Drage mame,
nakon vec nekoliko propalih pokusaja zasadjivanja cvijeca na Patrickovom grobu i trazenja nepostojecih savjeta na netu sto se tice dekoriranja djecjih grobova, odlucila sam tu postaviti temu. Naime, kako nam vrijeme posljednjih dana nije islo bas na ruku, ili su bile ogromne vrucine ili nevrijeme, cvijece koje smo tata i ja zasadili je brzo uvenulo ili pak bilo polomljeno, te se nije oporavilo. Zanimalo bi me kako vi uredjujete grobove svojih Andjela, onako barem da izdrze jedno izvjesno vrijeme? Mi odlazimo skoro svaki dan na grob ali unatoc tomu je prilicno tesko odrzavati ga. Za sada je samo kriz na njemu, do 11.mjeseca bi trebao biti i spomenik gotov ili bolje receno, andjelo u liku djeteta sa knjigom u ruci koji sjedi na njegovom grobu. E sada, ja se uvijek bojim da ce biti prekicasto ili presareno, dok mnogi kazu- za djecji grob ne moze biti presareno.. ja obozavam bijelu boju i njenu simboliku pa isto dosta u tom tonu sadim.
Kako vi ukrasavate grobove Andjela ili pak mjesta koja vas podsjecaju na njih? Koje vrste cvijeca koristite? Kakve dekoracije? Kako preko zime kad snijeg prekrije sve? Ne znam dal bi bilo moguce postaviti koju slikicu, ja cu pokusati, ako ne, onda cemo pokusati to slikovito docarati rijecima, ako bude islo
Ja cu onda poceti: Mi smo uz kriz za sada stavili jednog poveceg bijelog Andjela koji sjeci i place...tada mi se taj Andjeo cinio najprikladnijim jer sam i sama bila jako tuzna. Sada se radujem kad ce spomenik biti gotov jer se taj Andjeo smjesi

Zasadili smo jednu vrstu cvijeca i stavili malo morskog stimunga

malo pijeska sa skoljkicama, ribice- svjecice, te planiram nekako staviti ribarsku mrezu sa kojom morskom zvjezdom na sebi (planirali smo ici svi zajedno na more, ali eto, zelja nam se nije ispunila pa otud zelja da tako uredim)... Naravno na grobu ima jos dosta manjih andjelcica koji ili sjede ili leze!
Prije nego krenem sa temom, htjela bih samo da mamice koje nisu imale priliku sahraniti svoje Andjele ne budu tuzne te ih ponukati na to, da i one odrede jedno mjesto u prirodi ili dvoristu za svoje Andjele, te zasade malo drvce ili naprave mali spomenik, gdje ce moci zapaliti svijecu ili biti u tisini s njima. Eto, iskreno se nadam da nece nitko biti uvrijedjen ili povrijedjen poslije otvaranja ove teme.
Nadam se da cemo imati materijala pisati o ovom. Nije bas nesto sto si svaka mama pozeli, ali nama mamama Andjela je jako vazno, jer uredjivanje njihovih spomenika je skoro jedino sto jos mozemo uciniti za njih. Unaprijed hvala svima koji ce doprinjeti ovoj temi!
Pusa svim mamama Andjela