-
hospitalizacija majke i dojenje
moram se nekome požaliti i molim savjete kako dalje sa dojenjem!
...beba mi je tek napunila 3 mj. i do sada je isključivo hranjena (unatoč mojih 6 doza Syntocinona- sl. Ergometrinu, svakidašnjem Eutyroxu i jednoj epizodi duplih doza Lekadola zbog moje gripe)... e, sada sam pak uništila meniskus, čije ostatke hitno treba operirati! za tjedan dana ću biti hospitalizirana na 3-4 dana pa lijepo molim savjete u svezi glede nastavka dojenja!
-
pardon, isključivo je dojena!
-
hm.
dijete ne možeš voditi sa sobom u bolnicu, u to sam nekako 99% sigurna.
u bolnici se izdajaj da ne izgubiš mlijeko.
u ovih tjedan dana se izdajaj svaki dan i pohrani mlijeko u zamrzivaču tako da ti , dok tebe ne bude, netko bebu nahrani tvojim mlijekom a ne AD.
-
hvala!
navodno bi trebala biti u bolnici samo 2 dana, tako da ima nade za nastavak dojenja!
problem je što jako malo mogu izdojiti, do 40 mL na jednoj dojci i upola manje na drugoj- imate neki brzi savjet?!
zanima me sve u vezi pohrane mlijeka: da li bi možda bilo bolje da ga prokuham (na pari) prije pohrane, da li trebam zamrznuti svaki obrok odvojeno (uk. jako mnogo bočica), da li je zamrznuto mlijeko najjednostavnije odmah ubaciti u mikrovalnu, ili?
imam i pitanje za mame koje su bile u sl. situaciji: što sve trebam napomenuti liječnicima (npr. pitati ću anesteziologa kada mogu ponovno dojiti)?
-
hej! bez panike, ali savjetujem ti da se počneš izdajati što prije. ne trebaš prokuhavati mlijeko (postoje iznimke tog pravila ali pretpostavljam da ti mlijeko neće imati okus kao po pokvarenom kad se odmrzne), već samo izdojeno odmah stavi u škrinju. kad sam se ja izdajala za neke situacije ja sam morala prokuhati jer ja imam višak lipaze. uglavnom, preporučam ti i da pohranjuješ u posudicama ili vrećicama ne više od 50ml, jer se iz našeg iskustva u početku znalo desiti da nekad popije 50, nekad 100, nekad 75, nekad 150ml a ako bih mu ostavila više od 50ml jednostavno se previše bacalo. pogledaj si ovo za izdajanje, tj. pohranu..
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=277&Show=2135
također, možda jednostavno ručnom tehnikom izdajanja možeš više izdojiti? meni su sve metode osim električnom bile mukotrpne ali ipak se isplati, meni je nekako najviše mlijeka za izdajanje bilo ujutro iza buđenja. u bolnici se izdajaj u ritmu u kojem ti dijete sisa, da zadržiš otprilike jednaku količinu mlijeka.
što se anestezije tiča, negdje sam pročitala da nije kontraindikativna dojenju, ali svakako pitaj anesteziologa (i pričekaj neki savjet nekog tko zna-savjetnice možda), ili još bolje prije operacije tako da ti ev. (ako je to moguće i postoji) da anesteziju koja ne smeta djetetu.
-
tropical ti je vidim skoro sve odgovorila
Pročitaj i tekst koji je stavila, tamo ti je i opisan način odmrzavanja (NE u mikrovalnu)
Ne znam koliko je staro dijete, ali bilo bi poželjno (osobito ako je mlađe da dobiva mlijeko čašicom ili žličicom, a ne na flašicu)
Anesteziologu obavezno reci da dojiš i želiš nastaviti.
Što se same anestezije tiče literatura kaže da nakon regionalne anestezije možeš dojiti odmah, nakon opće čim se osjećaš sposobna držati dijete- dakle svijest i motorika su ti se povratili (nemoj se iznenaditi ako se to anesteziologu učini neobičnim, možeš si isprintati Smjernice Academy of Breastfeeding Medicine vezane uz anesteziju (http://www.guideline.gov/summary/summary.aspx?doc_id=11232&nbr=5879) i dojenje pa da ti odgovori na pitanje o dojenju u tvom specifičnom slučaju uzevši i njih u obzir.
Na kraju- obzirom da bi ti cijelu situaciju s dojenjem bitno olakšalo to da možeš operaciju obaviti u dnevnoj kirurgiji (isti dan doma) i da je za to vrijeme dijete kraj tebe (osim u sali, naravno); preporučam ti da pitaš da li je to moguće.
Ako dobiješ negativan odgovor možda bi bilo pametno otići tamo gdje to možeš napraviti na taj način. Ako trebaš informaciju u vezi toga, javi se na PP.
-
Ovo ne spada u poteškoće kod dojenja, ali tu je tema pa onda: idem u bolnicu na operaciju, biti ću od 5 - 10 dana (tako kaže doktor), imam bebu od 14 mjeseci, on još doji i po danu i po noći. Nismo se nikad odvajali na duže od par sati kod bake, dide ili tete, ali nikad preko noći. Ja bih ga dojila i dalje, raspitat ću se kod anesteziologa za dojenje i narkozu, ali budući me moji bližnji nagovaraju na potpuni prestanak dojenja kako bi bebi bio što manji šok kada ja odem na toliko dana, ni sama nisam pametna šta da radim. U biti, dok mene nema oni će ga uspavljivati na rukama ili kako već i on njih neće niti tražiti cicu, a kada se vratim, nadam se da ćemo nastaviti po starom. Ne znam, je li bio netko u sličnoj situaciji i šta ste napravili? Ja bih se znači za vrijeme u bolnici trebala izdajati. Također, je li bolje da me beba posjećuje u bolnici ili da me ne vidi tih 10 dana?
-
djetetu bi bio preveliki šok da se ne vidite 10 dana, a uz to, to bi bio i veliki šok za prestanak dojenja na taj način. ako je moguće, neka te posjećuje jednom ili dva puta dnevno, a tada imajte podoj. u međuvremenu se izdajaj za održavanje laktacije, no kod djece te dobi je u redu i ako imaju više ili manje podoja. naravno, tvoje izdojeno neka nose kući i daju ga djetetu u međuvremenu dok se ne vidite, najbolje na čašicu. a spavanje će netko morati svakako drugačije riješiti, bude se dijete priviknulo već.
u svakom slučaju, svakodnevni posjeti će omogućiti i tebi i djetetu da i dalje imate svoje bliske trenutke (prije mu objasni da ideš u bolnicu i da te neće biti par dana, ali da će dolaziti on u posjetu k tebi), ali i da se dojenje ne prekine na djetetu (i tabi) težak i nagao način.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma