Ok, valjda se tako zovu.
Gdje ih ima za kupiti?
Znam da smo več o tome pisali, ali ne mogu nači.
Uglavnom dijete je osjetljivo na vožnju, jako i užasno, ne želim mu davati kemiju, pa bi pokušala s njima, pa što bude.
Ok, valjda se tako zovu.
Gdje ih ima za kupiti?
Znam da smo več o tome pisali, ali ne mogu nači.
Uglavnom dijete je osjetljivo na vožnju, jako i užasno, ne želim mu davati kemiju, pa bi pokušala s njima, pa što bude.
ima ih moja sister za klince koji redovito povračaju čak i na relaciji od vrapća do recimo mene, istina tu relaciju idu rjetko s autom, ali hoćem ilustrirat. Saznam tri od nje što i kako.
evo iz prve ruke iz obične ljekarne zove se narukvice protiv povračanja,oko 60kn, imaš i savjet kako staviti, moraš nosit obadvije. smiju se mjenjati čak i vlasnici, može se i prati do 3 pranja.
evo mali je jučer ošo s mojim klincem i još burazom za Novi vinodolski, i sve bilo ok. imaju to cca godinu dana, ne sdjeluje ko tableta i ne potiće spavanja.
postoji i verzija encian džinger ( ali to je za veće od 6 godina, a vi to niste) ali veli da je jak miris.
ili ako može jest đurbir može i njega malo pojest u komadu.
ili veli pakapati malo mente ili limunove trave na malo vate za snifanje.
ak slučajno ne nađeš javi pogledat ću ja.
evo to je iz prve ruke.
Bilo je tih narukvica nedavno u mojoj kvartovskoj ljekarni. Nisam bila zadnjih desetak dana, pa ne znam ima li ih još. Zovu se Sea band (mislim) i postoji u 2 veličine, za djecu i odrasle. Ako ne nađeš kod sebe, viči pa ćemo potražiti.
Ja sam se to spremala kupiti svojim dečkima, ali njima nije bilo baš jako zlo i ne povraćaju više otkad im uskraćujem mlijeko i srodne proizvode prije puta (ne vrijedi općenito, ali nama je pomoglo).
moji su to godinama koristili na svim duljim putovanjima, odlicna stvar. probala sam i na sebi, i fakat djeluje.
Moj sin je to koristio i nije povraćao. Bi li bez njih, ne znam.
ja mislim da su klinci moje sisterice najbolji pokazatelji da to djeluje ( svi bljuvaju od malena, a s time ne bljuvaju), ako dobro staviš.
kad se samo sjetim kad su ko mali ( ovi sad veliki) znali često nekud s nama, morali smo svako malo stajat da se odmorimo i izrigaju. Meni je to najgore kad vidim da neko pored mene povraća, odmah i meni krene.
aj bum ja vidla dal toga ima tu kod nas.
Budem danas pogledala kod nas da li možda ima tih Sea band.
ima u apotekama, oko 50-70kn. imamo ih već 2 godine i super služe. u paketiću su 2, ali ne treba nositi obje. jedna je dovoljna. i više ne riga - čak je i magistralu od karlobaga do zadra odradio bez problema
Ja dokaz da djeluju. Nosila sam ih na pocetku trudnoce i riganje se znatno smanjilo. Ako bi ih zaboravila stavit, panicno sam se vracala kuci po narukvice. Da su grde jesu ali djeluju.
Meni je zlo cim sjednem u auto kao suvozac, pogotovo po ovim vrucinama.Te narukvice mi bas i nisu nesto pomagale. Vise mi pomaze homeopatija.
http://www.homeopatija.com/proizvodi.php?proizvod=25
A narukvica imas i ovdje:
http://www.proteka.hr/biljna/shop/na...e-u-voznji/g59
Ali ima ih u skoro svakoj apoteci.
Prosle godine ih je Lara imala kad smo isli na more, ali smo onda po selima trazili apoteku u kupovali Dramine.![]()
Moja je isto bljuvacica. Narukvice nosi od godine dana. Nekad bljuje i s narukvicama, a nekad ne.
Tak da, sve ti je to relativno :D
veli sister da obavezno treba obadvije nosit, ali prije toga i pravilno stavit.
Možda bi ovo i nama olakšalo muke.
http://www.sea-band.com/faqs
Tu se ne spominje da se trebaju obje staviti.
Ali piše da trebaju dobro prijanjati. To bi mogao biti problem za mog žgoljavca, zamolit ću da je isprobamo prvo.
na mojima ne piše da trebaju obje narukvice na ruke, ali je jasna uputa kako ih staviti
i mališa je dokaz da ne trebaju dvije![]()
Super ideja.
Moja D. se u zadnje vrijeme nešto žali da je boli trbuh u vožnji, čak i za vrijeme kratkih gradskih vožnji, pa mislim da nam je ovak' nešto potrebno pogotovo za odlazak na dalji put.
Koliko trebaju biti stegnute? Jel tiskaju? Na kojem dijelu ruke se stavljaju? Iznad zgloba, ispod, na?
Mali ima izuzetno tanku ruku.
(Doma mi šteka komp., pa ne mogu otvoriti link gdje sve piše).
ne tiskaju nista posebno, trebaju se staviti tri prsta od pocetka ruke, djetetova tri prsta, odnosno korisnikova. te male djecje su male, rastezljive, sigurno idu i na zgoljavce
Lijeva ili desna ruka?
Ili obje?
obje
piše ti i nacrtano je točno u uputstvima, sister baš strikno kaže da moraju bit obadvije, da mozak ne vuče na jednu stranu, pa zakaj bi kupila više komada ak može podijelit među bljuvačima, inače se sprema kupit još jedan par.
anemona si bila u apoteci.
Nisam bila u ljekarni. Ići ću danas, ako stignem.
evo kod nas Acu str ( pa još nešto) dva komada 64 kuna
Evo danas nakon puno traženje kupila te ACU STRAP. Nigdje na njima ne piše da su za djecu, u ljekarni žemske tvrde da nisu ni nikad imali za djecu, da normalno prodaju ove za djecu.
U uputama piše čuvati izvan dosega djece, e sad, jel to zato da ih ne progutaju, ili?
Piše da se nose obje istovremeno.
Help???!!!!
Vjerovatno da ih ne "razmontiraju" pa progutaju. Ako imaju tu kuglicu dolje to je to, mozda je stvar samo u velicini. Ja sam nosila na obje ruke i moram reci da su dobro stiskale. Danima poslje sam imala crvena uleknuca u kozi di su stiskale kuglice, a bile su za odrasle. Stisnule bi i malu rukicu.