Pokazuje rezultate 1 do 50 od 176

Tema: javni sektor

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Gledajte cure,
    za političare i poduzetnike koji plivaju u novcu svi mi koji živimo od svog rada i ne znamo što nam nosi sutra,mi smo za niih obično smeće koje se nije znalo bolje snaći u životu. Vjerujte mi na riječ.
    Tužno mi je i žalosno što se mi međusobno glođemo i brojimo jedni drugima prava koja ostvarujemo i ne ostvarujemo, a koja su nam kakti zagarantirana zakonom.
    Počne se pričati o tisućama viška na HŽ-u a onda kupljeni novinarček slika norveške turiste koji spavaju na kolodvoru jer međunarodni vlak kasni sat vremena. Halooo!!! I onda se javnost nabrije protiv tog HŽ-a. A najmanje je kašnjenje vlaka kriv prometnik ili skretničar. Na ovom topiku mi je slična atmosfera.
    A plače mi se kad vidim tko nas uistinu vodi - ljudi bez srca i duše koji mirne duše gledaju radnike koji prosvjeduju, među njima muškarci koji plaču jer nemaju što djetetu dati jesti...a kako se samo lijepo znaju predstaviti....

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

to je razina koja mene najviše smeta,
    što ispada da će moja šugava božićnica spasiti državni proračun, ako mi je ne daju,
    a s druge strane su ogolili, oderali i isisali sve što su mogli do sada, svi po redu,
    a ovo što mi dobijemo ili ne dobijemo je ionako samo kap u moru u svemu tome.
    ali ne diže se hajka po medijima protiv političara, nego protiv državnih službenika :/

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    to je razina koja mene najviše smeta,
    što ispada da će moja šugava božićnica spasiti državni proračun, ako mi je ne daju,
    a s druge strane su ogolili, oderali i isisali sve što su mogli do sada, svi po redu,
    a ovo što mi dobijemo ili ne dobijemo je ionako samo kap u moru u svemu tome.
    ali ne diže se hajka po medijima protiv političara, nego protiv državnih službenika :/
    A ne razmišlja nitko da će tvoja šugava božićnica ili regres povećati platežno sposobnu potražnju koja je konkretni ekonomski pojam. I da će potrošnja koju ćeš njome ostvariti stvoriti poticaj novoj proizvodnji i tako se privredna mašina zahuktava i kreće. Ne, čini se da im je EU zadala da trebaju sve uništiti.

Što ne krenu na porez na bogate, uistinu bogate. One koji imaju velike svote po strani. Jer ako uzmeš sirotinji smanjio si potrošnju a time i potrebnu proizvodnju. Ako uzmeš bogatima, smanjio si štednju, mrtvi kapital.
    Ja ne znam koji je uopće dugoročni cilj ljudima koji nas vode. Bojim se da ne znaju niti oni.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj ljiljan@ prvotno napisa Vidi poruku
    Gledajte cure,
    za političare i poduzetnike koji plivaju u novcu svi mi koji živimo od svog rada i ne znamo što nam nosi sutra,mi smo za niih obično smeće koje se nije znalo bolje snaći u životu. Vjerujte mi na riječ.
    Tužno mi je i žalosno što se mi međusobno glođemo i brojimo jedni drugima prava koja ostvarujemo i ne ostvarujemo, a koja su nam kakti zagarantirana zakonom.
    Počne se pričati o tisućama viška na HŽ-u a onda kupljeni novinarček slika norveške turiste koji spavaju na kolodvoru jer međunarodni vlak kasni sat vremena. Halooo!!! I onda se javnost nabrije protiv tog HŽ-a. A najmanje je kašnjenje vlaka kriv prometnik ili skretničar. Na ovom topiku mi je slična atmosfera.
    A plače mi se kad vidim tko nas uistinu vodi - ljudi bez srca i duše koji mirne duše gledaju radnike koji prosvjeduju, među njima muškarci koji plaču jer nemaju što djetetu dati jesti...a kako se samo lijepo znaju predstaviti....
    Slažem se. Isto je tako nakon što naš sindikat nije potpisao sporazum u Jutarnjem izašao tekst sa velikim natpisom: Na Zrću partijaju profesorice i medicinske sestre.Moš si mislit! I tako ljude zavaravaju i rade jaz između privatnog i javnog sektora. Zavadi , pa vladaj!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj školica prvotno napisa Vidi poruku
    Slažem se. Isto je tako nakon što naš sindikat nije potpisao sporazum u Jutarnjem izašao tekst sa velikim natpisom: Na Zrću partijaju profesorice i medicinske sestre.Moš si mislit! I tako ljude zavaravaju i rade jaz između privatnog i javnog sektora. Zavadi , pa vladaj!
    Kojim je zakonom zabranjeno da se mlade profesorice i medicinske sestre zabavljaju kako hoće?

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj ljiljan@ prvotno napisa Vidi poruku
    Kojim je zakonom zabranjeno da se mlade profesorice i medicinske sestre zabavljaju kako hoće?
    Naravno da nije zabranjeno, al stavit kilometarski naslov u novine da se profesorice i medicinske sestre zabavljaju na Zrću je stavljeno s namjerom. Kao, ne suosjećamo s drugima, para imamo, godišnjeg još više pa možemo cijelo ljeto bit na Zrću. Zašto nije napisao bankarske službenice partijaju na Zrću ( imaju veću plaću)ili netko drugi, već baš profesori i medicinsko osoblje. Puno ljudi ne čita kritički novine, uzima stvari zdravo za gotovo i evo ti jala.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj školica prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno da nije zabranjeno, al stavit kilometarski naslov u novine da se profesorice i medicinske sestre zabavljaju na Zrću je stavljeno s namjerom. Kao, ne suosjećamo s drugima, para imamo, godišnjeg još više pa možemo cijelo ljeto bit na Zrću. Zašto nije napisao bankarske službenice partijaju na Zrću ( imaju veću plaću)ili netko drugi, već baš profesori i medicinsko osoblje. Puno ljudi ne čita kritički novine, uzima stvari zdravo za gotovo i evo ti jala.
    Baš zbog ovog i ono malo što čitam novine čitam s debelom rezervom. I uglavnom ih ne čitam.

A postoji ona uzrečica da ljudi misle ono što u novinama piše. I to je točno. Još više misle ono što je bilo na tv-u.

A vijesti u dotičnima su izdirigirane, stavljaju se fatalni naslovi, katastrofične priče koje manipuliraju našim osjećajima i to mi miriše na snažnu mašineriju koja nekom dobro služi. I nije mi draga.

Uperi se svjetlo pozornice na nebitno da bi se bitno moglo smuljat i neki imali koristi.
    Tužno i žalosno.

Vezano za profesore. Evo, preko 2 godine čekam posao u željenoj profesorskoj struci, gubim godine raduckajući na zamjenama po 2 dana/tjedna mjesečno(prosječno) jer ako odem radit u drugi sektor neću se ni vratit nikad nastavi.
    I tako čekam, a sretna bih bila sa pola satnice u dvije škole, adekvatno tome radni dan prilagođen rasporedu kakav me dopadne, u školama u kojima me dopadne, znači, vjerojatno neće u susjednom kvartu nego seocu sat vremena vožnje. I da, radit ću manje sati pred djecom, al ću se pripremat za nastsvu, ne možete vjerovat, al da bi bili profesor i da bi prenijeli svoje znanje, treba se pripremit, složit nastavni sat, ispunit papirologiju. A to mogu napravit i u svom domu u 10 navečer i u 5 ujutro. To je sloboda vlastite odluke. U školi je nezgodno jer ne dobijem ni stol, a kamoli prostor za pripremu.
    Al nije prosvjeta jedino zanimanje gdje se posao dijelom odrađuje u toplini/hladnoći doma svog. To rade i knjigovođe, prevoditelji i brojni drugi. Al eto, profesore svi nekako vide, pred očima su im.

A ja baš nekako mislim, najlakše je vidit da je kod susjeda trava zelenija. Teta u dućanu pozdravi, od 18 ima prihode, nije se tresla za ocjenu ni u školi ni na faksu, nije se puno ni mučila, ujutro dođe, zaprimi robu, proda i prst u uvo. Je, odradi i svece i petke, al može mozak na pašu....Mogu i tako razmišljat, al nije mi nekako fer. Sjetim se da tegle robu, tešku i pretešku, da rade s ljudima, da im šef je kakav se potrefi, da ne smiju sjest (brojne), da ne moggu na bolovanje, porodiljni, da im produžuju ugovor svako 30 DANA....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •