Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Kako nauciti jednogodisnjaka da pije?

alef avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno Kako nauciti jednogodisnjaka da pije?

Moj maleni ima 13 mjeseci. Nikada nije znao piti na bocicu (probala par puta izdojeno u prvih par mjeseci). Otkad sam pocela s dohranom (6mj) nudila sam mu i vodu, na razne načine. Od prije mjesec dana i sok, mlijeko, kakao... Ne zna, pa ne zna. Ili nece. Case sa silikonskim kljunom, ovakve- onakve, obicne bocice, case, kasikice... Jedan ili dva gutljaja ce popiti ako mu se ulije usta, a onda pusti da mu iscuri ili se igra pa pljuje. Ima jednu kljunasicu koju grize jer mu izbijaju zubi, pa tako iz nje istisne vodu jer je vec unistio, ali uglavnom ta voda samo hladi desni i lije niz vrat.
    Kako ga nauciti da pije? Voljela bih da pije iz ovih casa sto treba povuci kao na slamku (nesto tipa kljunasice, imam citav asortiman nubijevih)... Em ih imam masu, em su prakticne jer se ne poljeva...

alef avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

I jos nesto. Nije mi jasno kako dijete koje za svoj uzrast stvarno zna svasta i jos sisavac ne moze skontati da iz case treba povuci?

angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Ja mislim da on jednostavno ne želi piti jer mu je tvoje mlijeko finije . Ja sam isto tako dojila (na zahtjev) do 15 mj.i malena isto nije skoro ništa pila ( decilitar vode u 5 dana ) . Već sam se bila brinula i kad sam pitala pedijatricu samo mi je rekla da si ona očito uzme dovoljno iz mog mljieka i da ne forsiram, neka ponudim i to je to. Tek kad sam ukinula noćno dojenje ( a to je bilo 6-9 puta noću) , a onda uskoro morala i dnevno počela je piti vodu ( prvo silikonski kljun, a sad plasticni). I jos uvijek nece nista drugo osim vode... Tako da, ako puno doji ja bi ga pustila...

Ares avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

moj uz dojenje popije od 2,5 do 0,5 l vode, ponekad sok od naranče, pije uglavnom slamkom, iako zna piti iz kljuna, čaše, boce... slamka nam se pokazala kao najbolje rješenje, to mu se sviđa i unosi puno više tekućine

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

A da mu daš piti na običnu najobičniju čašu iz kakve i ti piješ?
    Ima djece koja nikad ne prihvate takve bočice sa kljunom pa je možda i tvoje dijete takvo.
    Pokušaj i sa onom malom Jana bočicom za vodu to deca isto znaju super prihvatit.
    Moji ni jedno ni drugo nisu htjeli te bočice sa kljuničima, odmah su pili na čašu i to od vrlo rane dobi.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Moja cura je tek s pune 2 godine skužila običnu slamku, a kljunašicu dan-danas ne kuži. Ali iz obične čaše pije od 9. mjeseca života. U početku se samo polijevala i zapravo si ulijevala vodu u usta, ali brzo je naučila zapravo piti na čašu.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

S 8 mj. pije na slamku ko velika. Skužila je iz prve.
    Kupila sam joj bočicu sa slamkom, sama ju drži i lakše joj je s tom bočicom jer je silikonska slamka, nije oštra kao jednokratne.

Ne znam, da kupiš onaj sok u vrećici, ne u tetrapaku, pa dok drži slamku u ustima mu nježno stisneš vrećicu da skuži da nešto dolazi kroz tu slamku.

alef avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam, da kupiš onaj sok u vrećici, ne u tetrapaku, pa dok drži slamku u ustima mu nježno stisneš vrećicu da skuži da nešto dolazi kroz tu slamku.
    Probala. To je isto neka vrsta "ulijevanja" tekucine u usta. Fora mu je, ali ne popije nista. Pusti da iscuri iz usta. A ni da povuce nije skontao Da, mislim da ne zeli piti jer doji, pa nije zedan...
    Posljednje uređivanje od alef : 01.07.2012. at 14:34

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

E onda zbilja

Ova moja neće jesti, tvoj neće piti... proći će ih.

Sunshine Shoot avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

I moj je na početku jako malo pio iz bočice s kljunom, a kako sam ga uvijek dojila na zahtjev, nisam mu uopće ni željela nuditi običnu bočicu. Ugl., negdje nakon 13 mjeseci je malo više počeo piti iz kljunašice, ali uvijek bi ga nekako ja potakla, kao ''vidi, mama pije'' pa bi malo potegla, tek toliko da lakše krene. Negdje s kojih 15-16 mjeseci je sam počeo uzimati i okretati kljunašicu..

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

E onda zbilja

Ova moja neće jesti, tvoj neće piti... proći će ih.
    Kad budu bez mame (jaslice, baka, teta cuvalica...) jest ce i piti

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Dakle, problem je u meni?
    Ne provociram... zbilja sam i o tome razmišljala... evo danas je napunila 9 mj., sve je isto, malo gricka, neku hranu više, neku manje, nešto i pojede, ali sve je to sitno. Razlika je jedino da je sama počela tražiti hranu, bili smo kod frendova koji imaju vrt, na stolu u dvorištu su bile tikvice, zgrabila je jednu i krenula ju jesti.

Da ju ostavim samu s bakom na jedno popodne?
    To se tako kosi s onim što iznutra osjećam. Uf...

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj zhabica prvotno napisa Vidi poruku
    A da mu daš piti na običnu najobičniju čašu iz kakve i ti piješ?
    Ima djece koja nikad ne prihvate takve bočice sa kljunom pa je možda i tvoje dijete takvo.
    Pokušaj i sa onom malom Jana bočicom za vodu to deca isto znaju super prihvatit.
    Moji ni jedno ni drugo nisu htjeli te bočice sa kljuničima, odmah su pili na čašu i to od vrlo rane dobi.

Potpis. Moja kći pije iz najobičnije čaše od šestog mjeseca života, dok slamku i bocu nikad nije prihvatila. Pije
    isključivo vodu, sokove je odbijala, a ja nisam previše inzistirala.(ako se šta prolije, a prolije se, nije frka za pranje, a i manje me
    frka zbog karijesa).
    U početku se znala zagrcnuti, ali s vremenom se uhodate, kako dijete guta, tako se lagano naginje čaša. Popije dva-tri dl dnevno.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

i moj je poceo pit iz obicne case... a motivacija mu je sto ga ja stalno nosam pa kad se dodjem napit vode grabi mi casu iz ruku i oce i on... malo prolije, malo popije...

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Dakle, problem je u meni?
    Ne provociram... zbilja sam i o tome razmišljala... evo danas je napunila 9 mj., sve je isto, malo gricka, neku hranu više, neku manje, nešto i pojede, ali sve je to sitno. Razlika je jedino da je sama počela tražiti hranu, bili smo kod frendova koji imaju vrt, na stolu u dvorištu su bile tikvice, zgrabila je jednu i krenula ju jesti.

Da ju ostavim samu s bakom na jedno popodne?
    To se tako kosi s onim što iznutra osjećam. Uf...
    Zašto bi to bio problem, imaju vremena
    Moja bebolina ide uskoro u jaslice. Brinula bih se oko hrane i pića, hoće li tamo biti gladna, ali sjetim se da je starija jela i pila još manje nego ona, i nije bilo problema. Tako da sam sad smirena

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Podizem malo temu, naime moja beba od 1god pije minimalno vode. Pri kraju smo dojenja, nije vise zainteresirana, pije 2puta AD (ujutro+navecer) ali sto se vode tice dnevno mozda popije 30-50ML ako i toliko. Ok ako je dan aktivan tj ona puno puze amo-tamo onda popije 50-80ML, ne znam je li ikada popila 1DL, mozda ljetos po onim sparinama jedino ali tad sam dojila 2puta dnevno. Boca je jedino sto hoce, casu obicnu grize samo, zlicu nece, kljunasicu nece, pljuva vodu iz usta. Sok nece, caj nece, jedino vodu "najvise" hoce.
    Je li to dovoljno, tih 30-50ML?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •