-
Evo ja necu puno o prosvjetarima i lijecnicima (oni bar rade neki posao od kojeg je vidljive koristi). Svi spominjete kako se neki ubijaju od posla u javnoj upravi, a (vecina?) ne. E sad, pitam ja vas - a koliko je tog posla u kojem se neki ubijaju uopce smisleno i potrebno? Koliko toga je u ovoj drzavi izmisljeno kao potrebno samo da se stvori privid rada a sam rad odnosno obavljena aktivnost je totalno besmislena? Sjetim se toga svaki j**ni put kad moram izvaditi neki glupi dokument ne-stariji-od-6-mjeseci i mozda teta u maticnom uredu ima posla preko glave ali ako je 90% njega ovo vadjenje papira u jednoj drz. ustanovi da ih predam 100m nize u drugoj drzavnoj ustanovi, onda je taj posao svejedno preplacen nasim poreznim novcima jer je posve nepotreban.
Ja inace radim oduvijek u privatnom sektoru, tzv "uredski posao" (ne kopam lopatom) i evo par crtica iz tog mog navodno nestresnog posla spram uciteljskog... evo recimo sati je 19:15, ja upravo parkirala pred svekinom kucom da pokupim dijete (radim naravno do 16h navodno) i krene jedna "situacija" koju treba rjesavati telefonom. Uglavnom, nabrojala sam 47! tel. poziva u 15 minuta. Sto dolaznih sto odlaznih. A sve zato sto je nesto trebalo biti gotovo "do sutra". Ili npr. jedan mjesec kad smo zavrsavali "super-ultra-mega-vazan" projekt, kad sam uspjela izbrojiti da sam u tom mjesecu imala vise prekovremenih sati nego redovnih sati (kako? tako sto svaki radni dan sam radila cca 12h a vikendima "samo" 10h dnevno)... i takvih primjera je bilo puno. I da, platili su mi prekovremene (ne naravno koliko je bilo zakonski - jer su ionako bili protuzakoniti po svojoj kolicini) i projektni bonus ali sve to iskreno nije bilo vrijedno tih novaca. Trebam li uopce spomenuti da sam na kraju jednostavno dobila otkaz, jer su vlasnici odlucili zatvoriti firmu...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma