Pokazuje rezultate 1 do 50 od 76

Tema: klima uređaji u trgovinama

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je i tih 23-24 prestrašno
    kad dođu ljudi s 40 C izvana, kolpa ih
    ili je to da se poveća promet ljekarne
    mi doma stavimo na 28 i taman je ugodno

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    ili je to da se poveća promet ljekarne
    Pa, ne bih rekla, kod mene to izaziva kontraefekt - kupim samo ono po što sam došla i trčim van. Prošli tjedan me je tako propuhalo u dm-u (a prodavačica se hvali da je kod njih "ugodnih 16 stupnjeva") da danima nisam mogla pomaknuti vrat. Zato sam danas utrčala i u pola minute kupila tu jednu stvar koja mi je trebala. Da je temperatura bila humanija, sigurno bih šetkala među policama i kupila još nešto. Dakle, hladnoća dobro djeluje na moj novčanik.

Danas hodam Hilfericom i pred otvorenim vratima velikih dućana (Zara, dm, Esprit...) je osjetno hladnije nego drugdje - znači, ne na samom ulazu, nego metar-dva dalje, na pločniku. Zaista ne znam na koliko im je namještena klima kad uspiju rashladiti i dio ulice.

Fascinira me što se dućani zimi griju na 23-24 stupnja, prodavačice imaju na sebi veste i kukaju da je hladno. Sad se dućani pak hlade na 16 stupnjeva i ponosno se šepure u majicama kratkih rukava ispod tog ledenog vjetra. Neobično.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa Vidi poruku
    Fascinira me što se dućani zimi griju na 23-24 stupnja, prodavačice imaju na sebi veste i kukaju da je hladno. Sad se dućani pak hlade na 16 stupnjeva i ponosno se šepure u majicama kratkih rukava ispod tog ledenog vjetra. Neobično.
    Mislim da je to ono - sve je lako kad si mlad, ništa osobno . I ja sam sebe više prije mučila... nema tih para s kojima bi ja, evo, u Londonu mogla zimi bit bosa... iako ako se heavy grije pa samo utrčavaš iz jednog mjesta na drugo.. možda. To mi je uvijek fascinantno, tipa ljeto, možda nekih 16 stupnjeva, ženska ide s japankama, jeans hlačama, nekim gornjim dijelom ala Mala Sirena, i kaputom... A očito i tako žive, i relativno su zdravi. To mi je glavni misterij.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa Vidi poruku
    Pa, ne bih rekla, kod mene to izaziva kontraefekt - kupim samo ono po što sam došla i trčim van. Prošli tjedan me je tako propuhalo u dm-u (a prodavačica se hvali da je kod njih "ugodnih 16 stupnjeva") da danima nisam mogla pomaknuti vrat.
    pa baš to
    samo scenarij nije u dm-u nego u ljekarni

pa kupiš neke tablete protiv bolova
    pa gel za masiranje
    pa neke vitamine
    pa minerale da brže prođe
    pa se začepi nos od klime
    pa kupiš kapi za nos
    pa počne peći grlo
    pa uzmeš pastile za cuclanje
    pa neki sirup za kašalj.....

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    pa kupiš neke tablete protiv bolova
    pa gel za masiranje
    pa neke vitamine
    pa minerale da brže prođe
    pa se začepi nos od klime
    pa kupiš kapi za nos
    pa počne peći grlo
    pa uzmeš pastile za cuclanje
    pa neki sirup za kašalj.....
    Ti si bila prije osam godina sa mnom na ljetovanju?

Točno to se dogodilo, s možda nešto malo drugačijim redoslijedom, mjesto radnje: Turska.

U pravu si, ljekarne definitivno profitiraju od prehladnih i propuhastih prostorija, ali drugi dućani... Ne znam baš.

Evo, kod nas su rasprodaje, pa sam išla kupiti Fioni odjeću za iduće ljeto. Obišla sam par dućana i iz Zare i Esprita izašla unutar pola minute - jednostavno se nisam mogla natjerati da boravim u prostoru u kojem mi hladni vjetar lijepi mokru majicu za mokra leđa, a kičmom i rukama mi prolaze trnci. Na kraju sam dio kupila u Benettonu, a drugi dio u Peek&Cloppenburgu, gdje je također klimatizirano, ali na ugodnu temperaturu. Još sam i sebi neplanirano kupila neke stvari, dakle, ugodna temperatura se trgovcima definitivno isplati , pretjerano hladna ne baš.

Mima, mislim da u prostoriji nije 16 stupnjeva, nego su klime namještene na toliko, ali zbog veličine prostorije i stalnog otvaranja vrata temperatura se ipak ne spusti baš toliko nisko. Ali i 18 je hladno ako je vani u hladu 35. Izađeš iz dućana i...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •