ja pričam za hodanje po doma,
a ak su vani u takvim tvojim uvjetima onda odma iz hodnika pravac u kupionu
urednice, pogledajte kako dobre ideje
http://www.houzz.com/photos/809661/O...tchen-portland
http://www.houzz.com/photos/280082/F...chen-cleveland
nisu valjda te spuzve u istom ormaricu gdje i kanta za smece
ne znam
kod nas kanta nije ispod sudopera, nego samostojeća
ispod sudopera su nam tablete za suđe, staklenke, platnene vrećice i rezervni truleksi i spužvice
sve čisto
nije ni meni smeće ispod sudopera
ima svoj posebni ormarić![]()
čitam, pratim i zabavljam se!
da ne budem ot, moja je kanta za smeće ispod sudopera![]()
Meni smeće je ispod sudopera di su i spužvice al imam drobilicu pa je odpad u kanti čist i ne smrdi.....
na svaki post naci ce se barem jedna da se opravda![]()
šifra: spužvica za pranje suđa i neki kviz
nemam pojma, sjecam se da je dille radila kviz, ali se ne sjecam da sam ja bila u kombinacijama
sad vec vidim da sam ti se tu nesto bila zamjerila![]()
meni?
jok, bilo je turbo smiejšno
bilo je pitanje koliko često mijenjamo spužvice za suđe
i ti si ispala vječna studentica
jako si nesto pobrkala, na tom sam se topiku izjasnila o jednom tjedno, cesce nego seks
sto bi valjda bilo i da ih mijenjam.....
pa eto, pises a nitko te ne pita
da operem ljagu sa svojeg imena
evo topiak sedam godina starog gdje dokazujem da mi je dijagnoza bar toliko stara
a i prica o babi se ponovila
http://forum.roda.hr/threads/5523-Ko...light=spuzvica
BB je vjecna studentica
Ja nemam kantu za smeće uopće u stanu. Imam tri kante na terasi u koje odmah odvajam smeće, otpad i ostalo. I nosim svaki dan otpad i smeće dole u velike kante jer ne podnosim da mi je u blizini.
E sad kad to pročitam zvuči čudno!![]()
meni je kanta ispod sudopera
a i kantica gdje bacam ostatke hrane
to pak dajem susjedinim kokama
susjeda meni daje jaja
doduše, već ih dugo nije dala, sad mi je za brigu
uglavnom, svaki dan se prazni i jedni i drugo i ne smrdi
za mene je to razlika
otpad- ostaci hrane, smeće - sve ostalo
pa nije to definicija otpada i smeća
otpad je ono što se može reciklirati, ponovo koristiti, a smeće je ono s čime ne možeš niša drugo nego na deponij
moram samo primjetiti, da ovo sto ovdje jedni o drugima saznamo (tko se kako brise & co), ne znam o puno drugih bliskih osoba.![]()
bože dragi... kad sve ovo čitam, čini mi se da za ovakve kao ja postoji medicinska dijagnoza
meni ako nije red, sjaj i sve na svom mjestu postanem toliko nervozna da sam se u stanju i posvađati se čisto
zbog te nervoze. nered me čini nepodnošljivo nemirnom: od prašine, preko mrvice na podu, one na kuhinjskom pultu, ne d'o bog
da se odmah nakon kuhanja ne prebriše peć ili nakon stavljanja suđa u perilicu ne oriba sudoper...
fakat, dok ne dovedem sve navečer kad junior ode spavati u kakav takav red, ja se ne mogu opustiti ni toliko da sjedem pred
tv ili uzmem knjigu. prvo krpa u ruke pa onda tek knjiga![]()
ovaj topic je u mojoj kuci napravio nered.
citajuci sve jednostavno sam popustila.
umorna sam, pa kad dodjem doma i pomislim sad bi trebala usisati, oprati kupaone, podove prebrisati, sjednem u vrt, uzmeme nesto i citam, igram se, meditiram, navecer udjem u kucu, ne palim sva svijetla, ne vidim prasinu.
ujutro izlazim i tako oko 6 iz kuce, pa ne stignem proucavati sav nered, jer je MM s djecom doma.
dakle presla sam skroz na mracnu stranu
a da dodam aktualno: svi su mi rucnici bijeli. svako ima svoju vjesalicu, koja se raspoznaje s bademanitlom. na svakoj vjesalici su tri kukice pa se moze razlikovati. zna se tocno ko moze na koji dio radiatora vjesati svoj rucnik i nemamo problema s nerazlikovanjem rucnika.
posteljine imam za nas krevet dvije presvlake, a klinici tri. mjenjam svaki tjedan istu, bar sam do svog prelaska na mracnu stranu to radila. ovaj vikend nisam.
na mene ovaj topic ne djeluje
i dalje mi je jednako (ne)uredno kao i na početku topica i jednako čisto po mojem mjerilu
ali zabavno mi je čitati, svako malo se nasmijem
inače, moram još samo dodati da za tuširanje koristim 2 ručnika
veliki i mali
veliki za tijelo, a mali za lice (a ako perem kosu, onda i kosu brišem s njim, a nakon toga ide u pranje (a kosu preme u prosjeku svaka 3 dana))
greškom uduplo
bilo bi bolje da sam uduplo podove oprala![]()
Posljednje uređivanje od aleksandra70vanja : 24.07.2012. at 12:47
meni se urednost naglo podigne kad počne ljeto, mm-ova rodbina počne pristizati u mjesto sa svih strana i svi nenajavljeno uletavaju samo nas malo vidjeti
usput naravno obiđu i vrt i dvorište, ma prava inspekcija...
trudim se držati se svog stava kako me baš boli kuki što će selo pričati, ali kad su oni u pitanju nekako mi nije svejedno ako me zateknu u totalnom raspašoju, jer vide nas 2x godišnje i ne mogu si pomoći, ali osjećam se u stilu "đaba mi je čisto većinu vremena, kad baš onda kad ekipa za očevid dođe, meni je nered i oni će misliti da je uvijek tako ili još gore".
nije da držim čisto radi drugih, ali drago mi je ako je sređeno baš onda kad netko nenajavljeno uleti
mene je bogami topik posramio, posramilo me to sto ste men neke od vas svrstale u urednice, a da znaatee...
zato sam nakon sto godina kupila dva mister otrova, jedan na wc i jedan za kuhinju
i preko vikenda ribala
meni je promjena samo u glavi
čistim kao obično, ali mi se javljaju prisilne misli koje vide opk fanatike čistoće u pokeraškim licima poznanika
i pitam s smijem li ikog više pozvati na kavu![]()
znas otkad mi je najmekanija?otkad se nicim ne mazem! potakno me bio ima par mj. onaj no-poo real poo topic...
prije bi mi se perutala koza na listovima ako se ne bi namazala poslje tusiranja,nastavilo se i jedan period nakon prestanka nanosenja losiona...i sada se to prestalo dogadjat!
jedino ako se otusiram tipa 3x u danu pobijelit ce mi koza....
isto kao i labelo....bila bi luuuuda ako ga ne bi nanjela bar 5-6x dnevno....i evo smanjila i to nanosenje drasticno,nisu usne ispucale....
o daaa....a evo me sad posla na 10ak dn kod sis.....uhitili me zivci odma...dobro,ona ima dvoje djece koja su u stanju napravit puno veci nered nego moja N....
ali,kad sam jucer stigla i trebala kuhat rucak za malu prvo sam htjela oribat i preslozit cijelu kuhinju.....uffffff......u mene je apoteka naspram ovog...
pa u kontekstu onoga o čemu pričam a to je držanje smeća i otpada u mojoj kuhinji to je baš to
otpad ide u jednu kantu - svi ostaci hrane, oguline od npr. mrkve i krumpira
to se dalje iskorištava, jer se daje susjedovim kokama, koke nesu jaja
smeće ide u drugu i nosim u vanjsku kantu na odvoz
plastične boce i staklenke nosim u jednu prostoriju pored kuće pa kad se nakupi na otkup