Citiraj kata.klik prvotno napisa Vidi poruku
i da ja mislim da bi javni sektor isto tako morao biti svjestan situacije u kojoj se cijela zemlja nalazi i prihvatiti dio odgovornosti....
za sad iz svoje bliže i dalje okoline vidim da Vam u ovih par godina nije baš puno dlaka sa glave palo kao recimo nekima koji rade u realnom sektoru....

ako ništa drugo barem ste sigurni da ćete plaće dobiti točno u dan...a vjerujte mi to je danas velika prednost...a i da vam niko baš neće preko noći skinuti plaću 20, 30% .....
Ja radim u javnom sektoru, no ovo potpisujem. U mojoj (maloj) ulici je u zadnjih godinu dana 5 susjeda ostalo bez posla, sve ljudi s obiteljima. Nekako mi nije baš strašno bitno hoću li dobiti regres ili božićnicu kad vidim kako je oko mene.

Mislim da uzrok problema nije u javnom sektoru već u masivnoj krađi koja je izvršena i koju još uvijek ne procesuiramo.
A da ima problema u javnom sektoru - ima, od namrštenih neljubaznih gospođa na šalterima koje uopće nisu svjesne da im privatnici koji im stoje na šalterima plaćaju plaće. Općenito kod dijela ljudi koji rade u javnom sektoru nedostaje razumijevanje od kud stižu pare iz kojih nam se isplaćuju plaće i što smo dužni da bi ih zaradili. A kad se sjetim 3 gospođe u Hž-u i njihovog posla: jedna uzme papir, druga ga zavede u knjigu, a treća lupi žig i odloži u kutiju te pozove dečka da je odnese -