To se i ja pitam. Em se troši struja, em se ljudi sigurno ne zadržavaju u prehladnom prostoru onoliko dugo koliko bi se zadržavali da im je ugodno (a time i manje kupuju). Danas sam s Fionom provela jedno dva sata u fantastično klimatiziranoj knjižari (onako, hladnije nego vani, ali ne prehladno, baš savršena temperatura) i ne moram ni reći da smo na kraju izašle s ogromnom vrećicom svega.
Zimi je temperatura u većini tih dućana oko 22-24 stupnja, kad čovjek uđe u kaputu, mora ga skinuti, inače se preznoji, i tada nitko ne brine o sirotim čokoladama. Zašto ljeti mora biti hladnije nego zimi? Još mogu skužiti dijelove dućana u kojima su otvoreni frižideri, ali što je s dućanima koji drže odjeću, knjige i slično?
U mom lokalnom Sparu je klimatizirano, ali temperatura je sasvim ugodna, pri ulazu i izlazu se ne doživi temperaturni šok (dio s frižiderima je nešto hladniji, ali to je uvijek tako) i usprkos toj ugodnoj temperaturi nisam primijetila da se čokolade tope.





Odgovori s citatom