Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: cista na pupkovini

wild rose avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno cista na pupkovini

Pozdrav,

Bila sam maloprije na kontroli kod ginekologa. (9+2) Dr. Mi je rekla da primjecuje cistu na pupkovini, da je odvojena od ploda tako da nece uticati na formiranje trbusne duplje isl. ali da je to indikacija za dodatne skrininge, da ne panicim, da ne mora nista znaciti ali da ipak moram uraditi neke testove u 12. tjednu. trudim se da se ne sekiram previse, ali nije da mi bas uspijeva. Ima li neka od vas da je imala takvu situaciju, zanimaju me iskustva, da znam na sta da se pripremim...

wild rose avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Niko nema nikakva iskustva?

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moj savjet ti je dr Kos, kako on kaže tako je. Jako je dobar dijagnostičar a uzv zna meni se čini najbolje.

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Dobro da su otkrili tako rano bilo sto. Nemoj se samo brinuti. Mozda se neko i javi s takvim iskustvom ali nemoj se previse povoditi za tim. Meni su npr. U drugoj izgubljenoj trudnoci (20.tt) na phd nalazu napisali da je pupkovina bila kraca i na jednom dijelu rijetkih nekih resica (ne sjecam se vise) to nije bio razlog gubitka ploda, ali da je postojala sansa komplikacija pri porodu. Nigdje se ne spominje cista tako da nije kao tvoj slucaj. Napominjem, koja god cura poslje mene da se javi sa svojim iskustvom, to nis ne znaci u tvom slucaju!!!! Ti lijepo docekaj taj 12.tt i napravi nalaze koje trebas.
    zelim ti lijepu i laku trudnocu (sretnice, ljeto je, zega, a tebe jos ne smeta trbusina)!

wild rose avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ja sam u BiH tako da do dr. Kosa ne mogu, mada sam cula dosta pozitivnog o njemu, inace imam puno povjerenje u svoju doktoricu, ali volim da sam informirana i pripremljena. Ovo mi je inace treca trudnoca u nekih 8 mjeseci pa zaista strepim od svega. Jedino sto sam uspjela naci o cisti pupkovine je da je to biljeg koji se prati kod genetskih poremecaja, ali da sam nista ne znaci nego je samo indikacija da se na neki drugi nacin potvedi ili iskljuci dijagnoza. Zato me zanimalo postoje li neki statisticki podaci koliki su rizici, koje su sanse da sve bude ok isl...

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nemoj mislit na statistiku, ona nije mjerilo. Sve pretrage koje ti ponude napravi a u 12 tjednu će ti napraviti i detalji uzv.
    Misli pozitivno, to puno znači.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Našla sam ti neke rezultate na engleskom. Cista se javlja u 0,4% trudnoća. Ima dvije vrste, jedne nestaju u prva tri mjeseca, druge ostaju do kraja trudnoće. U tom drugom slučaju se obično radi carski rez.

Našla sam i jednu studiju sa 10 trudnica kojima je nađena cista, 1 beba je imala trisomiju, a jedna srčanu grešku. Ostalih 8 je rođeno zdravo.

Mogu i ne moraju ciste biti praćene anomalijama. Najbolje je da čekaš rezultate pretraga i nadaš se najboljem. Tvojoj bebi je najpotrebnija smirena mama, znam da ti je to teško, ali mogućnost dobrog završetka je prilična. Kad napunite 12 tjedana trudnoće znat ćeš puno više.
    A ja ti držim fige da saznaš da je sve u redu.

wild rose avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Beti3, hvala ti puno sto si se potrudila da mi odgovoris, trudim se da budem smirena i u "blazenom stanju" maksimalno koliko mogu. nadam se da ce bebi biti dobro...
    Hvala i ostalim curama na odgovorima

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ne znam gdje si u BiH, ali ako si u Sa ili blizu, ja bih ti ( na osnovu svog iskustva) preporučila dr Divanovića.
    Ima dobru aparaturu, meni se pokazao kao dobar dijagnostičar, vidi šta drugi ne vide.
    Ako te interesuje više pitaj i sretno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •