Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 76

Tema: klima uređaji u trgovinama

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno klima uređaji u trgovinama

...ne znam kuda da stavim ovo.....
    da li postoje propisi o klima uređajima u trgovinama odnosno kolika bi cca trebala biti temperatura u odnosu na vanjsku
    jučer uđem u Plodine i umalo umrem od šoka koliko je bilo hladno unutra
    nisu normalni
    paše, ali šta je previše je previše
    a bilo je 7 navečer

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Isto kod nas u Lidlu. Zebe za noge, kad izađeš van, dođe ti slabo. I mene zanima jel to nekim propisom regulirano.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ne znam za trgovine. Ali u ljekarni ne smije biti iznad 25, znači držimo na 23-24, i kad ljudi dođu izvana sa skoro 35 na cesti, velika je razlika.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

eto ja baš jučer bila na putu apoteka-banka-Plodine
    neusporedivo hladnije je bilo u Plodinama, bila sam hladna kad sam izašla van, a nisam ništa više vremena provela u dućanu nego u banci
    jasno mi je da osjećaj može prevarit, zato me baš zanima propis i da jednostavno vidim na koliko drže klimu

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

da i ja sam skužila da je u lidlu užasno hladno.
    Fakat kad uđeš se smrzneš
    A nije mi u plodinama tak zima

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Trebate doći u Getro, bila ja u Lidlu, ali nije niti do koljena Getrou, kao da sam došla u zamrzivač.
    Katastrofa.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je i tih 23-24 prestrašno
    kad dođu ljudi s 40 C izvana, kolpa ih
    ili je to da se poveća promet ljekarne
    mi doma stavimo na 28 i taman je ugodno

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ma ja bi im rado mahnula ispred nosa sa papirom, očito riktaju kako koji dućan hoće
    kog da pitam?
    baš bi se bockala sa njima jer su me gledale ko telci kad sam rekla da će nekog stepst srce kad izađe iz dućana, pa će onda valjda razmislit da nije pametno imati 20 stupnjeva nižu temperaturu od vanjske

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Lidl je ledenica.Bila danas i smrzla se živa.A kad sam izašla van, šok samo takav. Zbilja bi trebala pripaziti na to.

Sjetila sam se sad kad sam prije nekih 18 godina radila u butiku u Importanne centru , da sam cijeli dan provela u klimatiziranom, došla sam ujutro prije 9 dok još nije bilo tako vruće. Kad sam popodne izašla van doživjela sam klimatizacijski šok i srušila se na Glavnom kolodvoru

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

možda bi im trebalo mahnuti ovim pred nosom:
    http://www.vecernji.hr/vijesti/djeca...-clanak-427079

nisu normalni s tim polarnim temperaturama

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Bas danas clanak u novinama kak je bebica umrla od temp. soka

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

O Bože dragi prestrašno

Kako sam već rekla nešto sam zatrebala u Getrou i kako oni imaju te velike rashladne prostorije za namirnice
    ulazak sa 35 na kojih ma sigurno je ako su rashladne škrinje oko 10 stupnjeva?? mrak mi je pao na oči, došlo mi je da vrištim od jada!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ma vidjela sam, užas

to me još dodatno potaknulo da pronađem nešto i prisilim ih da to promjene
    ovako ja mogu tamo lajat koliko hoću, valjda mi se smiju iza leđa, ništa drugo

susmiga avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

svi pretjeruju s klimom
    najbolji biser sam doživjela u jednom privatnom malom dućanu- žena je stavila klimu da puše polarno hladno a vrata širom otvorena- meni odmah pred očima silna nepotrebno potrošena energija
    glupo

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

na internetu sam našla samo za tržnice "Zatvoreni prodajni prostor tržnice mora biti izgrađen i opremljen tako da u ljetu temperatura zraka u tom prostoru ne bude viša od +20°C" ali bilo bi dobro znati i za trgovine jer ovo je prestrašno, pogotovo kad ideš sa djecom u trgovinu.... tj, iz nje....

http://www.uoz.hr/pdf/pravilnik/PRAV...A-TRGOVINA.pdf

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I ja sam ko aleksandra&vanja, a pretpostavljam da ljekarne drže na 25 zbog lijekova (na većini piše kao neka granica tih 25 stupnjeva), a ovi koji prodaju voće i povrće da im se to što više održi. Ljeti, u stvari, izbjegavam te zatovrene centre i šopinge zbog meni prejake klimatizacije, na brzinu protrčim, pogotovo kod frižidera za mlijeko, sir, meso itd. I nosim džemper ili navučem najlonke ako ulazim u centre. A vezano za temp. šok, evo je neki dr. napravio na tportalu undo one informacije da mora bit samo 7 stupnjeva hladnije unutra nego vani (to bi onda u zemaljama sa plus 50, bilo 45?) i da zdravom čovjeku neće biti ništa, ali da kroneri moraju pazit i sad i zimi, nakačila se tu i gajski s informacijama o zavjerama industrija... činjenica je da smo prije (barem u Dalmaciji) imali doba sieste za najvrući dio dana i trgovine su radile dvokratno.

Koja je neka preporuka, svi kažu zdrav razum - ali, što je to, zapravo, koliko stupnjeva - 10, 15? Jasno mi je da je to "ovisno o dobi i anamnezi" za kućno individualno rashlađivanje, kao i sve, ali što s ovim centrima di svi idu - mallovi itd., tamo mora bit prilagođeno većini - koja je preporuka za većinu, u tim današnjim članicma ne piše.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 04.07.2012. at 17:51

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Prema pravilniku zastite na radu, razlika izmedju vanjske i unutarnje temperature ne bi smjela biti veca od 7 stupnjeva.

Mislim da se to odnosi i na ljeto i na zimu.
    Posljednje uređivanje od Rivendell : 04.07.2012. at 19:40

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Rivendell prvotno napisa Vidi poruku

Prema pravilniku zastite na radu, razlika izmedju vanjske i unutarnje temperature ne bi smjela biti veca od 7 stupnjeva.

Mislim da se to odnosi i na ljeto i na zimu.
    ma daj poa kad je zimi vani -7C onda na radnom mjestu bi trebalo biti 0C, mozda ovo za ljeto stoji ali za zimu sigurno ne.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kao glavna čuvarica daljinskog od klime u jednom dućanu, ja bi rekla da sve to ovisi o dobroj volji radnika. ne postoji pravilo, bar ga mi nismo čuli ni vidjeli. A meni je Konzum najgori, više tamo ni ne idem jer je temperatura prestrašna, uđeš s bebom koja je ili gola ili u bodiću bez rukava jer vani je milijardu a u dućanu jedno 5

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

očito je do dućana/osobe jer je kod nas u Konzumu najbolje
    odnosno u Lidlu i Plodinama je katastrofalno hladno
    uglavnom, meni je to koma, baš nam je bio gušt otić u povratku iz šetnje obavit šoping, ali ništa od toga više

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mi na poslu imamo klimu ali ju stavimo na nekih čini mi se 24 i neki dan sam se smrzla na poslu. otvorile smo prozor da se malo ugrijemo.

Drugi dan me od te iste klime (imamo onu podnu klimu i meni dođe točno iza leđa, puše cijeli dan) tako uhvatio pritisak u glavi i ušima da me sat vremena nije popustilo. Užas!!!
    Ja kad izlazim s poslaa, pripremim se onako, postepeno na vanjsku temperaturu.

I da, ona vjest o bebici me danas baš jako potresla

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

dok sam radila ( trgovina tipa konzum i sl) klime smo uvijek sami riktali kako nam paše..
    slažem se da šok prevelik kad uđeš izvana ali kad si 8 sati unutra i tegliš kutije i slažeš po policama oznojiš se i budeš sav mokar i pored sve te klime i onda takav ideš na kasu ili frižider poslužit kupca...tako da je vjerovatno to razlog zašto je tako hladno...

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

da još nadodam da me nebi ko krivo shvatio...

ja sam je uvijek stavljala na 23 stupnja i to mi se činilo ok ali dok radiš i to je puno...dok su recimo muški kolege spuštali na 18 -e to je već bilo previše

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Klime u dućanu su prvenstveno namijenjene za pravilno skladištenje robe , a tek onda za kupce i radnu snagu.
    Mi npr. držimo na 26 , ako dignemo na 28 već pojedine čokolade ( čokse i kinder jaja ) postanu mekane na dodir i deformiraju se.
    Istina je da se pojedini kupci žale da im je prehladno unutra , ali oni će za nekoliko minuta vani , a ja sam unutra 8 sati.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Kad je u trgovini 25 stvarno se primjeti, a isto se tako primjeti kad je u trgovini 18 i niže.
    Nije u svakoj trgovini 18, ali da ih ima, ima ih.

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Kao glavna čuvarica daljinskog od klime u jednom dućanu, ja bi rekla da sve to ovisi o dobroj volji radnika. ne postoji pravilo, bar ga mi nismo čuli ni vidjeli. A meni je Konzum najgori, više tamo ni ne idem jer je temperatura prestrašna, uđeš s bebom koja je ili gola ili u bodiću bez rukava jer vani je milijardu a u dućanu jedno 5
    Pravilo postoji, samo je pitanje koliko se drzi koja firma. Svaka bi trebala imati povjerenika zastite na radu koji onda brine o tome. Pravilo je uvedeno upravo zato jer nekima sad pase staviti na 18, a nekima na 25...

To nekad zna doci provjeriti inspektor zastite na radu. Nama su bas neki dan u firmi bili, gledali klimu, kakve su nam stolice, monitori, osvjetljenje...

Ja osobno mrzim klimu na bilo koliko da je stavljena, uzasno me glava zaboli od nje i oci i grlo mi se osuse.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

eto našla sam nešto, Rivendell je skrenula u dio zaštite na radu, pa bi se pravila vezano za klime gledale u odnosu na zaštitu radnika koji rade u prostorijama
    ne znam da li bi bilo nešto još specijaliziranije za trgovine u smislu zaštite kupaca, mislim da baš i ne

http://www.poslovniforum.hr/about03/nn-42-05.asp

članak 118.

citiram dio:
    Ako se u toplom razdoblju koriste klima uređaji razlika između vanjske i unutarnje temperature ne smije prelaziti 7 °C.

još me muž podsjetio da postoji onaj besplatni potrošački telefon, probat ću nazvat

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ajd baš... javi što su ti rekli

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mei je posve logično ovo što je dalmatinka napisala; u dućanima sa hranom temperatura jednostavno mora biti niža radi skladištenja robe - čokolade, keksi i slične stvari koje ne stoje u frižideru ne mogu se održati na npr. 28 stupnjeva (ako je vani 35). Pa i otvoreni frižideri vjerojatno imaju problema sa hlađenjem ako je u prostoru pretoplo, a da ne spominjem da meso npr. stoji u dućanu neko vrijeme dok se ne raspakira i pospremi u frižidere. Ne znam, meni je draže kupovati hranu koja stoji u dobro rashlađenom prostoru nego - što mi se često dogodi u manjim dućanima na moru koji nisu dobro klimatizirani - donositi kući pokvarene namirnice.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Vidiš, super za info.

Vjerojatno ti propisi variraju od zemlje do zemlje, u Francuskoj nam se u hotelu palila klima, a vani je bilo tipa 21, MM je u Norveškoj hladilo i klimatiziralo, a vani tipa 18, znam da se posebno pakira za ljetne konferencije američke firme u Španjolskoj i nosi džemper u unutarnjim prostorijama jer valjda drže isto na 18.

Plus, ovisi i o dress codea, za nas je u Hrv. prihvatljivo za žene da se ležernije oblače, a muškarci baš ne mogu doći u kratkim hlačama na posao ili nekim cipelama otvorenih prstiju, dok žene imaju izbor takvih i elegantnih, pa im valjda zato paše jače rashlađivanje, ali sam baš primijetila da stvarno muškima paše bitno hladnije, pa osvijestila i zašto.

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

da, točno, majica i preko mantili pa raznosi i slaži....kome nebi bilo vruće?

ali isto mislim da je 18 stupnjeva previše hladno..po mojoj procjeni najbolje je na 22-23

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

nazvala sam besplatni telefon, jako ljubazna djelatnica kaže da joj nije poznato da bi postojao neki propis vezano za zaštitu kupaca, a u smjeru korištenja klima uređaja, ali da imam pravo, prema Zakonu o zaštiti potrošača, uputiti pisani prigovor iako će ogovor navjerojatnije ići u smjeru o kojem je Mima pisala
    ovo za zaštitu na radu nije znala, ali da ako je takav propis mogu prijaviti inspektoru zaštite na radu
    uglavnom, iako je u mojim Plodinama valjda 18 stupnjeva MM je jučer, ne gledajući, uzeo 2 pakirana paketa povrća za juhu koja su bila potpuno pognjilila i usmrdila se na kilometre, bila su u foliji, pa se nije osjetilo dok se nije otvorilo ( posao za sanitarnu inspekciju )
    i ovo što oka kaže, razlika je od 18 stupnjeva i kad je 24 naprimjer, ogromna razlika
    kada zimi griju prostor onda mogu nafrljit grijanje na 23-24, pa se čokolade ne tope? frižideri rade normalno?
    naravno da je vani na suncu 40 stupnjeva, nitko ne očekuje da će nafrljit klimu na 33 stupnja
    ali nije ni normalno ni na 20

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ha čuj, ključno ti je to što kažeš da je "valjda 18" - valjalo bi to provjeriti, to je tvoj osjećaj a pitanje je koliko je u stvarnosti stupnjeva.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Ha čuj, ključno ti je to što kažeš da je "valjda 18" - valjalo bi to provjeriti, to je tvoj osjećaj a pitanje je koliko je u stvarnosti stupnjeva.
    Je, a i to jako varira. Ovisno gdje. Meni je i zimi pored otvorenih frižidera za navuć' još jedan sloj, bez obzira što griju. Vjerojatno tako i treba bit - negdje toplije, negdje hladnije. I nije, ako je stavljeno na 18, u prostoriji (svugdje, pa čak ni na većini mjesta možda) 18 - ovisi o tome koliko je prostorija izložena vanjskim uvjetima, na kojoj je strani svijeta itd.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ja zaista nemam problema sa tim,mislim i kod nas su u konzumu i ostalim centrima temperature jako niske ali ugodne a nisu opasne jer su takve trgovine u svakom trznom centru u prizemlju pa kad izadjes iz njih,u prolazu je toplije i kako ides sve toplije i na izlazu klima koja puse toplo tako da te pripremi na onu razliku temperature vani ,a u malim trgovinama i nema klime vec je ili ventilator ili nista pa nema opasnosti..

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

a bebicu koja je umrla od soka je upozorenje roditeljima koji prave velike razlike u temperaturi u automobilima,jer dzaba sve zastite po trznim centrima kad se pojedini roditelji pogube u svemu tome,razlika u temperaturi kazu je bila cak 20 stepeni

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    a gle, krećem se i ulazim u svakojake klimatizirane prostore - onaj dan od apoteke, banke, dućana....
    a apoteci je bilo najugodnije, a radi se o lijekovima
    u dućanu uvjerljiva smrzavica na ulasku u prostor koji je u hladu, za frižidere mi je jasno da krepaš od zime, a oni su na drugom kraju dućana

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam sad sa +35 C vani (službeno 35, a koliko je na suncu i asfaltu bolje sa ne znam) ušla u voćarnu
    skoro me kolpalo
    namješteno na 22 C
    rekla sam prodavačici, kaže da moraju tako radi voća

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

U mom Konzumu mi dođe da malom navučem čarape koliko mu budu hladne noge za samo 10-tak minuta boravka u dućanu. Čak se i ja lagano naježim a ja volim hladnoću. Meni to nije ni normalno a pogotovo ne zdravo.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ma užas, ne znam samo kako se sve prije održavalo i uspijevalo dok nije bilo klimatizirano
    po tome su trebali zatvorit i ljekarne i dućane i voćare, a pogotovo sve di ima čokolade da se ne rastopi nedajbože

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    rekla sam prodavačici, kaže da moraju tako radi voća
    Dakle, bitnije je da voće izdrži, a to što ljudi doživljavaju temperaturne šokove prilikom ulaska i izlaska nikom niš...

Svašta!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj lola_34 prvotno napisa Vidi poruku
    Dakle, bitnije je da voće izdrži, a to što ljudi doživljavaju temperaturne šokove prilikom ulaska i izlaska nikom niš...

Svašta!
    Meni najviše žao ljudi koji rade u tim prostorima (ja sam isto od zimogrožljivih, ali je i meni sad prevruće i frljim klimu ko aleksandra&vanja, relativno diskretno). Ja sam prihvatila da, kad je ljeto, moram nosit uvijek sa sobom džemper i najlonke, za ulaz u bilo gdje zatvoreno, bilo da mi u ponekoj apoteci zapiči točno klima preko glave, a 10 bakica prije mene pa ovo i ono, a rekao doktor ovo i ono, itd. itd., bilo tako ti centri, ako baš nisam u poziciji protrčat kroz njih. Isto tako za malu. Najbolje mi je preko neta, pa ni ne moram ulazit za te neke nabavke.

Ako mi je negdje ugodna klima, u smislu da nije odmah ledara, nego da mi je osjećaj ugode, to mi je onda s uskličnikom i to si zapamtim.

Bojim se da je teško pomirit potrebe robe, potrebe kupaca i potrebe radnika... Nemam pojma. Po muževljevim opisima, vjerojatno u Americi ne bi preživila, koliko to hlade.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 05.07.2012. at 15:35

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pokušavam ne izlazit na naglo, ali u hladnome što kraće obavit ono što imam. Redovito se presvlačim pa u torbi jedna roba rezervna, ovisno o tome koliko hlade gdje.

A vezano za ovu obitelj, oni su autom išli iz Švedske, tu nema luksuza tipa čekat noć za putovanje (onda bi to bilo danima)... u biti, kad je ovako ekstremno vruće, onda bi, ako želiš poštivat preporuku od 7 stupnjeva manje, trebalo unatoč klimi opet uvest sieste - i ne ići na put, ne radit itd., u najvrućem dobu dana, a ko to može.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ono s bebom navodno da (fala Bogu) nije istina:

http://media-kljuc.ba/?p=3662

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Je, je, Ina i ja sam zimogrozna.

Da se mene bita, ja bih klimu palila samo kad je stvaaarno nužno i neizdživo, i to tek toliko da malo rashladi a ne da bude ledara. Nema potrebe...

I meni dođe žao ljudi koji po cijele dane usred ljeta rade u takvim pothlađenim prostorima.

Moja sestra je zimi nosila čizme sa sobom na posao upravo zbog klime.

A i ja sam si neki dan donijela vestu (koja mi ne treba po vani, ali mi zato treba za unutra )...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj lola_34 prvotno napisa Vidi poruku
    Je, je, Ina i ja sam zimogrozna.

Da se mene bita, ja bih klimu palila samo kad je stvaaarno nužno i neizdživo, i to tek toliko da malo rashladi a ne da bude ledara. Nema potrebe...

I meni dođe žao ljudi koji po cijele dane usred ljeta rade u takvim pothlađenim prostorima.

Moja sestra je zimi nosila čizme sa sobom na posao upravo zbog klime.

A i ja sam si neki dan donijela vestu (koja mi ne treba po vani, ali mi zato treba za unutra )...
    Isto je i kod mene, s tim da ja imam i probleme iz reuma spektra, isto imam najlonke, džemper i čizme (ne ove fensi, ljetne, nego prave), sad, preko ljeta, za zatvorene prostore. Doduše, zimi imam pak kratke rukave za zatvorene - a to mi paše.

Kad pogledam malo muške sada - svi su isto obučeni - uvijek isto - uvijek su iste temperature u zatvorenon, ako nemaju potrebu izlazit - košulje dugih rukava, odijela, jesenske cipele itd, a vani je plus 35.. uvjerena sam da bi se rado i oni malo raskomodili, ali nije (još uvijek, negdje) društveno prihvatljivo. Pogledajte političare ovih dana, voditelje dnevnika itd.- svi su uvijek isto obučeni.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 05.07.2012. at 15:44

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    ili je to da se poveća promet ljekarne
    Pa, ne bih rekla, kod mene to izaziva kontraefekt - kupim samo ono po što sam došla i trčim van. Prošli tjedan me je tako propuhalo u dm-u (a prodavačica se hvali da je kod njih "ugodnih 16 stupnjeva") da danima nisam mogla pomaknuti vrat. Zato sam danas utrčala i u pola minute kupila tu jednu stvar koja mi je trebala. Da je temperatura bila humanija, sigurno bih šetkala među policama i kupila još nešto. Dakle, hladnoća dobro djeluje na moj novčanik.

Danas hodam Hilfericom i pred otvorenim vratima velikih dućana (Zara, dm, Esprit...) je osjetno hladnije nego drugdje - znači, ne na samom ulazu, nego metar-dva dalje, na pločniku. Zaista ne znam na koliko im je namještena klima kad uspiju rashladiti i dio ulice.

Fascinira me što se dućani zimi griju na 23-24 stupnja, prodavačice imaju na sebi veste i kukaju da je hladno. Sad se dućani pak hlade na 16 stupnjeva i ponosno se šepure u majicama kratkih rukava ispod tog ledenog vjetra. Neobično.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa Vidi poruku
    Fascinira me što se dućani zimi griju na 23-24 stupnja, prodavačice imaju na sebi veste i kukaju da je hladno. Sad se dućani pak hlade na 16 stupnjeva i ponosno se šepure u majicama kratkih rukava ispod tog ledenog vjetra. Neobično.
    Mislim da je to ono - sve je lako kad si mlad, ništa osobno . I ja sam sebe više prije mučila... nema tih para s kojima bi ja, evo, u Londonu mogla zimi bit bosa... iako ako se heavy grije pa samo utrčavaš iz jednog mjesta na drugo.. možda. To mi je uvijek fascinantno, tipa ljeto, možda nekih 16 stupnjeva, ženska ide s japankama, jeans hlačama, nekim gornjim dijelom ala Mala Sirena, i kaputom... A očito i tako žive, i relativno su zdravi. To mi je glavni misterij.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

16 stupnjeva je stvarno suludo, no ja ne bih rekla da se dućani kod nas hlade na tu temperaturu, barem ja to nisam primijetila.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa Vidi poruku
    Pa, ne bih rekla, kod mene to izaziva kontraefekt - kupim samo ono po što sam došla i trčim van. Prošli tjedan me je tako propuhalo u dm-u (a prodavačica se hvali da je kod njih "ugodnih 16 stupnjeva") da danima nisam mogla pomaknuti vrat.
    pa baš to
    samo scenarij nije u dm-u nego u ljekarni

pa kupiš neke tablete protiv bolova
    pa gel za masiranje
    pa neke vitamine
    pa minerale da brže prođe
    pa se začepi nos od klime
    pa kupiš kapi za nos
    pa počne peći grlo
    pa uzmeš pastile za cuclanje
    pa neki sirup za kašalj.....

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje