-
Korištenje preostalog g.o. između porodiljnog i roditeljskog dopusta
Molim Vas pravni savjet vezan za korištenje g.o.
Naime, sada sam na čuvanju trudnoće pa neću moći iskoristiti g.o. Ako sve bude u redu, porodiljni će mi isteći krajem svibnja 2013., pa me zanima mogu li se tada vratiti na posao, odnosno iskoristiti g.o. do kraja lipnja 2013. , a nakon toga nastaviti s roditeljskim dopustom? Također me zanima hoću li imati pravo na g.o. za 2013. god ako sam gotovo cijelu god bila odsutna?
Hvala na informacijama!!
-
za sad po današnjim zakonima imaš pravo i na jedno i drugo, a dali će za godinu dana biti isti zakoni , tko zna.
-
Hvala!
Znaš li možda oko kojeg datuma u mjesecu ide isplata plaće s HZZO-a? Firma mi je isplaćivala plaću najkasnije do 10-og u mjesecu, pa ne znam kako je s HZZO-om...
-
-
Upravo koristim cijeli novi godišnji a zatim ću na komplikacije.
Do kada dobivamo plaću od firme a kada ju počima isplaćivati HZZO, predpotstavljam da firma pokriva komplikacije a od rođenja na dalje nastupa HZZO?
Kredit mi sjeda 15, znači da ću morati na razgovor u banku
-
Hzzo pokriva i komplikacije.
Ako ti kredit skidaju izravno s plaće, morat ćeš do banke dogovoriti s njima trajni nalog.
Možda dogovoriš i pomicanje datuma dospjeća na 20-ti u mjesecu. Samo pazi da ti ne opale neku interkalarnu kamatu na to. Da ne bi bilo da tražiš poček. Ili nek mijenjaju datum dospjeća ili ostavi isto jer ti se poček ne isplati. To ovisi od banke do banke.
Čekaš trojke? Čestitam!!!
-
Hvala MarijaP na odgovoru. Sa bankom je već dogovoren trajni nalog, jedino ču otići dogovorit da mi pomaknu datum naplate sa 15 na 20 i neki. Nadam se da neće biti problema.
Hvala na čestikama, nisu trojke u pitanju nego je sreća velika!
-
Danas je stigla uplata s HZZO-a... malo sam se iznenadila jer mi je na više mjesta rečeno da je će iznos biti u visini plaće, tj. da nije limitiran...tak da sam izgubila gotovo cijeli iznos stanarine....
Pretpostavljam da se onda cijeli iznos plaće vraća prestankom bolovanja i odlaskom na rodiljni dopust, odnosno 45 dana prije termina? Ili...?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma