju ispustiti cijeli sustav centralnog u zgradi, to rade iskljucivo ako netko radi rekonstrukciju stana i pri tome zamjenu radijatora.
- nemampa na dvorište
- nemami mini-wash!
Uglavnom, radijatore ne perem. Usisem malo ispod radijatora ako ima prasine, paucine ili onog mucastog, a gornju povrsinu prebrisem povremeno (obicno kad trebam susiti ves na tome). Parne cistace, usisavace s posebnim nastavcima, tlakovima, spricaljke i ostali spomenuti pribor za specijalne namjene - nemam![]()
Eh, da... kad smo već kod pretjerivanja u čišćenju: meni je teta čistilica odvalila suđericu (samostojeću) da počisti ispod nje. Izvukla je crijevo od vode, napravila poplavu i tako svašta (a pola kuhinje mi je pod parketom). Tak da nije ni generalka za svakoga. Nakon toga nisam joj dozvoljavala da dira bilo što od tehnike.
Ovo se radi samo prilikom preuređivanja, nije mi to sastavni dio čak ni generalki. Radijatore perem pred početak sezone grijanja i na kraju iste (zadnje vrijeme samo ih brišem onim krpicama iz Lidla, to je zakon, skidaju sve, a ništa se ne cijedi). U ostalim situacijama zavučem šarenu metlu (spigana je oslobodibog) iza njih i počistim koliko ide.
W5 vlažne maramice za čišćenje kuhinje (ima s mirisom limuna i još neke). Ja s tim čistim sve - tipkovnicu, prozorske daske i općenito pvc stolariju, kvake, peć, unutarnju stolariju (lakiranu), packe po kuhinjskom namještaju i radijatore. S tim brišem i wc školjku povremeno, ali ne često jer se ne smiju bacati u odvod, pa za to radije imam mokri wc papir.
Jedino nisu baš bezazlene (i nisu za djecu iako fino miriše), tako su jake da mi razore svu masnoću u koži ruku, pa poslije ispuca i dobijem zanoktice. Rješenje: rukavice
Nisu ni skupe, ako se ne varam 80 kom košta manje od 20 kn (nisam dugo kupovala jer sam sklona raditi zalihe).
mm ih ima u autu, isto odlično služe za razne namjene.
ikeina posteljina me zivcira jer kusinima ne pase
Kod nas ima za kupiti manjih jastuka. Ja sam ih kupila i sad veselo kupujem lijepu i jeftinu ikeinu posteljinu.
Ne prečesto, doduše, imamo samo po 3 kompleta posteljine.
Mene više muče plahte koje su vrlo rijetko potrebnih dimenzija. Mislim na one s gumicom.
Naši su kreveti standardnih dimenzija i najčešće imam problem da ne na njih ne stanu plahte istovjetnih dimenzija.
Šta je to? Štednja na 5 cm materijala?
jedina dobra stvar kad imas mali stan je i da imas malo stvari
kuhinjskih krpa imam 15tak
i perem ih zajedno s bijelim rubljem
koristimo ih dvije dnevno i ne mogu se sjetiti da se ista u njih brise osim cistih ruka
sugamana imamo 20tak, ali samo 4 velika, te mm voli
mi drugi koristimo one 50x70
i za ruke malih 20tak
sve se pere na 60