Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: Zidne police kao gornji kuhinjski elementi

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Ja sam imala police neko vrijeme i to je izgledalo super prvih par dana al onda se stvorio nered i izgledalo je grozno. Mozda sam ja preneuredna za takvu opciju no mislim da za police i oni najuredniji moraju imati lijepo sudje i neke lijepe posude za cuvanje hrane i sl. Na kraju sam stavila vratasca na police i kuhinja je odjednom izgledala puuuno ljepse.
    Cini mi se da police funkcioniraju samo ako:
    - imas samo jednu policu (moze i cijelom duzinom) iznad radne plohe
    - imas gornje ormarice i medju njima (ili na rubu ako kuhinja nije od zida do zida) jedan uzi otvoreni dio
    - zapravo ne kuhas nego ti kuhinja sluzi za ukras
    - na policama imas set lijepog sudja samo za posebne prilike
    - imas usku kuhinju pa se ne mozes dovoljno udaljiti od nje da vidis odjednom sve police i stvari na njima
    .......

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Još jedan glas protiv otvorenih polica.

Ja se spremam preurediti kuhinju iduće godine i već sad kalkuliram što i kako... Trenutno imam policu ispod gornjeg elementa (zgodno za začine) i još jednu malu namjensku iznad peći. NEMA šanse to držati čistim, lijepi se masna prašina, a kad moraš čistiti, skidaj sve i briši svaku bočicu! Užas! I još se lijepe kad ih dohvatim.

Istina, mana ove sadašnje kuhinje je nedostatak nape (možda bi uz napu sve to bilo lakše i bolje). Imam ostakljeni gornji element tak da se suđe može izložiti, a ništa po njemu ne pada, ali i to mi se pokazalo nepraktičnim.

Nova kuhinja bit će po svoj prilici krajnje dosadna - ravne plohe bez ručki i zatvoreno sve što može biti. Monotoniju ćemo razbiti starinskim orahovim ormarom sa staklenim gornjim vratima (postojeći komad namještaja) i lijepim ovalnim stolom, a elementi - što jednostavnije i s manje ukrasa, to bolje. Otvorene police imam u špajzi i mogu vam reći da je jaaaako teško držati to urednim, ali tam me to ne smeta. Špajza mi je rumplcimer. U kuhinji ionako imam previše stvari i pribora (to moram smanjiti) + otvorenu policu za biljke koje se ne namjeravam rješavati, a to mi je za čišćenje sasvim dovoljno. U vikendici imam jednu malu otvorenu policu i tam je vječito krš. Moram i tome nabaviti neka vrata.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Još jedan glas protiv otvorenih polica.

Ja se spremam preurediti kuhinju iduće godine i već sad kalkuliram što i kako... Trenutno imam policu ispod gornjeg elementa (zgodno za začine) i još jednu malu namjensku iznad peći. NEMA šanse to držati čistim, lijepi se masna prašina, a kad moraš čistiti, skidaj sve i briši svaku bočicu! Užas! I još se lijepe kad ih dohvatim.

Istina, mana ove sadašnje kuhinje je nedostatak nape (možda bi uz napu sve to bilo lakše i bolje). Imam ostakljeni gornji element tak da se suđe može izložiti, a ništa po njemu ne pada, ali i to mi se pokazalo nepraktičnim.

Nova kuhinja bit će po svoj prilici krajnje dosadna - ravne plohe bez ručki i zatvoreno sve što može biti. Monotoniju ćemo razbiti starinskim orahovim ormarom sa staklenim gornjim vratima (postojeći komad namještaja) i lijepim ovalnim stolom, a elementi - što jednostavnije i s manje ukrasa, to bolje. Otvorene police imam u špajzi i mogu vam reći da je jaaaako teško držati to urednim, ali tam me to ne smeta. Špajza mi je rumplcimer. U kuhinji ionako imam previše stvari i pribora (to moram smanjiti) + otvorenu policu za biljke koje se ne namjeravam rješavati, a to mi je za čišćenje sasvim dovoljno. U vikendici imam jednu malu otvorenu policu i tam je vječito krš. Moram i tome nabaviti neka vrata.
    imam slonovski jaku napu, kuhamo na plin i imam taj ljepljiv talog

police su ok za salone namjestaja i kuhinje u kojima se ne kuha

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj jedna2 prvotno napisa Vidi poruku
    J
    Cini mi se da police funkcioniraju samo ako:
    - imas samo jednu policu (moze i cijelom duzinom) iznad radne plohe
    - imas gornje ormarice i medju njima (ili na rubu ako kuhinja nije od zida do zida) jedan uzi otvoreni dio
    - zapravo ne kuhas nego ti kuhinja sluzi za ukras
    - na policama imas set lijepog sudja samo za posebne prilike
    - imas usku kuhinju pa se ne mozes dovoljno udaljiti od nje da vidis odjednom sve police i stvari na njima
    .......
    tako nekako
    ili da je gore samo nešto što se maltene svakodnevno koristi pa lijepo iskoristiš i opereš, usput prebrišeš i policu.
    Ali ako to žena želi, božemoj.
    Ovdje ima stvarno prekrasnih stvari http://www.collarcitybrownstone.com/...-shelving.html

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    tako nekako
    ili da je gore samo nešto što se maltene svakodnevno koristi pa lijepo iskoristiš i opereš, usput prebrišeš i policu.
    Ali ako to žena želi, božemoj.
    Ovdje ima stvarno prekrasnih stvari http://www.collarcitybrownstone.com/...-shelving.html
    Ovo je krasno, ali služi samo za slikanje za namjenske časopise tipa Wohnen. Za ništ drugo nije dobro. Nismo više u razdoblju baroka da možemo imati sluge koji ne rade ništ drugo nego čiste ovakve prostore.

Ja si želim organizirati kuhinju tako da čišćenja i glancanja bude što manje, a estetika dolazi eventualno kao posljedica praktičnosti. U to ime - sve plohe imat će visoki sjaj (nikakve hrapave površine), radna ploha bit će iz jednog komada da mi ništa ne može upadati između perilice i peći kao sada , svi donji elementi imat će noge da se može očistiti ispod bez izvlačenja elemenata, a gornjih će biti što manje (vidjet ću još za detalje).

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku

Ja si želim organizirati kuhinju tako da čišćenja i glancanja bude što manje, a estetika dolazi eventualno kao posljedica praktičnosti. U to ime - sve plohe imat će visoki sjaj (nikakve hrapave površine), radna ploha bit će iz jednog komada da mi ništa ne može upadati između perilice i peći kao sada , svi donji elementi imat će noge da se može očistiti ispod bez izvlačenja elemenata, a gornjih će biti što manje (vidjet ću još za detalje).
    Sve ovo imam ja u kuhinji. Znaju "stare" domaćice kako se osloboditi viška čišćenja. Plus što sam i mašinu za suđe i ugradbenu pećnicu i frižider kupila od materijala na kojem se ne vide otisci- metalne boje. Pošpricaš sa onim za prozore i sve sjaji. Iznad nape nema ormarića, ona je lijepa sama po sebi, a nema ni gornjih ormarića ni lijevo ni desno od ploče za kuhanje.

Da ne kažem kako Roomba može ići ispod svih ormarića, blaženstvo za čišćenje. Imam police na suprotnom zidu gdje ne dolazi masnoća od kuhanja, tako da bude nešto i lijepo, a ne samo praktično.

I na stropu luster sa velikim ventilatorom. Super stvar.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •