-
Osoblje foruma
Treba li mi 3D UZV pregled?
Zapravo, da bolje preformuliram pitanje - je li 3D stvarno toliko/uopce/imalo bolji od obicnog UZV pregleda?
Imam super doktora, jako je temeljan, bila sam na UZV u ovih 20 tjedana i par dana vise nego brdo drugih zena tijekom cijele trudnoce. Odradili smo prvi dio anatomy/anomaly scana sredinom 18., a druga runda je zakazana za kraj 22. tjedna. Za sad je sve super, nisu primijeceni nikakvi nedostaci niti postoji neka konkretna briga oko bilo cega.
Pitali smo doktora, kaze da ne zna sto bi nam preporucio. U ovom trenutku nemamo pojma bi li 3D bio pokriven osiguranjem, lako moguce da ne bi jer ovaj cas nije sigurno ima li ili nema medicinskih indikacija za ono sto ovdje zovu 'level 2 scan'. Ako obicni kosta oko $600 u prosjeku, onda ovaj moze biti samo bolniji. Plus sto me kosta slobodan dan i put duzine Zagreb-Rijeka u svakom smjeru. To je jedan od razloga zasto me moj redovni doktor ne salje samo tako. Prema doktorovim rijecima, 3D je super za dodatne provjere zecje usne i rascjepa na nepcu, kao i za probleme sa srcem (koji nas mogu, a i ne moraju kaciti, ali ako i budu, to vjerojatno nece biti prije ili odmah nakon poroda).
Ono sto me kopka, a i sto je jedan od glavnih razloga zasto nas stalno pregledavaju od glave do pete, je cijela geneticka prica. S obzirom da gen nije izoliran, da veliki broj (ne)ocekivanih simptoma vezanih uz bolesti iz 'naseg' spektra nije bas vidljiv na UZV, nemam pojma treba li nam to, ili ne.
Ako je 3D stvarno toliko bolji da ce doktor (koji nikad prije nije vidio ni mene ni bebu) moci vidjeti vise, bolje i detaljnije nego sto moj moze na obicnom UZV-u (po kvaliteti, recimo, nesto losijoj od GE masine iz Pronatal klinike u Zg), onda cijena nema veze, isla bih bez razmisljanja.
Ako je toliko bolji da cu samo zavrsiti s lijepim slikicama za album, onda bih mozda radije tu lovu potrosila na nesto drugo.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma