Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
inače, ima jedna priča koju sam nedavno čula. na jednoj privatnoj večeri, mjesto do mjesta sjede žena i muškarac, ne poznaju se. i ovaj počne priču o tome kako ima genijalan posao, niš ne radi, nema posla, dođeš ujutro, popiješ kavu, lagano do podna, onda marenda, pa lagano do 3 pa još jedna kava, ma savršenstvo. ona kaže joj, ja se naradim od jutra do večeri, zahtjevno, odgovorno, ne dignem glavu. i ispostavi se da oboje rade u hrvatskim vodama
Eto ti odgovora na to zašto svi pljujemo po javnom sektoru. Radio, ne radio, dobit ćeš plaću. Državne firme drže na životu ljudi koji se ubijaju od posla, dok ostatak ekipe pije kave. I to je normalno. I prolazi već godinama. I nikom ništa.

I brat bratu, ako malo bolje pogledaš, ekipa koja ovdje stavlja duboke, detaljne, produhovljene analitičke postove s posla manje-više radi u javnom sektoru. Ajde privatniku reci čekaj da izanaliziram nešto na filozofskom.

Ne mislim da javnom sektoru treba rezati regrese i ostalo. treba maknuti ekipu koja pije kave dok drugi potežu za njih. treba maknuti silne uhljebljene. Treba uvesti reda. A plaće su male. Premale. I to je žalosno. Sad će maknuti ljudima koji potežu za 10 i ono malo dodatno što su dobivali.