Stranica 32 od 37 PrviPrvi ... 223031323334 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,551 do 1,600 od 1838

Tema: Neurednost

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

piplice sad si s ovim radijatorima sve nadmašila. Pereš ih iznutra ili samo izvana?
    Nikad u životu nisam vidjela nikog da to radi. Bila sam uvjerena da svi radijatori ostaju tamo gdje se postave dok ih netko ne poželi zamjeniti ili baciti.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    piplice sad si s ovim radijatorima sve nadmašila. Pereš ih iznutra ili samo izvana?
    Nikad u životu nisam vidjela nikog da to radi. Bila sam uvjerena da svi radijatori ostaju tamo gdje se postave dok ih netko ne poželi zamjeniti ili baciti.

Jel prešišala moja jaja?

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo se radi samo prilikom preuređivanja, nije mi to sastavni dio čak ni generalki. Radijatore perem pred početak sezone grijanja i na kraju iste (zadnje vrijeme samo ih brišem onim krpicama iz Lidla, to je zakon, skidaju sve, a ništa se ne cijedi). U ostalim situacijama zavučem šarenu metlu (spigana je oslobodibog) iza njih i počistim koliko ide.
    kojje krpice iz lidla?
    (ja imam svu moguću opremu za čišćenje, krpice, čarobne krpe, sredstvo vako, sredstvo nako....
    i zapravo koriste, skupljaju prašinu, koja bi se inače po kući razišla )

pipli, razmislit ću ja o nekim aranžmanima

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Pomikaki, zašto baciti?
    Ima firma u Sesvetama, Drvoplast se zove, za ne puno novaca farbaju/plastificiraju ili što već čine s radijatorima. Mi frendovima poklonili 2 stara Lipovicina radijatora, sad su ko novi.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj mamasch prvotno napisa Vidi poruku
    Jel prešišala moja jaja?
    Ne znam, dvoumim se :mrreen: u različitim ste kategorijama

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Pomikaki, zašto baciti?
    Pojma nemam, netko možda nekad skine radijatore sa zida pa ih baci. Ja nisam nikad bila u toj situaciji da mislim kamo bih s radijatorima koji mi ne trebaju. Drago mi je da se mogu reciklirati.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Da, većinom se bacaju. A uz malo truda...

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

koliko ja znam ljeti se obicno prazne sistemi za grijanje kako bi ljudi mogli obaviti popravke. tad se radijator moze skinuti, ocisiti i vratiti nazad. predsjednik kucnog savjeta bi na oglasnu plocu trebao staviti obavijest od kad do kad je sistem prazan. samo trebate majstora koji ga zna skinut i vratit nazad. al nije neka nauka.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Storma prvotno napisa Vidi poruku
    al nije neka nauka.
    A nije ni filozofija

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    kojje krpice iz lidla?
    (ja imam svu moguću opremu za čišćenje, krpice, čarobne krpe, sredstvo vako, sredstvo nako....
    i zapravo koriste, skupljaju prašinu, koja bi se inače po kući razišla )

pipli, razmislit ću ja o nekim aranžmanima
    W5 vlažne maramice za čišćenje kuhinje (ima s mirisom limuna i još neke). Ja s tim čistim sve - tipkovnicu, prozorske daske i općenito pvc stolariju, kvake, peć, unutarnju stolariju (lakiranu), packe po kuhinjskom namještaju i radijatore. S tim brišem i wc školjku povremeno, ali ne često jer se ne smiju bacati u odvod, pa za to radije imam mokri wc papir.

Jedino nisu baš bezazlene (i nisu za djecu iako fino miriše), tako su jake da mi razore svu masnoću u koži ruku, pa poslije ispuca i dobijem zanoktice. Rješenje: rukavice

Nisu ni skupe, ako se ne varam 80 kom košta manje od 20 kn (nisam dugo kupovala jer sam sklona raditi zalihe).

mm ih ima u autu, isto odlično služe za razne namjene.

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

moji pišaju stojećki.
    mali, ako idem iza njega na wc, uredno spusti dasku jer ja piškim sjedećki. malac ima 4.god.

radijatore skidamo jedino kad renoviramo stan.
    preko godine ga prebrišem s vlažnom krpom.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

W5 i kod nas služe za sve živo

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

http://magazin.net.hr/zdravlje/preve...prati-higijena

svako istraživanje izdvoji različite stvari nazivajući ih najprljavijima u određenim prostorijama

ovi ne spominju spužvice nego kuhinjske krpe kao najprljavije

samo mi je bezveze, ako se već na 60 stupnjeva sve živo ubija - zašto onda treba odvojiti gaće i krpu da se ne peru zajedno, pa valjda je nakon što prođe temperaturu sve čisto

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja to sve skupa i na 90

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Pa ako koristiš istu krpu danima, onda je izvor zaraze. Logično.
    Na kraju dana, odnesem sve kuhinjske krpe na pranje i "magičnu krpu" - viledu za pranje kuhinjskih površina. I perem ih sa svime što ide na 60.
    Moji se brišu kuhinjskom krpom tijekom jela i te krpe odmah lete u koš za pranje. Nekad znaju i 10 krpa zaprljati.

Sve što se ne pere redovito, treba rifljati i otkuhavati. Kod redovitog pranja i normalnog održavanja, dovoljno je prati na 60.

I ručnik za ruke je izvor zaraze ako se danima koristi.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

koliko imate doma komada ručnika, kuhinjskih krpa, posteljine? i gdje to skladištite? pitam jer pokušavam optimizirati prostor i imam samo jedan ormar u stanu (mala soba 2 sa 2) i ne znam kako bih i gdje skladištila te silne količine tekstila o kojima vi pričate...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

imam možda nekih 10-tak krpa i 15-tak ručnika onih normalnih za brisanje
    posteljine - 2 kompleta za naš krevet i 2 kompleta za krevete od klinaca - u komplete računam plahte i navlake, jastuke ne koristimo
    meni je žao davat novce za takve stvari
    i poludila bi da mi netko zmaže 10 krpa dnevno
    mi se ne brišemo za vrijeme jela, klinci se peru nakon što završe jer drugo nema smisla, meni i mužu ne treba krpa za brisanje
    dakle, krpom brišem suđe, ništa drugo
    površine brišem trulexicom

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja ne brišem suđe samo se osuši, iako se pere ručno, krpa služi povremeno da se nekaj obriše ili primi baš nekaj vruće

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Moji su zmazanci. Sve im se cijedi dok jedu. Kcer ima tri godine i jos ne zna/nece jesti uredno. Sami traze krpe. Stariji jede uredno, ali vidi seku da se brise pa i on hoce krpu. Pa umoci u juhu

Meni je mama nakupovala more rucnika i krpa za udaju. Nikad mi ne usfali i glupo mi koristiti jednokratne salvete kad vec imam tolike krpe.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Kuhinjskih krpa ima oko 30. Služe samo za suđe i eventualno posušiti stol ili radnu plohu. Ne brišemo se njima, to mi je fuj. Za to služe papirnate salvete.
    Ručnici u gornjoj kupaoni: 18 malih (50 x 100) i 6 velikih (100 x 200). Pločice su žute i bijele, isto tako i ručnici... ima i par zelenih i plavih, jer je dragi tražio plave, a meni su zeleni bili lijepi. (Ima i 10-tak starih ručnika koji stoje i čekaju bolje dane.)
    U donjoj kupaoni, koju najčešće koriste gosti: 10 malih i 3 velika ručnika, pločice su bijele i narančaste, a ručnici narančasti, crveni i žuti.

Posteljine imam previše. Jednostavno ne mogu odolit kad vidim neku koja mi se sviđa... Mi koristimo 5-6 kompleta s navlakama za poplun (200 x 200) i 3 kompleta s plahtom za ljeto. Za goste imam sve za jednu osobu, jer su takvi kreveti, 3 kompleta za dvoje s poplunom i 1 komplet s plahtama za ljeto (to još moram dopuniti s bar jednim kompletom).
    Imam još spremljene bakine stare posteljine i 2-3 kompleta koja sam ja kupila koja mi se više nisu sviđala, pa sam ih zamijenila ljepšim primjercima . To je spremljeno za kućicu u prirodi. Jednoga dana.

Smjehuljica ima, mislim, 5 kompleta, ja kupila samo jednog, drugo smo dobili.

Volim pasirati boju pločica s ručnicima... boju zidova s posteljinom... ne mogu si pomoći.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Hm. Kuhinjskih krpa imam 20-30, tko ce znati. Sve bijele su za sudje, jer mi je tako lakse zapamtiti, a druge su za ruke ili sto vec. Bacim kad mi ne izgleda lijepo, sto je nekad u roku od par sati, a nekad u roku od par dana. Ne brisem njima hranu i ne perem kuhinju. Nitko se u te krpe ne brise dok jedemo.

Mislim da imam oko 12 ili 14 velikih, vjerojatno jednako toliko manjih (tipa za ruke) i onda jos dvadesetak onih najmanjih, za lice, koje koristim samo ja. Bitno mi je da ih imam dovoljno tako da napune cijelu vesmasinu kad ih perem (fali mi jos koji da bih je napunila do vrha, sto je opet sindrom americke megalomanije). Iako imam pametnu masinu koja vaze robu i dozira vodu, ne dozira struju, pa ono...

Posteljina mi sva pase uz zidove :mojca: i imamo oko 6-7 plahti za bracni krevet i jedno 5 kompleta (navlaka za poplun, plus po dva jastuka). Plus nesto dodatnih jastucnica. Plus dva seta posteljine za goste, ali ne zato sto imam goste koji mi se gade pa im dajem nesto posebno, vec zato sto mi ta dva seta ne pasu vise u spavacu sobu tj. jedan od njih je americkog stila, s onim nekim pod i nad plahtama, a to nije za divljake poput mene. Probudim se ujutro zamotana kao kobasica i jedva disem od tih cudesa.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

A nego kako. Naravno da su ručnici u boji kupaone. Svi poslagani po veličini na police otvorenog ormarića. A imam ih- ah, poprilično...Idem sad slagati hrpu.

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    A nego kako. Naravno da su ručnici u boji kupaone. Svi poslagani po veličini na police otvorenog ormarića. A imam ih- ah, poprilično...Idem sad slagati hrpu.
    ahhh, zavidim vam. ja ih imam raznih, i po boji i po očuvanosti :posledicedugoročnekrize: tek u poslednje vreme kupujem nove, po želji i upareno po bojama. recimo da imam jedno 15-tak onih najvećih, za brisanje posle kupanja, onih manjih i više. krpa takođe petnestak, s tim što upotrebljenu bacam na pranje svakodnevno, a nekad i češće. njima brišem samo sudove, mi se brišemo salvetama. posteljina po 3-4 kompleta per capiti.
    a što se osnovne teme tiče, hajde da se i ja pridružim - s godinama, nered mi sve manje smeta, ali zato prljavština podjednako. što se tiče nereda, moram priznati da se prilično trudim da ga eliminišem, ali sam snizila kriterijume otkako nas je petoro, pa se desi da bude raznolik haos. no, to me, kao rekoh, sve manje dira. "pacijent" sam za peglane krpe, pamučne stolnjake dok se jede, kratkoživeće truleks krpe i sunđere. prašina mi je manji prioritet od wc-a, koji se trudim da je uvek čist. videćemo kako će to izgledati kad mali muški krene da cilja unaokolo, za sad samo sedi na wc adapteru...
    u stanu u kojem smo već skoro 2 godine još uvek mi fali dobro osmišljenog prostora za razne stvarčice, pa se tako bespotrebno pravi nered od predmeta koji nemaju stalno mesto. no, imam čvrsto obećanje od mm-a da ćemo i to rešiti (on je izvođač radova, i treba mu veeečnost da se pokrene, al' kad krene, čuda čini-)...
    uglavnom, moglo bi biti urednije, kad svi zama'nemo, kuća zablista, kad se populacija opusti bude svega. c est la vie...
    Posljednje uređivanje od Vishnja : 20.07.2012. at 17:15

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Klinci imaju svak po dvije posteljine, s time da plahtica imamo duplo nego posteljina..
    Za bračni krevet imam 7 posteljina, plahti jedno desetak...
    Kuhinjskih krpa oko 20...
    Ručnika ; svatko ima dva velika; 2x1,5m,
    zatim imam jedno petnaestak onih srednjih i hrpu 1x0,5m....
    Naravno sve u skladu s bojom prostorije

borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pa zar ti se kupaona ne upari kada se tuširate, pa onda samim time i ti ručnici povuku vlagu u sebe? Pogotovo zimi kada je tuširanje u toplijoj vodi.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj ZO prvotno napisa Vidi poruku
    imam možda nekih 10-tak krpa i 15-tak ručnika onih normalnih za brisanje
    posteljine - 2 kompleta za naš krevet i 2 kompleta za krevete od klinaca - u komplete računam plahte i navlake, jastuke ne koristimo
    meni je žao davat novce za takve stvari
    ovako i ja. s tim da su svi ručnici dobiveni pa se ne pašu ni sa čim. čak ni s dobrim ukusom. ali svrhu ispune.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj borka prvotno napisa Vidi poruku
    Pa zar ti se kupaona ne upari kada se tuširate, pa onda samim time i ti ručnici povuku vlagu u sebe? Pogotovo zimi kada je tuširanje u toplijoj vodi.
    Kako sam imala prilike sudjelovati u projektiranju stana, tj izražavati želje, kupaona je jedna od velikih prostorija.I ima prozor. Od ormarića na jednom kraju, do tuš kabine na drugom je oko 3-4 metra, nemam problema s vlagom, ali imam sa količinom vremena za čišćenje, no to sam si ukalkulirala- veći mi je gušt od velike kupaone, nego muka od čišćenje iste.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ručnika imam prilično i stoje u velikom ormaru u kupaoni. Večina ih je bijela.

borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Kako sam imala prilike sudjelovati u projektiranju stana, tj izražavati želje, kupaona je jedna od velikih prostorija.I ima prozor. Od ormarića na jednom kraju, do tuš kabine na drugom je oko 3-4 metra, nemam problema s vlagom, ali imam sa količinom vremena za čišćenje, no to sam si ukalkulirala- veći mi je gušt od velike kupaone, nego muka od čišćenje iste.
    E što bih ja dala za prozor u kupaoni

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Mi u jednoj kupaoni imamo velika prozora, a kupaona je mala i to je bio super potez, jer ju vizualno poveća... ali u drugoj nema prozora, ali nema ni vlage. Dobar ventilator rješava stvar.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj mamasch prvotno napisa Vidi poruku
    naravno da je svima draže (pa pretpostavljam i samim malim i velikim muškarcima) da je svijet oko njih uredan i čist
    O Bože...gledam u tekst i ne vjerujem...mojim je i muškarcima a i kćeri sasvim svejedno je li oko njih uredno i čisto. Kad mi pukne film djeci kažem da veliki mesnati pauci izlaze iz njihovih soba, ali ni to ih ne natjera na pospremanje. Uopće se ne kužim s ostatkom svoje obitelji po tom pitanju!

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam minimalist... imam cca 6 vecih rucnika (po 3 u turi za stariju, mm-a i mene), 2-3 baby rucnika za bebu i 3 rucnika za ruke (ti su u stvari veci od onih za nas, jer su zajednicki).
    Posteljine imam mislim 3 seta (svaki je samo s jednom plahtom) na bracnom, a djeca ionako spavaju s nama pa imam i jedan "ukrasni" set za kinderbet (koji ne sluzi nicemu nego stoji u ormaru). Skoro sve je staro 10 i vise godina, osim par plahta koje sam morala kupiti da nadoknadim neke koje su se raspale.

Spremam se vec godinama obnoviti taj fond rucnika, ali nikako da zakljucim da je situacija neizdrziva, pa mi je stalno zao potrositi novce na nesto sto ionako vec imam :skrta:

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Svekrvi sam poklonila prekrasne debele bijele rucnike. Ona ih je prosljedila dalje jer su ona i svekar citiram "prljavi ljudi".
    Bitch. Toliko o urednosti.
    Inace sam osjetljiva na rucnike, sada je zbilja ruzno, nepotrebno imati tanke, stare i ofucane rucnike. Patim na lijepe debeljuskaste rucnike. U Pevecu je bila neka akcijska cijena (14 kn) rucnika i morala sam kupiti 4 komada.
    Ista stvar sa kuhinjskim krpama. Volim u ruci imati kvalitetno i cisto. Cim se ofucaju pretvaraju se u krpe za pod, prozore itd.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Meni ti debeli ručnici ne odgovaraju, tri ručnika puna mašina, volim one normalne,
    a za plažu čak preferiram tanke, brzo se suše i puno ih stane u torbu.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    Ne čistim onaj unutarnji dio gdje kola voda, nisam luđakinja,
    samo one utore gdje se sakuplja prašina.
    Jednom godišnje, prije nego prvi puta uključimo centralno.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja imam barem 70 kuhinjskih krpa
    vi koji imate manje, koliko često ih perete i kako napunite mašinu
    pa ne mogu staviti 20 krpa u mašinu

i ručnika imamo puno, barem 40
    i svi su bijeli, da ih mogu otkuhavati
    (imam i 10 crvenih, za drugu kupaonicu)

ručnike kupujem na onim akcijama kad se prodaju na kile, pa 10 komada dobijem za 100 kuna

posteljine nemam previše, tri presvlake za naš krevet
    i po 3 za dječje

(nama često dođu gosti preko vikenda, ne mogu imati manje nikako. jedino da im kažem da nose svoje)

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

e, da...
    sve to mi stoji u kupaonici
    imam petokrilni ormar (ugrađen u zid)
    i dva velika prozora

hvalim se

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

hoćeš u moj kvart?
    nećeš!

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jedina dobra stvar kad imas mali stan je i da imas malo stvari
    kuhinjskih krpa imam 15tak
    i perem ih zajedno s bijelim rubljem
    koristimo ih dvije dnevno i ne mogu se sjetiti da se ista u njih brise osim cistih ruka

sugamana imamo 20tak, ali samo 4 velika, te mm voli
    mi drugi koristimo one 50x70
    i za ruke malih 20tak

sve se pere na 60

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zajedno s njima jednom tjedno se pere na 60 i navlaka za tus

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

posteljine imamo premalo
    2 za svaki krevet

rado bi kupila jos barem jednu, uvijek mi preskupe

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja posteljinu kupim ili u ikei, onu po 12 eura
    ili u kiki kad su ona velika sniženja, pa je po 90 kuna jedna
    iako, sve koje imamo su stare 8 - 10 godina
    tako da se baš ne može govoriti o nekim čestim kupovinama

voljela bih da mogu prati zajedno krpe i veš
    ali mislim da bih umrla da vadeći krpe iz mašine, izvadim i dlaku
    što se desi u mašini u kojoj se pere veš

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ja krpe i one svoje pamučne stolnjake (mahom bele i pastelnih boja) iskuvavam zajedno. tako da se uvek skupi za čitavu mašinu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ikeina posteljina me zivcira jer kusinima ne pase

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

apri, ti si stvarno gadljiva na dlake, nikad nisam vidjela dlaku iz masine
    srecom, ne vidim dobro

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a i nemate dugokosih u kući, pa ispadne prije nego se do mašine dovuče

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    ikeina posteljina me zivcira jer kusinima ne pase
    Kupiš jeftino i njihove male kušine.

(off: baš me zanima koja dimenzija kušina će se u nas prodavat kad/ako Ikea konačno stigne.)

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ja imam barem 70 kuhinjskih krpa
    vi koji imate manje, koliko često ih perete i kako napunite mašinu
    pa ne mogu staviti 20 krpa u mašinu
    Zašto ne?

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

jedno pitanjce za vas koji imate sve bele peškire: kako ih razlikujete? mi svoje peškire rabimo po nekoliko tuširanja, i ovako je večita dilema ko je uzeo koji, a tek kada bi svi bili beli...
    i još jedan blago zgražavajući dodatak na temu - juče sam se zatekla u kući osobe za koju znam da nije od urednijih, ali uglavnom ćutim i "preživim" boravak kod nje (nekako mi se čini nepristojno da, ako me već neko ugosti, još i zvocam kako je prljavo). e, ali juče nisam izdržala: na moju molbu da očisti gornji deo wc školjke ili da meni da rukavice i sunđer za wc da ja to učinim, jer su deca stigla i treba da se posluže istim, ona je 'ladno uzela onu wc četku i njome prebrisala taj deo! zgrozila sam se...

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja baš iz tog razloga nemam sve ručnike u boji kupaone
    djeca imaju svoje ručnike u bojama tako da uvijek znaju koji je čiji

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •