Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 76 od 76

Tema: klima uređaji u trgovinama

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    pa kupiš neke tablete protiv bolova
    pa gel za masiranje
    pa neke vitamine
    pa minerale da brže prođe
    pa se začepi nos od klime
    pa kupiš kapi za nos
    pa počne peći grlo
    pa uzmeš pastile za cuclanje
    pa neki sirup za kašalj.....
    Ti si bila prije osam godina sa mnom na ljetovanju?

Točno to se dogodilo, s možda nešto malo drugačijim redoslijedom, mjesto radnje: Turska.

U pravu si, ljekarne definitivno profitiraju od prehladnih i propuhastih prostorija, ali drugi dućani... Ne znam baš.

Evo, kod nas su rasprodaje, pa sam išla kupiti Fioni odjeću za iduće ljeto. Obišla sam par dućana i iz Zare i Esprita izašla unutar pola minute - jednostavno se nisam mogla natjerati da boravim u prostoru u kojem mi hladni vjetar lijepi mokru majicu za mokra leđa, a kičmom i rukama mi prolaze trnci. Na kraju sam dio kupila u Benettonu, a drugi dio u Peek&Cloppenburgu, gdje je također klimatizirano, ali na ugodnu temperaturu. Još sam i sebi neplanirano kupila neke stvari, dakle, ugodna temperatura se trgovcima definitivno isplati , pretjerano hladna ne baš.

Mima, mislim da u prostoriji nije 16 stupnjeva, nego su klime namještene na toliko, ali zbog veličine prostorije i stalnog otvaranja vrata temperatura se ipak ne spusti baš toliko nisko. Ali i 18 je hladno ako je vani u hladu 35. Izađeš iz dućana i...

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

ja sam sad sa +35 C vani (službeno 35, a koliko je na suncu i asfaltu bolje sa ne znam) ušla u voćarnu
    skoro me kolpalo
    namješteno na 22 C
    rekla sam prodavačici, kaže da moraju tako radi voća
    suosjećam s prodavačicom,ja sam preko 8god radila u vočarni.ljeti,kad je vani bilo 35 meni je moj šefić fino nafrljil klimu na 17 stupnjeva jer ... voće je na prvom mjestu.s tim da kad je on navečer došao na smjenu obavezno bi ju ugasil jer je njemu bilo jako hladno.i sad se ti šeći van-nutra svaki čas.o upalama koječega i pišanjem krvi da ne nabrajam.eto..

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Nekad sam tjedne nabavke obavljala u Getrou i kad bih ušla u one njihove sobe-frižidere ... pa ti biraj dugo sireve i jogurte.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj žužy prvotno napisa Vidi poruku
    suosjećam s prodavačicom,ja sam preko 8god radila u vočarni.ljeti,kad je vani bilo 35 meni je moj šefić fino nafrljil klimu na 17 stupnjeva jer ... voće je na prvom mjestu.s tim da kad je on navečer došao na smjenu obavezno bi ju ugasil jer je njemu bilo jako hladno.i sad se ti šeći van-nutra svaki čas.o upalama koječega i pišanjem krvi da ne nabrajam.eto..
    Užas! Istinski suosjećam! Kao kupac, uvijek, u krajnjoj liniji, ne moraš ući u tu radnju, ali kao zaposlenik moraš se hladit i frljit 8 sati dnevno, grozno.

Ja kao i Sanja, samo u krajnjoj nuždi i na 5 min, uz preoblačenje, ulazim u radnje di frlji previše, a kupujem tamo di mi je ugodono, a ljeti, načelno i općenito, izbjegavam shopping centre jer mi uglavnom prejako frlji... Doduše, smeta mi i kad natrešte muziku, ali to su obično lokali di kupuju tinejdžeri, ali to mi je isto ono??? ko tamo ulazi. A ulazi, čim nisu zatvorili i bankrotirali.

To jest, to sam si već uzela zdravo za gotovo da onda neću kupit. I još ako ne mogu, ko kameleon muhu - samo po artikl i na blagajnu, jer je na blagajni red, ciao đaci. Ako moram čekat, a frlji klima preko glave, prebacim jaknu preko glave (u ljekarnama ili tako nečemu baš frlji po kupcu, često, ali i to bi rađe, nego da frlji po cijeli dan u jadnog prodavača) ili se samo približim dat lovu/karticu, a onda maknem 5 metara dalje izvan dosega klima-topa. Ljeto dobro djeluje na moj novčanik, općenito. A počela sam se i zabavljat s tim svojim mini-spektaklucima po dućanima.

Moj zaključak - bidni oni koji tamo moraju radit, ovo doć i kupit je pis of kejk.

Ali, pozdravljam sve inicijative u smislu humaniziranja klima po dućanima, kao i humanizranja buke po kinima (ne da mi je sad to nešto aktulano)... nego to mi je uvijek bilo čemu???

Doduše, pak kad frlji od tropa, zimi, to mi paše, neću nikad odabrat... za sjedaći posao ili rad... ono... ugodno na 21, meni to premalo. Tako da je to dobrim dijelom i subjektivno.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 06.07.2012. at 13:46

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I moram priznati da me, kao ženu s mora, u ZG-u još uvijek (i 20 godina nakon) oduševljava centralno... rijetko što me toliko u životu oduševilo.

I da, primjećujem da je puno ljudi po ambulantama (ili se to meni čini), prehlađeno. Doduše, za mene i MM-a, oboje na antibiotiku, ako je od klime, onda je od auto klime, koja je postavljena na malo i bez nje bi bilo nemoguće... tj. tražilo bi to da poštujemo prirodni ritam i putujemo noću, što ne možemo. Pa krkramo antibiotike.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 06.07.2012. at 13:48

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ne kužim samo kako tim isti poslodavcima nije bitno koliko troška radi ta ista klima, nije svejedno jel nafrljena na 18 ili 25
    pa valjda im je povoljnije da imaju neku normalnu temperaturu
    uglavnom, kod nas u konzumu je okej, dakle može se i sa višom temperaturom, ne vidim da bacaju pokvarene namirnice van, da imaju problema vjerojatno bi i oni snižavali temperaturu i rješavali problem

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ZO prvotno napisa Vidi poruku
    ne kužim samo kako tim isti poslodavcima nije bitno koliko troška radi ta ista klima, nije svejedno jel nafrljena na 18 ili 25
    uglavnom, kod nas u konzumu je okej, dakle može se i sa višom temperaturom, ne vidim da bacaju pokvarene namirnice van, da imaju problema vjerojatno bi i oni snižavali temperaturu i rješavali problem
    Možda ti Getroi i Peveci imaju više skladište-like prostore (visoki stropovi, izgledom hale) pa onda niže više frlje - tamo di se ljudi kreću. Konzumi znaju imat normalnije, manje prostore? Pojma nemam..

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ne znam za Pevece i Getro, kod nas je Lidl, Plodine i Konzum
    Plodine i Konzum su otprilike isti, Lidl puno manji, a tu je najgore, tamo ne mogu ni ući
    ma sve je do valjda jednog čovjeka koji sam određuje što i kako, ne vjerujem da previše dumaju o tome
    vjerojatno se ne obaziru ni na to kako je radnicima, a bome ni kupcima, tko voli nek izvoli - ima nas dosta
    ali stoji taj propis da zbog samih radnika razlika vanjske/unutarnje temperature po ovakvom vremenu ne bi smjela biti veća od 7 stupnjeva, ne znam koliko bi to inspektoratu bilo zanimljivo i koliko bi se oni opet čupali na topljenje čokolade

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ZO prvotno napisa Vidi poruku
    To se i ja pitam. Em se troši struja, em se ljudi sigurno ne zadržavaju u prehladnom prostoru onoliko dugo koliko bi se zadržavali da im je ugodno (a time i manje kupuju). Danas sam s Fionom provela jedno dva sata u fantastično klimatiziranoj knjižari (onako, hladnije nego vani, ali ne prehladno, baš savršena temperatura) i ne moram ni reći da smo na kraju izašle s ogromnom vrećicom svega.

Zimi je temperatura u većini tih dućana oko 22-24 stupnja, kad čovjek uđe u kaputu, mora ga skinuti, inače se preznoji, i tada nitko ne brine o sirotim čokoladama. Zašto ljeti mora biti hladnije nego zimi? Još mogu skužiti dijelove dućana u kojima su otvoreni frižideri, ali što je s dućanima koji drže odjeću, knjige i slično?

U mom lokalnom Sparu je klimatizirano, ali temperatura je sasvim ugodna, pri ulazu i izlazu se ne doživi temperaturni šok (dio s frižiderima je nešto hladniji, ali to je uvijek tako) i usprkos toj ugodnoj temperaturi nisam primijetila da se čokolade tope.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    I moram priznati da me, kao ženu s mora, u ZG-u još uvijek (i 20 godina nakon) oduševljava centralno... rijetko što me toliko u životu oduševilo.

.
    o da ,
    potpis ko kuća
    Posljednje uređivanje od aleksandra70vanja : 06.07.2012. at 23:29

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

još jedna
    klimatizira se radi čokolada, ne radi vas/nas
    a tek radi lijekova
    uh

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pretpostavljam da, ako propisi uopce i postoje, za americke prilike vrijedi nesto tipa 15C. Ili cak i nize.

U kratkim crtama - nisu normalni. Jednako tako hlade i restorane i slicno, tako da normalan covjek, bez dugih rukava, carapa i dugih hlaca, uopce ljeti ne moze jesti u zatvorenom prostoru.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Meni se krv ledila u njihovim autobusima.... brrrr

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Ha čuj, ključno ti je to što kažeš da je "valjda 18" - valjalo bi to provjeriti, to je tvoj osjećaj a pitanje je koliko je u stvarnosti stupnjeva.
    ovo je totalna istina
    kad izvana uđem u kuću, mislim da sam ušla u raj
    ali za pola sata, umirem i unutra
    28

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ajmo , danas je subota pa svi vi koji idete po shopping centrima , ponesite termometre
    Kladim se da u nijednom nije 18

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ljeti izbjegavam (koliko god mogu) sve veće zatvorene prostore jer jednostavno ne mogu, ne mogu podnijeti tu hladnoću.
    Na poslu nemam klimu, imam ventilator koji je okrenut zidu pa me tu i tamo popuhne malo vjetrića i to mi je ok.
    Doma imamo klimu i ove godine smo je uključili 3 puta, a taj treći put je bilo jako vruće pa sam se jako jako zagrijala i preznojila na biciklu i ušla u stan pa sam se počela tresti i osjetila sam kako mi se pluća i srce počeli lagano stezati, a bilo je 27 stupnjeva u stanu pa je MM isključio klimu. U biti, klima doma mi je potrebna samo dok kuham da malo snizi temperaturu i da malo isuši zrak.
    I da, kad je vani preko 37, meni je klima na maksimali, odn. na 30 :D.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    klimatizira se radi čokolada, ne radi vas/nas
    Ovdje kod mene su dućani s odjećom rashlađeniji od ljekarni i samoposluživanja.

Talk about absurd.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj dalmatinka prvotno napisa Vidi poruku
    Ajmo , danas je subota pa svi vi koji idete po shopping centrima , ponesite termometre
    Kladim se da u nijednom nije 18
    na onoj klimi u voćarni je pisalo 22, nisam karikirala

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam danas nosila termometar .
    U Lidlu je bilo 25 , u Konzumu ( najvećem u Zd ) je bilo punih 30.
    I Čokse su im na sniženju ( 3.99 ) ali su bile premekane .

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

na onoj klimi u voćarni je pisalo 22, nisam karikirala
    Ali to je temp na koju je nariktano da hladi, ali ne znaći da je i postignuta ta temp.

Npr., kad uključim klimu, stavim na 20C, a u kući je 30. Nakon 1h ugasim klimu, ali temp. je tek na 28.

I nije mi jasno kako nariktati klimu u autu da bude 7 C manje nego vani. Npr., meni je u autu pokazalo da je vani 39C (asfalt, sunce prži), pa kad bi klimu stavila na 32C, skuhali bi se svi, a kamoli ne klinci u AS. Onda stavim klimu na 22C.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Ali to je temp na koju je nariktano da hladi, ali ne znaći da je i postignuta ta temp.

Npr., kad uključim klimu, stavim na 20C, a u kući je 30. Nakon 1h ugasim klimu, ali temp. je tek na 28.

I nije mi jasno kako nariktati klimu u autu da bude 7 C manje nego vani. Npr., meni je u autu pokazalo da je vani 39C (asfalt, sunce prži), pa kad bi klimu stavila na 32C, skuhali bi se svi, a kamoli ne klinci u AS. Onda stavim klimu na 22C.
    Klima je iznad breskvi koje sam birala
    Puhala mi je za mokri, znojni vrat i imala sam osjecaj da je i manje od 22c
    Vocarna je mala a klima je radila turbo i vjerujem da je temp bila niska
    Mi doma stavimo klimu na 28-29C
    Kad stavim na 27C vec mi je hladno i moram se pokriti frotirkom

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

sandi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ja samo znam da je u mom konzumu po zvizdanu hrpa penzica na hladjenju, lijepo s noge na nogu, podboceni na kolica uzivaju.

sandi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku

Sto se tice kucne klime receno mi je kako je ucinkovitije a navodno i energetski povoljnije drzati ju konstatno na primjerice 27 nego sat vremena na 20. Isto vrijedi i za elektricne bojlere, bolje da stalno odrzava temperaturo vode nego paliti i gasiti.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj sandi prvotno napisa Vidi poruku
    Sto se tice kucne klime receno mi je kako je ucinkovitije a navodno i energetski povoljnije drzati ju konstatno na primjerice 27 nego sat vremena na 20. Isto vrijedi i za elektricne bojlere, bolje da stalno odrzava temperaturo vode nego paliti i gasiti.

Ma ne volim da mi klima puše cijeli dan, ovako odemo negdje na 1h, nafrljimo je da da rashaldi i tako svaka 2,3 sata.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Meni su svi prostori bolesno klimatizirani. Još nisam bila u prostoriji gdje se drže pravila, najviše 1-2 stupnja manje. A onda gledam - koja je svrha klime uopće? Sa 32 na 30 i nije neko veliko olakšanje.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •