Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234
Pokazuje rezultate 151 do 176 od 176

Tema: javni sektor

sandi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Mene samo zanima tko ce danas sutra pozeljeti biti lijecnik, ucitelj ili profesor ako nastave rezati prava i place. Inace sto se znanstvenih novaka tice, samo da umirovi prdonje prek 65 (ekskjuz mj french) kao sto je ministar obecao svi bi bili zbrinuti.

Sandrij2 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa Vidi poruku

Netko je spomenuo kako su kod nas plaće veće nego u privredi. Ne, nisu niti su ikad bile.
    Samo da potkrijepim: prosječna plaća npr. za svibanj u RH je 5529 kuna. http://www.dzs.hr/Hrv/system/first_results.htm

U taj prosjek ulaze sve stručne spreme, a najviše je SSS, valjda oko 80%, ne znam sad točne podatke, a ne da mi se tražiti. U obrazovanju su svi VSS, možda je još nešto starog kadra s VŠS, pa nemamo taj prosjek.

I da, i ja bih se odrekla i božićnica i regresa, samo nek plaću ne diraju.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj sandi prvotno napisa Vidi poruku
    Mene samo zanima tko ce danas sutra pozeljeti biti lijecnik, ucitelj ili profesor ako nastave rezati prava i place. Inace sto se znanstvenih novaka tice, samo da umirovi prdonje prek 65 (ekskjuz mj french) kao sto je ministar obecao svi bi bili zbrinuti.
    zbilja mislis da ce se svi novaci zbrinuti? pa sad isticu ugovori novacima iz kraljeviceve ere (3 novaka na jedno radno mjesto)

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Znam spajalice. Mi ovisnici.
    Ja stvarno često imam osjećaj da me se plaća za nešto što bi ionako radila, jer to toliko volim, ali bolje da niti ne spominjem to, možda netko iz vlade čita ovaj topic

Ali ovo što govoriš, nas kriza pogađa na sasvim drugi način, gori od božićnica i regresa.
    Već godinama se štedi na svemu što nam je potrebno za rad, od papira, pretplata na znanstvene časopise pa do nabave potrebnih kemikalija i instrumenata.
    Meni je više neugodno pisati raznim autorima i moliti ih da mi pošalju neki svoj rad jer mi u Hr opet nemamo pretplatu... a u potpisu mi University
    A kako raditi ako nemam pristup drugim znanstvenim radovima?

Imam dva gotova, kompletno napisana projekta. Nemam ih komu prijaviti.
    Fond za zaštitu okoliša nema otvorene natječaje.
    HIT se reorganizira.
    MZOŠ se bavi sportom...

Da ne pričam o suradnji s privredom. Nama je to u ovom trenutku toliko nemoguće da mi je slabo kad slušam o suradnji znanosti i proizvodnje kao ključu uspjeha i izlaska iz krize. Pa dajte nam da surađujemo

Prijetnje zaustavljanjem izbora u zvanje i slično... sve to prolazi tiho i o tome znamo (i brinemo) samo mi koji smo u tome.

Itd. itd.

Mislim da sam ja stvarno došla do točke kad radim i ostajem u ovoj državi isključivo radi ljubavi - prema svom poslu i prema mužu, koji nikako ne želi otići nekud vanka...

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Sjećamo.

Netko je spomenuo kako su kod nas plaće veće nego u privredi. Ne, nisu niti su ikad bile.
    Samo ih sad, u ovoj krizi kad ljudi svakodnevno ostaju bez posla, mi još uvijek redovno dobivamo.
    Sjećam se svojevremeno priče prodavačica u jednoj butizi o njihovim božićnicama, koje su bile više nego duplo veće od moje. Pa nije tad bilo naslova po novinama kako je u Hrvatskoj iznos božićnica obrnuto proporcionalan godinama obrazovanja.
    A sad se svi uhvatili ovih naših crkavica k'o da o njima ovisi sudbina Hrvatske
    Pa opet ponavljam - uzmite i nosite, ako će to pomoći (a neće).
    Privredu treba pokrenuti na drugi način. Jasno da je ovakva situacija neodrživa i da nam (svima zajedno) nema spasa ako privreda ne oživi.

Ja svoj posao ne radim zbog plaće, nisam se nikad planirala obogatiti radom u svojoj struci. Da jesam, sigurno niti ne bi izabrala struku kojom se bavim. Pa čak su nam na prvoj godini faksa profesori to i govorili - ako se želite obogatiti idite odavde

Ja svoj posao radim jer to volim. I zbog toga mi nije važno ako sam plaćena malo (da malo ) manje od svojih kolega u razvijenim zemljama.
    Ali mi jako jako smeta ova moda omalovažavanja mog posla i mog znanja.
    X Potpis velik ko kuća. Nama je na prvoj godini faksa profesor iz filozofije na svakom predavanju govorio da ako želimo bit učiteljice moramo nać bogatog muža ili da bježimo dok stignemo. Ja, naravno, nisam pobjegla, ni našla bogatog muža.

sandi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

MZOŠ:
    - Iznose podatke za završetak ugovora novacima :
    Podaci su :
    2012 – 67 osoba,
    2013-146 osoba,
    2014-255 osoba,
    2015-172 osobe,
    2016-260 osoba

U sustavu u 2012. ove godine će 32 osobe navršiti 70 godina, a 426 će navršiti 65. MZOS predlaže mogućnost da se
    financiranje osoba starijih od 65 godina prebaci na vanproračunska sredstva.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

a kad prodje novi zakon, koliko ce ih zbilja moci se zaposliti na ta mjesta? ozbiljno pitam ne provociram.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    a kad prodje novi zakon, koliko ce ih zbilja moci se zaposliti na ta mjesta? ozbiljno pitam ne provociram.
    Ja se nadam da taj zakon neće proći, barem ne u ovom obliku kakav je sad

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Meni je to skroz pogresna logika, traziti umirovljenje profesora i znanstvenika (od kojih neki mozda jesu stari prdonje, ali mnogi su u na nekom vrhuncu karijere, s puno znanja i kontakata i projekata) da bi se zaposlili znanstveni novaci. To nije put, put je povecati ulaganja u znanost tako da ima mjesta i za mladi i za stari kadar. Drzava bi trebala otvarati nova radna mjesta u znanosti. Kod nas bi valjda i nobelovcu rekli, je, je zaposlit cemo te, cim stari Mate ode u penziju. Osim toga, ja radim u znanstvenom institutu, i kod nas nema niko stariji od 65 godina, a znanstvenih novaka ima brdo.

sandi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Onda neka se i financiraju iz tih istih projekata, onome tko nesto vrijedi to ne bi trebao biti problem ali bojim se da se kako se oni mogu nabrojati na prste jedne ruke.
    Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je to skroz pogresna logika, traziti umirovljenje profesora i znanstvenika (od kojih neki mozda jesu stari prdonje, ali mnogi su u na nekom vrhuncu karijere, s puno znanja i kontakata i projekata) da bi se zaposlili znanstveni novaci. To nije put, put je povecati ulaganja u znanost tako da ima mjesta i za mladi i za stari kadar. Drzava bi trebala otvarati nova radna mjesta u znanosti. Kod nas bi valjda i nobelovcu rekli, je, je zaposlit cemo te, cim stari Mate ode u penziju. Osim toga, ja radim u znanstvenom institutu, i kod nas nema niko stariji od 65 godina, a znanstvenih novaka ima brdo.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Jadranka ja postavljam pitanje za novake kojima istice ugovor, a koji mogu dobiti radno mjesto tek kad neko ode u mirovinu. problem je da em ih ima puno (novaka), em kad jedan ode u mirovinu cesto se zna i posreciti nekome da dobije posao jer je uletio na natjecaj u pravo vrijeme. na jednom zavodu kod mene na poslu omjer je okrutan, da ne kazem gladijatorski. zbilja je tuzno, jos su se na natjecaj javili i neki koji nisu iz nase isnstitucije.

Pcelice puno njih se nada da nece proci, ali vec je bio na prvom citanju, a i realno sta smo svi mi poduzeli da ne prodje. super je za sve koji su u statusu docenta/znanstvenog suradnika, ali ovi dolje nize . zbilja je pitanje ko ce u znanost ici, valjda ovisnici
    Posljednje uređivanje od spajalica : 31.07.2012. at 10:57

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Onda neka se i financiraju iz tih istih projekata, onome tko nesto vrijedi to ne bi trebao biti problem ali bojim se da se kako se oni mogu nabrojati na prste jedne ruke.
    i tu ima istine, kao i svagdje, no da li si sigurna da bas takav omjer?

sandi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

po meni je to najbolje sazeo jedan kolega s IRB

http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=10388&sec=3317

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

A zasto? Onda se mogu svi koji imaju projekte financirati iz tih projekata i tako zaraditi placu? Ako je neko kvalitetan znanstvenik, zasto ga tjerati u penziju kad jos moze doprinijeti znanosti i prenijeti znanje mladim znanstvenicima? Ako je kvalitetan, zar je bitno koliko ima godina? Al isto tako, ako je nekvalitetan, zar je bitno koliko ima godina? Po toj logici po kojoj je vecina "starih prdonja" za nista, vrlo je vjerojatno da i vecina znanstvenih novaka nece bit za nista. Dugorocno gledano, za drzavu je puno veci trosak rijesavanje kvalitetnog kadra, nego zadrzavanje istog. Jednom sam bila na predavanju jednog naseg znanstvenika koji je kao neka faca u SADu i on je rekao da Ameri jedva cekaju da Europljani prisilno umirove svoje profesore tako da ih oni mogu pokupiti sebi da rade

sandi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Prije nisi mogao niti aplicirati za projekt ako nisi minimalno znanstveni suradnik. Mislim da su napravili veliku glupost sa stihijskim zaposljavanjem novaka a u nekim znanstvenim podrucjima toliko su srozali uvjete za napredovanje da ljudi koji su tek doktorirali vec imaju radova za višeg znanstvenog suradnika. Ja govorim iz vlastitog iskustva imanja sefa od 70 godina, i to su godine kada se pocinje gubiti korak s novim tehnologijama, kada vidis samo sebe i nikog drugog, kad si pripisujes tudje zasluge...

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    A zasto? Onda se mogu svi koji imaju projekte financirati iz tih projekata i tako zaraditi placu? Ako je neko kvalitetan znanstvenik, zasto ga tjerati u penziju kad jos moze doprinijeti znanosti i prenijeti znanje mladim znanstvenicima? Ako je kvalitetan, zar je bitno koliko ima godina? Al isto tako, ako je nekvalitetan, zar je bitno koliko ima godina? Po toj logici po kojoj je vecina "starih prdonja" za nista, vrlo je vjerojatno da i vecina znanstvenih novaka nece bit za nista. Dugorocno gledano, za drzavu je puno veci trosak rijesavanje kvalitetnog kadra, nego zadrzavanje istog. Jednom sam bila na predavanju jednog naseg znanstvenika koji je kao neka faca u SADu i on je rekao da Ameri jedva cekaju da Europljani prisilno umirove svoje profesore tako da ih oni mogu pokupiti sebi da rade

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

malo smo otisli OT na temu, ali jadranka dobro postavlja pitanje, kolika je vjerojatnost da je novak od nekvalitetnog mentora dobar da ga zamijeni

no jadranka i sandi ima pravo, negdje mora postojati granica. meni ova sa 65 je OK, ako je neko iznimno dobra moze ga se birati u emeritusa ili u zasliznog znanstvenika pa nek ostane.

sandi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Tu treba reagirati sustav, znam ljude koji su u radnom vijeku imali i 10 novaka a niti jednog nisu uspjeli izdoktorirati. Radim na faksu i mogu sa stopostotnom sigurnoscu reci sljedece: da od gospode preko 65 trazis da svakodnevno na poslu provedu 8 sati svi bi se skupili u mirovinu.

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    malo smo otisli OT na temu, ali jadranka dobro postavlja pitanje, kolika je vjerojatnost da je novak od nekvalitetnog mentora dobar da ga zamijeni

no jadranka i sandi ima pravo, negdje mora postojati granica. meni ova sa 65 je OK, ako je neko iznimno dobra moze ga se birati u emeritusa ili u zasliznog znanstvenika pa nek ostane.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Radim na faksu i mogu sa stopostotnom sigurnoscu reci sljedece: da od gospode preko 65 trazis da svakodnevno na poslu provedu 8 sati svi bi se skupili u mirovinu.
    I ja radim na faksu i kod nas je situacija upravo suprotna

Moj šef je emeritus i zahvaljujući njemu sam doktorirala. Od njega sam uvijek imala svaku vrstu podrške, od financijske, iz projekata koje je vodio, do stručne, u znanju i pronalaženju suradnika za rad.
    Nikada nije tražio ništa osim redovne mirovine. Niti je uzimao honorare iz projekata, čak ni kada se to moglo (i bilo predviđeno u samom projektu).
    Na poslu je svaki dan od 10 do 15.

Drugi umirovljenik na faksu, tj. nije umirovljen nego je dobio onih dodatnih 5 godina rada, također je na poslu svaki dan, najčešće i više od 8 sati, uglavnom odlazi nakon svih nas, vodi diplomante, pomaže i nama mlađim kolegama znanjem, savjetima i poznanstvima...

Stoga shvaćate zašto mi se ovaj izraz "stari prdonja" baš nimalo ne sviđa. Jer da nije bilo jednog takvog "starog prdonje" ne znam što bi danas bilo s mojom znanstvenom karijerom pored svih ovih mlađih potencijalnih mentora

Hoću reći - nikako se ne slažem da bi godine trebale biti kriterij uspješnosti.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

a u nekim znanstvenim podrucjima toliko su srozali uvjete za napredovanje da ljudi koji su tek doktorirali vec imaju radova za višeg znanstvenog suradnika
    A u nekima pak mogu samo zapjevati "malo mi je jedan, jedan život..."

sandi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Gle, ja sam doktorirala s 29 godina, nakon 5 godina staza s 9 radova (sto je u mom podrucju dovoljno za znanstvenog suradnika i ne mislim da je to previse), i ne mislim da je to iskljucivo zasluga mog mentora, ni na jednom od radova nisam corresponding jer bi to bilo "neozbiljno", a trebat ce mi za viseg suradnika. Oni vole u poznijim godinama uzimati doktorande jer si tako pravdaju produzetke. Moje je misljenje sljedece: ako ce mi sa 70 godina jedina zabava biti posao onda sam uzalud protratila zivot (no to je jedna muska bolest).

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

ovako rade u poreznoj upravi tj.ministarstvu financija tete

http://slavonija-live.com/lifestyle/...nu-upravu.html

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

ovo je odlično
    hahahhahahahahahha
    http://www.youtube.com/watch?v=FTbXSTe7BIg

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mi svi koji radimo na bilo koji način za državu, imamo tu jednu #bolest#, jako nas smeta što nas sve trpate u isti koš
    U svim javnim i državnim institucijama, državnim i javnim tvrtkama, netko pada s nogu od posla. Mora, inače bi ovo sve skupa bilo i u većoj komi.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    mi svi koji radimo na bilo koji način za državu, imamo tu jednu #bolest#, jako nas smeta što nas sve trpate u isti koš
    U svim javnim i državnim institucijama, državnim i javnim tvrtkama, netko pada s nogu od posla. Mora, inače bi ovo sve skupa bilo i u većoj komi.
    potpis

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Mislim da sam ja stvarno došla do točke kad radim i ostajem u ovoj državi isključivo radi ljubavi - prema svom poslu i prema mužu, koji nikako ne želi otići nekud vanka...
    Potpisujem ti svaku riječ nažalost, a ovo posebno :/

Sveopći potop je i meni gora stvar od ukidanja božićnice i regresa, bez toga mogu, voljela bi da nam ne diraju plaću, al ovo o čemu pišeš mi je još najgore od svega, a očekuje se da doktoriraš da bi na kraju ostao bez posla, jer nećeš se moć zaposlit ni na instituciji iz koje si izašao, akamoli u propalom gospodarstvu.

Al i ja sam ovisnica pa radim s nadom da će nam bit ipak bolje i da mi se eto 2016. neće dogodit ta vrlo realna sudbina :nada_umire_posljednja: :/

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    x i na ovo

Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •