Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: emajl tava

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno emajl tava

Izbacila sam sav teflon iz kuhinje i sad imam samo inox i emajl. Pa sam si tako kupila i jednu emajl tavicu za palačinke i omlet. A onda sam pametna ja u njoj neki dan pekla tortilje , koje se jel, peku "na suho". Tada se ništa nije dogodilo, ali sljedeći dan sam na toj istoj tavi pekla piletinu na naglo i počelo je špricat. Ja mislila da šprica jer, jel, svo meso šprica kad ga pečeš na naglo. Poslije perem tavicu vidim oštećenja. Mutava još uvijek ne kontam da se nešto događa nego si mislim da sam ju sigurno nekako ja oštetila. Poslije hoću ispeć palačinke i stavim tavicu na vatru, hoću nalit ulje, a tavica počne lansirat komadiće
    Cijeli svijet zna, ali ja očito ne , da se emajl ne smije grijati prazan.
    Lastane, ima li spasa mojoj tavici ili ju moram šiknut i kupit novu? I u čemu ću pobogu onda peći tortilje i pita kruh?

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

nisam lastan, nemam pojma o tavama, al mi nesto zvoni u glavi, iz razgovora s covjekom koji je radio u gorici, kad se osteti bilo kako, spremno je za smece.
    ono sto sigurno znam, masnoca se stavlja prije zagrijavanja tave.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

To sam si i mislila. A ništa, kupit ću drugu.
    Ali još uvijek stoji pitanje na čemu da onda pečem tortilje? Nemojte mi reći da za to moram kupit teflonku

I sad sam tek skužila da je pitanje trebalo uputiti Jadranki i njenim kućnim čarolijama. Lastan je zadužen za neke druge dileme.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Imas skuplju varijantu: zepter tava za palacinke. Garantirano bez masnoce mozes peci.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

možeš kupiti i one gusnate tave.
    Ja imam takvu za palačinke i tortilje,jednu veliku dublju ii jedan lonac prezadovoljna sam.
    Zna često u Lidlu biti na akciji.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Znači gus može. Super!
    Pretpostavljam da inox isto ne ide bez masnoće, tj. na suho? Probala sam čak ispeć jaja sa dosta ulja u inox tavi (ona sa debelim dnom) pa se isto primilo. A morala sam jer D. obožava omlet.
    Malo sam si tulava sad jer sam dugo, dugo za palačinke, jaja i tortilje koristila teflonku.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

A gdje kupiti dobru tavu kojoj ne treba nužno pomazivanje?
    Mi teflonke mijenjamo na mjesečnoj bazi
    Vidjela da Delimano nije pogodak!

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Kupio mi muž novu. Stara ide u Davidovu "kuhinju". Još uvijek tražim neku varijantu za tortilje i pita kruh.

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Prosvijetlite me.

Zasto mi se za tavu premazanu keramickim premazom, alla delimano lijepe jaja?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Imam novu Delimano malu tavicu za jaja-genijalna je. I kajgana i na "oko" su odlična. Pocrveni ručka kada treba staviti jaje i vrlo brzo je gotovo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •