Pokazuje rezultate 1 do 37 od 37

Tema: utrogestan

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno utrogestan

ispričavam se ako već postoji tema ali zanima me kako ga vi uzimate? meni je dr rekla vaginalno a kuma ga pije kaže puno je zgodnije ..iako čitam na netu kako je nekima jako mučnina i vrtoglavica koje ga piju ..malko mi je nezgodno ujutro stavljati radi posla jer neznam koliko treba ležati nakon toga na ne iscuri!? nekako imam feeling da će mi iscuriti....kako je kod vas? i da 2 x dnevno do 14 tt mi se čini ajmeee duuugo

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Trudnice ga obično koriste vaginalno (ne znam kako ga je tvojoj kumi zgodnije piti, ja sam nakon popijena 2 odjednom bila kao drogirana iduća 2 i pol sata).

Dovoljno ti je ležati 40-45 minuta poslije, nešto će ti svakako iscuriti kad ustaneš, ali nema veze - za to vrijeme se dovoljna količina lijeka apsorbirala. Ako ga koristiš samo 2x dnevno, onda ga možeš staviti navečer prije spavanja i kad se vratiš s posla.

Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Ja ga koristim oralno jer sam krvarila i to 2/3 dnevno. U 13 sam tt

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Koristila sam vaginalno, kako mi je doktor i preporucio. Nisam lezala ni 3 sekunde nakon toga jer jednostavno nije bilo vremena. Nakon jutarnjeg, barem. Vecernji se ponekad dogadjao tik pred spavanje pa sam tog onda i prelezala.

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

svakako ga je bolje stavljati vaginalno, ali ako ti je to baš jako nezgodno možeš ga i popiti. nakon njega je dovoljno ležati pola sata. i bilo bi dobro uzimati ga u relativno pravilnim vremenskim razmacima tako da mi se ovo sa stavljanjem poslije posla i navečer ne čini baš kao dobra ideja. bolje se ujutro probudiš pola sata ranije, staviš utriće i vratiš se na spavanje. ja tako radim

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

baš sam tako jutros probudila se u 5.30h stavila i spavala do 6 i onda ajde raditi..primjetila sam na dnevnom ulošku kako curka bijelo te tabletice..nadam se da nešto i ostane u meni

MALECKA avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ne brini ostane. Nema veze to malo što se rastopi van. Svakako ga je bolje stavljati vaginalno jedino ako bi trebala stavljat neke druge vaginalete tipa protiv gljivica onda je preporučljivije da se piju....Ja sam sad u 23 tt i još ih moram stavljati - već sam diplomirala na njima

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

hehe i ja se lagano navikavam. šta se mora nije teško ! jedino me nervira svaki dan nositi dnevni uložak radi toga ali ok !

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Trudna sam 13+4 i uzimam ga oralno, jedino mi je bed što imam nuspojave, ona šugava vrtoglavica i pospanost, probala sam ga staviti i vaginalno zbog tih simptoma ali nisam primjetila neku razliku.
    U planu je da ga pijem 10 dana čisto kao prevenciju,ali maksimalnu dozu tako da će i to brzo proći pa se time tješim.

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Najbolje ga je uzimati vaginalno jer bolje djeluje, a oralno vas samo nadrogira...Ne iscuri sve...

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja još stavljam ali mislim da od sada je rekla samo navečer je dovoljno !

mari mar avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

ja ih isto stavljam 3x2, sad sam 12tj. i nadam se da neću još dugo....
    kad ih popijem užasno mi se 2-3h

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

obavezno vaginalno, osim u iznimnim situacijama kada ga ne možete vaginalno staviti jer je bolje da djeluje lokalno.

MartyLove avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Ja moram stavljati 3x1. u 10 sam tjednu (imam hematom i rascjep na stjenci msternice) i meni je užasno slabo od njega. Koristim ga vaginalno i nakon nekih pola sata počne mi biti jako muka. Nisam pospana ali koma mi je od njih i jedva čekam da ih prestanem uzimat. Nadam se da će mi ih u drugom tromjesječju prestat davati.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

čitala sam da se utrogestan ne smije prestati naglo uzimati. ja ga od početka trudnoće stavljam vaginalno 3x2, sad mi je smanjena doza na 3x1.
    kako su vama ukidali dozu, odjednom ili postepeno?
    ne bih željela imati problema.

medena8 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Ayan prvotno napisa Vidi poruku
    čitala sam da se utrogestan ne smije prestati naglo uzimati. ja ga od početka trudnoće stavljam vaginalno 3x2, sad mi je smanjena doza na 3x1.
    Smije ili ne smije, nisam sigurna, ja sam ga od punkcije stavljala 3x2 do punih 10 tj., onda 3x1 do punih 12 tj., nakon cega mi je ostala jedna tabla (15 kom) pa mi je dr. rekao da nastvim dok imam 2x1... Nekoliko ginekologa s kojima sam razgovarala tvrde da Utrogestan nema nikakvog smisla nakon navrsenih 12 tj. jer je samo "kap u moru" u odnosu na kolicinu koju organizam (placenta ako se dobro sjecam) sam proizvodi, ali da ga "zagrebacka skola ginekologije" daje cijelu trudnocu pa ti sad budi pametan... (pisem ovo zadnje jer vidim da si ti zatrudnila u 5. mj., tj. da si davno prosla 12. tj. )

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj medena8 prvotno napisa Vidi poruku
    Nekoliko ginekologa s kojima sam razgovarala tvrde da Utrogestan nema nikakvog smisla nakon navrsenih 12 tj. jer je samo "kap u moru" u odnosu na kolicinu koju organizam (placenta ako se dobro sjecam) sam proizvodi, ali da ga "zagrebacka skola ginekologije" daje cijelu trudnocu
    potpis na ovo!
    ja sam ga uzimala 3x2 do 12.tt, nakon toga mi je ginekologica rekla da više nije potrebno i da slobodno mogu odmah prestati, ali kako sam imala još pola kutije stavljala sam još tjedan dana samo navečer po dvije iako sam komotno mogla i bez toga.

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Ayan prvotno napisa Vidi poruku
    Potrošila i prestala, uzimala sam ga 3x2

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj XENA prvotno napisa Vidi poruku
    Potrošila i prestala, uzimala sam ga 3x2
    nije bilo nikakvih problema?
    tipa krvarenje i sl.?

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Nije bilo nikakvih problema, utrogestan (dvije kutije) mi je doktor dao nakon krvarenja u 12 tjednu tudnoće jer je to bilo jedino što je mogao napraviti, dobila sam maksimalnu dozu zbog prijetečeg abortusa.
    Netko je gore spomenuo a to i stoji da progesteron i nema neku veliku ulogu nakon 12 tjedna trudnoće.

OT I mi smo ostali trudni u 5 mjesecu , tako da smo tu negdje po trajanju trudnoće
    Posljednje uređivanje od XENA : 11.09.2012. at 17:07

angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

I ja sam doktorirala na njima... u prvoj trudnoći uzimala 3x2, a sada u drugoj mi je propisao 3x1. U prvoj tako do 12tj , a onda postepeno smanjivati ( tako je obavezno- rekao moj mpo dr) pa sam stavljala 3x1 pa 2x1 i na kraju jednu navečer i to sve u nekih 10ak dana il 2 tj. Jednom sam popila (prije punkcije) i bilo mi muka, skoro pala u nesvijest jer mi se obrušio tlak tako da više nikad nisam ni probala pit, ali prvenstveno je i bolje vaginalno. I još su mi napomenule sestre da bi bilo dobro ako si u mogućnosti svakih 8h ( ak je 3 put dnevno) tak da je otprilike stalno ista doza u organizmu. Jedino ne znam kako ću sad iskombinirat jer za tri tjedna moram ići odradit 3 mj pa me ta popodnevna muči...

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja sam sada 15 tt i više ga ne koristim !

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Zbog hematoma većeg od ploda vaginalno ga koristim 3x2 i to dvije kutije za redom + strogo mirovanje. Već me sve boli od izležavanja Nadam se daće za koji dan na pregledu sve biti ok

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Evo, uskoro prestajem s utrogestanom i gin je preporučio da pošto sad uzimam 3x2vaginalno da svaki dan smanjujem za jednu vaginaletu pred kraj, dakle 5 vag.2x2 i jednom po jednu, pa sljedeci dan 4 vaginalete.....

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Moje drage, ja uzimam drugu dozu od 30 komada koliko ih dolazi u kutiji. Ginekolog je rekao 3x1 na dan, a također je rekao da je nebitno da li je vaginalno ili je oralno.
    Ja sam prava popišanka postala otkad sam trudna, sad ću u 10tt, pa sam si nekako odlučila da ga radije pijem. Ali nakon ovih komentara moram vam reći da ću ga definitivno početi stavljati vaginalno jer me sad jako zanima da li su moje CJELODNEVNE mučnine možda baš vezane za njega.

Čitam vaše komnetare da uspava, omami, ništa se to meni ne događa. Znam da je svakako normalno imati mučnine, ali ja sam jadna cijeli dan. Ne povraćam već mi se samo povraća, i to po cijeli dan. Tako da sam ja ili gladna i muka mi je, ili sam sita i još veća mi je muka! Odmah prelazim na vaginalno pa bar da znam da sam probala.

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Probaj vaginalno, rasporedi na svakih 8 sati s tim da pokusaj da kad vaginalno stavis tableticu da barem pola sata ostanes lezati...da si sigurna da je ostala duboko un utra i da pomaze bebici

Melem33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Curke do kada ste koristile utrogestan ili su vam savjetovali do kada?
    Ja sam danas 12+1, uzimam ga vaginalno od 4+4, 3x2
    mucnine su krenule negdje u 7-8 tjednu
    Tako da ne znam jesu li od njega.
    Imam pregled u 14tj novi.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

zekana meni su rekli da utrogestan najbolje djeluje kad se primjenjuje vaginalno. od nuspojava ništa nisam imala, ali je tlaka gurat prst stalno unutra 3x dnevno. dobro operi ruke i koku prije nego staviš tbl.
    Melem33 koristila sam ga do otprilike 18tt.
    Posljednje uređivanje od Ayan : 09.10.2012. at 15:08

Melem33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ayan
    thnx...znaci i dalje, mislila sam da progesteron nije vise toliko bitan nakon 12 tjedna

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Melem33 prvotno napisa Vidi poruku
    Ayan
    thnx...znaci i dalje, mislila sam da progesteron nije vise toliko bitan nakon 12 tjedna
    neki kažu da nije, neki kažu da je. pitaj još svog ginekologa, meni su ga dali od početka trudnoće i zbog prijašnjeg spontanog.

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Koristila do 16-tog tj.i postepeno smanjivala na kraju....

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Koliko znam da poslije 12 tjedna trudnoce tijelo samo proizvodi toliko progesterona da utrogetsan djeluje kao "kap u moru". U svakom slučaju koji tjedan duže, pogotovo ako ne daj Bože, postoji mogućnost pobačaja - bolje ne riskirat pa imat i kap u moru. Ako ništa drugo, djeluje na psihu da činimo sve što je u našoj moći da sačuvate bebu!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

ja ga koristila do 32.tt, prestala prije dva tjedna. Icsi trudnoća koja je bila blizanačka do 14 tj.pa možda zato tak dugo.

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

danas sam 6+4 i dobila ga jucer 3/1 vaginalno...

srecha avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Pozdrav cure! Sutra idem na transfer. Dr mi je dao da stavljam Utrogestan 3 x 2. Nije mi rekao da ga prije transfera popijem a vidim da ih dosta to radi pa neznam sta da napravim. Zanima me da li ce smetati za transfer ako ga i ujutro apliciram vaginalno?

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

neće smetati za transfer. ne znam u kojoj si klinici ali na VV-u se uvijek utrogestan stavlja vaginalno prije transfera, samo ga treba malo ranije ujutro staviti.

Natalija28 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Curke..ako nekoj treba Utrogestan nek mi se javi u inbox. Imam dvije i pol kutije podignute iz ljekarne prije 2 tjedna. Za one kojima je ginić daleko a pošta blizu ili nemaju socijalnog ginića (kao ja nekad)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •