Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: Zidne police kao gornji kuhinjski elementi

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno Zidne police kao gornji kuhinjski elementi

Baš mi rade crvi u guzi i bube u glavi, nešto bi kemijala, preueređivala po kući (ovo je i dalje posljedica onog topica o neurednosti ), pa me jako muči kuhinja, trebali bi novu... zamišljam da bi se preko dana preselili u stan u prizemlju, a tavan di sad živimo ostavili za noć.

U sadašnjoj kuhinji sve je zatvoreno, tek par tegli (kava, šećer, sol i nešto začina stoji vani. Sve ostalo je zatvoreno, da ne pada prašina.
    A kad god razmišljam o kuhinji u prizemlju, vidim otvorene police umjesto gornjih kuhinjski elemenata kao npr. http://www.collarcitybrownstone.com/...-shelving.html
    Strop u prizemlju je nizak, mislim da je 2,40 m (za iliustraciju u zgradama je 2,60 m), mislim da zato imam takav poriv.

Ima li netko tako riješenu kuhinju? Mane, prednosti? Prašine u tom stanu nema puno, nije da ju moramo brisat svaki dan. Ideje....?

Za donje elemente mi još nije posve stigla vizija pa primam ideje i za njih.

p.s.
    Novaca naravno nemamo, molim low cost varijante.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ovo super izgleda na linku koji si stavila ali ja osobno nebih. Ne zato jer mi se ne sviđa (sviđa mi se), nego zato jer se suđe ipak napraši, ako nemaš vremena to lijepo posložiti onda izgleda jako neuredno, bar meni...
    A ipak, uz takav tip gornjih polica mislim da bi se o.k. složili zidani elementi (nemate love, a to možete sami npr.) koji umjesto vratašaca imaju zavjesice, onak rustikalno nešto...
    http://www.google.hr/imgres?q=zidana...14,s:245,i:204
    http://www.google.hr/imgres?q=zidana...:8,s:245,i:185

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Zavjesice ne, rustikalno ne... tu ću ideju potrošiti u kući na Žumberku jednog dana.

U toj prostoriji je sad moj atelje, di sam slikala, tkala, modelirala, radila art-terapiju, radionice slikanja za klince... svašta činila... dovoljno da kažem da sam kistove "čistila" na stropu i da od ostataka boje imamo zvijezdu repaticu koja je obgrlila luster.

Želim razigranu, veselu, recikliranu, šarenu kuhinju, prirodni materijali poželjni. Totalnu suprotnost ovoj sadašnjoj koja je bijelo-siva. Hladna, ravna i pravilna.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

onda odgledaj koju epizodu Prijatelja i vidi kako odlično, veselo i jeftino izgleda Monicina kuhinja

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Treća slika.

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ajme nebi ni ja police.. cak i da prasine nema uopce, nebi. Tamo di se kuva, para s vremenom stvori onaj tanki hrapavi sloj koji se zbilja cesto mora ribati! Necu si nikad oprostit sto sam dopustila muzu da ne stavimo ugradbeni fridz nego mikrovalnu na njega.. i to taman na strani di kuvam... frizider jos i oribam, al od mikrovalne sam odustala

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Hm... na paru nsam mislila. Da, taj sloj je koma, a tek u kombinaciji s prašinom

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Ja sam imala police neko vrijeme i to je izgledalo super prvih par dana al onda se stvorio nered i izgledalo je grozno. Mozda sam ja preneuredna za takvu opciju no mislim da za police i oni najuredniji moraju imati lijepo sudje i neke lijepe posude za cuvanje hrane i sl. Na kraju sam stavila vratasca na police i kuhinja je odjednom izgledala puuuno ljepse.
    Cini mi se da police funkcioniraju samo ako:
    - imas samo jednu policu (moze i cijelom duzinom) iznad radne plohe
    - imas gornje ormarice i medju njima (ili na rubu ako kuhinja nije od zida do zida) jedan uzi otvoreni dio
    - zapravo ne kuhas nego ti kuhinja sluzi za ukras
    - na policama imas set lijepog sudja samo za posebne prilike
    - imas usku kuhinju pa se ne mozes dovoljno udaljiti od nje da vidis odjednom sve police i stvari na njima
    .......

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Još jedan glas protiv otvorenih polica.

Ja se spremam preurediti kuhinju iduće godine i već sad kalkuliram što i kako... Trenutno imam policu ispod gornjeg elementa (zgodno za začine) i još jednu malu namjensku iznad peći. NEMA šanse to držati čistim, lijepi se masna prašina, a kad moraš čistiti, skidaj sve i briši svaku bočicu! Užas! I još se lijepe kad ih dohvatim.

Istina, mana ove sadašnje kuhinje je nedostatak nape (možda bi uz napu sve to bilo lakše i bolje). Imam ostakljeni gornji element tak da se suđe može izložiti, a ništa po njemu ne pada, ali i to mi se pokazalo nepraktičnim.

Nova kuhinja bit će po svoj prilici krajnje dosadna - ravne plohe bez ručki i zatvoreno sve što može biti. Monotoniju ćemo razbiti starinskim orahovim ormarom sa staklenim gornjim vratima (postojeći komad namještaja) i lijepim ovalnim stolom, a elementi - što jednostavnije i s manje ukrasa, to bolje. Otvorene police imam u špajzi i mogu vam reći da je jaaaako teško držati to urednim, ali tam me to ne smeta. Špajza mi je rumplcimer. U kuhinji ionako imam previše stvari i pribora (to moram smanjiti) + otvorenu policu za biljke koje se ne namjeravam rješavati, a to mi je za čišćenje sasvim dovoljno. U vikendici imam jednu malu otvorenu policu i tam je vječito krš. Moram i tome nabaviti neka vrata.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja volim police. problem je sto nam je gornja nedavno skliznula i jedno 10ak staklenki s raznim zitaricama, cajevima itd. je popadalo s oko 2 metra na pod (naravno dok je md bio na putu a ja sama s njima). ali ok, to se da rijesiti jednostavno ako nemas zid od knaufa nego normalan zid.

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Imala prilike vidjeti iz bauhausa ja mislim slozene metalne police tj. Nesto kao metalni ormar bez vrata koji nadogradjujes kako zelis. Unutra, poslozen dobar servis posudja koji blista, case, tanjuri, male pregrade sa staklen bocicama zacina.... Ma milina. To se sve koristi prakticki svakodnevno tako da prasina nema kad ni pasti. Iznad toga ugradbene lampice koje fino sve to osvijetle. Moderno, sve nadohvat ruke i malo drugacije od uobicajeno.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Niiiiiiikad vise nikakva polica u kuhinju. Imam jednu iznad frizidera koju je tesko oprati, i odvratna je i uskoro leti. Necu imati ni gornje elemente, a kamoli police.

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

No najbitnija stavka je naravno to da nije pored stednjaka.

mašenka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Staklene bi se trebale lijepo očistiti (za razliku od mojih sadašnjih ormarića koji su od nekog mat nečega i sve se hvata, lijepi i ne može oprati). A obične daščane možeš i prešmirglati kad se upackaju .

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ja imam u kuhinji dosta otvorenih polica koje vizualno izgledaju super ali za održavanje su katastrofa... kad se pomiješa para i prašina
    nikako ne preporučujem. kad budem mijenjala kuhinju jednog dana definitivno će svi ormarići biti zatvoreni.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj jedna2 prvotno napisa Vidi poruku
    J
    Cini mi se da police funkcioniraju samo ako:
    - imas samo jednu policu (moze i cijelom duzinom) iznad radne plohe
    - imas gornje ormarice i medju njima (ili na rubu ako kuhinja nije od zida do zida) jedan uzi otvoreni dio
    - zapravo ne kuhas nego ti kuhinja sluzi za ukras
    - na policama imas set lijepog sudja samo za posebne prilike
    - imas usku kuhinju pa se ne mozes dovoljno udaljiti od nje da vidis odjednom sve police i stvari na njima
    .......
    tako nekako
    ili da je gore samo nešto što se maltene svakodnevno koristi pa lijepo iskoristiš i opereš, usput prebrišeš i policu.
    Ali ako to žena želi, božemoj.
    Ovdje ima stvarno prekrasnih stvari http://www.collarcitybrownstone.com/...-shelving.html

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Isomiki Kosjenka, kod mene to ne bi ni prvi dan bilo tako uredno slozeno.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ja se previse volim a da bi si to pozelila u kuhinji
    kad gledam ove lijepe slicice osjecam se samo zastraseno

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ja bi na te otvorene police ugradila "roletu" ...dok sam u kuhinji imala bi ju dignutu- da mi je sve nadohvat ruke,a kad završim-rolete dole
    meni je ovo ovako otvoreno - pre..... nešto.... a i nemam neko suđe za pokazivati....

zato imam špajzu sa otvorenim policama gdje mi je sve u kutijicama,posudicama,flašicama, rasortirano planski, s oznakama....,na crtu

(šte reć osim - omiljena emisija mi je The Amandas )

iako, jednog dana ako ćemo se seliti u prizemlje, kupti ću si novu kuhinju (ova ima 20god) s ravnim plohama, a na sredini ću od starih doljnjh elemenata, napraviti radni otok....otvoreni..al i tamo će sve biti u ukrasnim košaricama

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moj san je bio jedna divna rustikalna kuhinja, doduše bez otvorenih polica ali kada sam si zamislila čačkanje štapićem i octom po utorima ili jednostavno brisanje glatke sjajne počela sam drukčije snivati.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Necu imati ni gornje elemente, a kamoli police.
    tak i ja

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja jedva čekam da sve postojeće police zamijenim sa bilo čim zatvorenim - i u kuhinji i u hodniku i u dnevnom i svugdje
    ovako samo nešto natovariš gore, odnosno muž natovari
    uvijek nešto preslagujem, brišem, nikad mira
    ako si ikad budem mogla priuštiti renoviranje znam koja će mi bit nit vodilja

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    tako nekako
    ili da je gore samo nešto što se maltene svakodnevno koristi pa lijepo iskoristiš i opereš, usput prebrišeš i policu.
    Ali ako to žena želi, božemoj.
    Ovdje ima stvarno prekrasnih stvari http://www.collarcitybrownstone.com/...-shelving.html
    Ovo je krasno, ali služi samo za slikanje za namjenske časopise tipa Wohnen. Za ništ drugo nije dobro. Nismo više u razdoblju baroka da možemo imati sluge koji ne rade ništ drugo nego čiste ovakve prostore.

Ja si želim organizirati kuhinju tako da čišćenja i glancanja bude što manje, a estetika dolazi eventualno kao posljedica praktičnosti. U to ime - sve plohe imat će visoki sjaj (nikakve hrapave površine), radna ploha bit će iz jednog komada da mi ništa ne može upadati između perilice i peći kao sada , svi donji elementi imat će noge da se može očistiti ispod bez izvlačenja elemenata, a gornjih će biti što manje (vidjet ću još za detalje).

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

A nemojte sada pretjerivat, ako netko hoće police neka ih stavi.
    Meni su baš zgodne kuhinje u kojoj stoji kao neki plakar u kojem će biti većina suđa i jedno dvijje, tri police za stvari koje se svakodnevno koriste.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku

Ja si želim organizirati kuhinju tako da čišćenja i glancanja bude što manje, a estetika dolazi eventualno kao posljedica praktičnosti. U to ime - sve plohe imat će visoki sjaj (nikakve hrapave površine), radna ploha bit će iz jednog komada da mi ništa ne može upadati između perilice i peći kao sada , svi donji elementi imat će noge da se može očistiti ispod bez izvlačenja elemenata, a gornjih će biti što manje (vidjet ću još za detalje).
    Sve ovo imam ja u kuhinji. Znaju "stare" domaćice kako se osloboditi viška čišćenja. Plus što sam i mašinu za suđe i ugradbenu pećnicu i frižider kupila od materijala na kojem se ne vide otisci- metalne boje. Pošpricaš sa onim za prozore i sve sjaji. Iznad nape nema ormarića, ona je lijepa sama po sebi, a nema ni gornjih ormarića ni lijevo ni desno od ploče za kuhanje.

Da ne kažem kako Roomba može ići ispod svih ormarića, blaženstvo za čišćenje. Imam police na suprotnom zidu gdje ne dolazi masnoća od kuhanja, tako da bude nešto i lijepo, a ne samo praktično.

I na stropu luster sa velikim ventilatorom. Super stvar.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moja frendica ima takve police u kuhinji, estetski to jako lijepo izgleda, svo posuđe na policama je bijelo (tanjuri, zdjele, šalice), a čaše (vinske i za vodu) su prozirne, tako da uopće ne djeluje prenatrpano niti neuredno. Međutim, ona kaže da je to samo naizgled praktično, zapravo je vrlo nezgodno, jer sve treba skidati i prati svaka dva tri dana, em se nakupi prašine, em se zamasti od kuhinjskih para.

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ja nemam niti jedan gornji element vec otvorene police. 4 godine vec i extra sam zadovoljna. Napa radi kad se kuha i jos nisam imala nikakvih poteskoca s njima. Kupim spuzvastu podlogu u raznim bojama i cirka svaka tri mjeseca dignem, ocistin i nikad nije bilo puno masnoce. Ja sam za

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Konačno glas za!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Još jedan glas protiv otvorenih polica.

Ja se spremam preurediti kuhinju iduće godine i već sad kalkuliram što i kako... Trenutno imam policu ispod gornjeg elementa (zgodno za začine) i još jednu malu namjensku iznad peći. NEMA šanse to držati čistim, lijepi se masna prašina, a kad moraš čistiti, skidaj sve i briši svaku bočicu! Užas! I još se lijepe kad ih dohvatim.

Istina, mana ove sadašnje kuhinje je nedostatak nape (možda bi uz napu sve to bilo lakše i bolje). Imam ostakljeni gornji element tak da se suđe može izložiti, a ništa po njemu ne pada, ali i to mi se pokazalo nepraktičnim.

Nova kuhinja bit će po svoj prilici krajnje dosadna - ravne plohe bez ručki i zatvoreno sve što može biti. Monotoniju ćemo razbiti starinskim orahovim ormarom sa staklenim gornjim vratima (postojeći komad namještaja) i lijepim ovalnim stolom, a elementi - što jednostavnije i s manje ukrasa, to bolje. Otvorene police imam u špajzi i mogu vam reći da je jaaaako teško držati to urednim, ali tam me to ne smeta. Špajza mi je rumplcimer. U kuhinji ionako imam previše stvari i pribora (to moram smanjiti) + otvorenu policu za biljke koje se ne namjeravam rješavati, a to mi je za čišćenje sasvim dovoljno. U vikendici imam jednu malu otvorenu policu i tam je vječito krš. Moram i tome nabaviti neka vrata.
    imam slonovski jaku napu, kuhamo na plin i imam taj ljepljiv talog

police su ok za salone namjestaja i kuhinje u kojima se ne kuha

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Konačno glas za!
    Pa i ja ih imam, znači jesam za, ali su na suprotnom zidu od ploče za kuhanje, a ne iznad nje.

A što se tiče masnoće meni je i prozor masan i treba ga često čistiti, a sada kad je otvoren na kip i izvana se zamasti. Nemam pojma kako. No, gledanje kroz prozor dok se kuha je neprocjenjivo, tako da mi nije problem čistiti.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Užasava me pomisao na otvorene police u kuhinji! Doduše, da mi je kuhinja za skuhati kavu i popiti je uz čitanje časopisa - apsolutno! Ali za iole ozbiljno kuhanje - neeee! U mojim ormarićima ima sto vrsta svega, načeto, do pol, cijela staklenka, to je ćušpajz koji ne želim izložiti. Eventualno da investiram u neku opsežnu kolekciju istovrsnih spremnika, ali to bi se, kao što cure kažu - mazalo do bola. Ma nikako!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •