Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 86 od 86

Tema: razlozi- bolje je mladji radjat

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj tridesetri prvotno napisa
    Citiraj snorki prvotno napisa
    Jos jedna prednost mladjih mama jeste sto mogu imati vise djece
    mislim na 3,4, 5
    ja sam prvi put rodila s 31, i tko mi brani da drugo imam s 34, trece s 37, a cetvrto sa 40? mogla bih cak i peto da pravim razliku po dvije umjesto po tri godine izmedju trudnoca

a lijepo sam jos prije toga zavrsila faks, napravila magisterij, ostvarila se profesionalno i sad mogu uzivati u svom djetetu...doma sam vec 20 mjeseci s njom, nisam isla raditi, nemam potrebu jer sam se vec prije dokazala na tom polju, odlucili smo se malo financijski "stisnut", radje uzivam u majcinstvu...
    i kaj tu ima lose?

s dvadeset sam pusila i pila, bila nesretna ako ne bi svako vece zalomila do jutra, bila sam puna neostvarenih snova, nezdravo sam se hranila, birala decke koji bi bili :shock: tate.

sva sreca i za mene i za moje dijete da sam cekala tridesete...
    ma i ja sam prvo rodila sa 29, drugo sa 30... Mogu jos barem 10 bebana rodit. A stvarno, ako budem ponovo imala zelju, u 35-oj se odlucujem za jos jedno.

Upoznala sam jednu zenu u bolnici, poslije poroda. Inace je Bosanka pa smo se tako po naski ispricale.
    Kaze da je iz jednog sela gdje te svi cudno gledaju ako se nisu udala sa 17 godina. Udala se sa 17, a onda godinu dana nije imala djecu. Odmah su pocele kruzit price kako ne moze imat djeci i sl. budalastine. Ona je godinu poslije dobila curicu, a price su naravno prestale. Medjutim, pet mjeseci poslije poroda ponovo ostane trudna. Naravno, po selu se pocelo pricat da nije normalna jer tako ublizu radja djecu. Ali, fakat svi su mislili da je ona malo shuma she, jer je odlucila ostavit bebicu.

...i prodju godine, a zena sasvim slucajno u 37 godini ostane ponovo trudna.
    Kaze da je njeno selo pocelo ogovaranja tipa "pa sta sad ona hoce ovako stara" a ona kaze da je njoj bilo isto radjat kao i sa 18 godina. Isti osjecaji, sve isto... Samo, narodu nekad udovoljit.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Eto Z, sva sreća pa si došla na Rodu, tko zna što ćeš još sve naučiti!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Za otprilike tri tjedna rodit cu moje prvo dijete. Godine?! Nekoliko mjeseci ce mi falit do 35. U mislima vec planiram drugo... :D
    Doc mi je rekao da je s medicinske tocke gledista lakse prvo dijete roditi u dobi od 25 nego u mojim godinama iz tog razloga sto se poslije 30-te kosti zdjelice pocinju priblizavati i spajati. Zato mladje zene lakse podnose sirenje zdjelice (njima je to manje bolno). No, zene koje radjaju starije su mirnije i stabilnije u trudnoci. Puno savjesnije joj pristupaju i sve to utjece na tijek trudnoce... rece moj doc.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja sam rodila s 27 i mislim da nije postojao bolji trenutak jer je moje dijete samo izabralo i vrijeme i roditelje (u to čvrsto vjerujem)
    MM je 2 god stariji i oboje smo se osjećali savršeno spremni za roditeljstvo
    godine nemaju veze sa zrelošću i odgovornošću, sve je to individualno

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ma, ja kad vidim post od Čensi, mam se razgalim. Jednostavno mi izmami osmijeh, a ponekad i gromoglasan smijeh.
    I, narafski, počnem shiftat, munjevito, jerbo - ne bih da me se krivo shvati

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj snorki prvotno napisa

Evo, Dolega je postala mama sa 19, pa je niko ne napada
    kako znaš?

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Moja bivša susjeda je sa 17 rodila prvo, sada ima 28 i petero djece (da, dobro ste pročitale petero)
    Mislim da kad planiraš veliku obitelj moraš početi što ranije
    Za jedno-dvoje nije nikada kasno. (evo moja mama rodila 3. sa 44) ali moja sestra i ja smo već bile odrasle.

BTW koliko djece broji najmnogobrojnija obitelj koju znate?
    Ja poznam obitelj sa 12 djece :shock: -kad mi je teško sjetim se te super mame!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

sa mnom je studirala jedna zena od 70 godina (da dobro sam napisala) koja ima osmero djece.
    prvo je s jednim muzem imala cetvero, onda se rastala, pa nakon deset godina pauze jos cetvero sa drugim muzem. sada su svi vec poodrasli pa je zena odlucila napraviti magisterij sa 70 godina.
    i da, izgleda ko avion, covjek joj neki dao vise od 40.
    pa vi vidite...

bubimirko

Početno

Citiraj Čensi prvotno napisa
    Evo da vam se javim,iako mislim da moje mišljenje već znate. Nedavno sam bila na stručnom predavanju jednog pedijatra koji je rekao da je žalosno da je prosjek rađanja prvog djeteta 30g. Naglasio je da su starije mame puno napetije,što se onda prenosi na djecu i da je statistika pokazala da su ta djeca boležljivija. To se vidi i na ovom forumu gdje se u detalje raspravlj o stvarima koje bi trebale biti instinktivne. npr. kada obući djetetu štrample?kakvo je jelo u vrtiću? Oko mene su samo mlade mame koje imaju povjerenja u svoju djecu i ne moraju stalno kontrolirat ko je kakav prema njima i jel im pala dlaka s glave. Mislim da su starije mame sklonije prezaštićivanju svoje djece zbog nedostatka instinkta koji se gubi s godinama. Pusa.Čekam napad.
    :D ..............živio govorni, i još samo da dodam kako se ježim na izraz kad netko kaže da planira dijete........po meni to bi trebalo ići samo od sebe , onak stihijski(u većini slučajeva), pa kad se desi desi se, iako sam pobornik da se rađa prije 30.......jer mi je malo bedasto kad vidim dedu od 60 da juri vani za klincem od 10----može mu soli na rep metnuti, a da ne kažem da smatram da za klince treba imati i snage, koje sigurno imamo više u 20-tima neg u 30-tima...40-tima

p.s. ovo stihijski sam mislio da mi je bedasto kad netko veli da si prije treba složiti neke stvari u životu...posel....kuća, stan, dovoljno velika plaća, karijera, financijska stabilnost.......e onda dijete i obitelj, samo onda već većina shvati da bu u penziju za 10 let pa da bu opet nestala ta financijska stabilnost, i onda opet niš od svega, večina stvari se ponekad mora srediti u hodu-čak idem za time da ljudi ponekad nešto prije riješe kad su primorani(zbog želje da klincu bude bolje)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja tu dijelim misljenje s bubimirkom.

bubimirko

Početno

ajde da i ja tak nekaj doživim na ovom forumu........ :D

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

al ne i od mene, boze, boze...
    bubimirko, citam tvoje postove i ne vjerujem.
    koliko ti predrasuda imas...pa ti imas protiv svega nesto za reci.
    dojilje, amerikanci, zapadnjaci opcenito, stariji roditelji...mora da ti stvarno nije lako!

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

i ja se slažem s bubimirkom u ovom slučaju. iako sam ipak za neki minimalac - kakav takav krov nad glavom i nešto kuna svaki mjesec.

bubimirko

Početno

al ne i od mene, boze, boze...
    bubimirko, citam tvoje postove i ne vjerujem.
    koliko ti predrasuda imas...pa ti imas protiv svega nesto za reci.
    dojilje, amerikanci, zapadnjaci opcenito, stariji roditelji...mora da ti stvarno nije lako!
    ?????a šta ti hoćeš trenutno od mene, jer sam negdje fulao temu tu, napisao nešto uvredljivo.......fakat te ne kužim, ak imaš kaj za reći mi postoji pp, pa tam možemo nastaviti eventualne nejasnoće oko mojih postova na DRUGIM temama, jel mislim da ih na ovom topicu NEMA

bubimirko

Početno

Citiraj truba prvotno napisa
    i ja se slažem s bubimirkom u ovom slučaju. iako sam ipak za neki minimalac - kakav takav krov nad glavom i nešto kuna svaki mjesec.

"nigdar ni bilo, da ni nekak bilo- i nigdar pak ne bu, da nekak ne bu"
    moja deviza

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj bubimirko prvotno napisa
    ?????a šta ti hoćeš trenutno od mene, jer sam negdje fulao temu tu, napisao nešto uvredljivo.......fakat te ne kužim, ak imaš kaj za reći mi postoji pp, pa tam možemo nastaviti eventualne nejasnoće oko mojih postova na DRUGIM temama, jel mislim da ih na ovom topicu NEMA
    pa prilicno si osjetljiv za nekoga tko u svakoj drugoj recenici uspije nekoga uvrijedit ili popljuvat...samo sto ti to ocito ne kuzis

bubimirko

Početno

pa prilicno si osjetljiv za nekoga tko u svakoj drugoj recenici uspije nekoga uvrijedit ili popljuvat...samo sto ti to ocito ne kuzis
    uopće nisam osjetljiv, samo si fulala mjesto za repliku.......ako šta želiš napisati ili komentirati o mojim postovima na drugim temama-učini to tamo ili na pp, ovdje sigurno neću s tobom ulazi u rasprave o dojenju, kapitalizmu, zapadu............možemo o tome koje su prednosti a koje mane ako rodiš mlad, tj. star i to je to, a ako želiš još štošta shvatiti ili pitati o mojim predrasudama odi na topic "ostala sam paf" pa počni prvo od određenih cura tam, a onda se slobodno možeš obratiti meni na pp ako te zanimaju moje, tak da vidiš da nisam ja jedini s manama(ako ih ti tako doživljavaš) ovdje

p.s. više ti neću odgovarati na ovakve postove koji su totalno out od teme

AvaLuna

Početno

... a da ne kažem da smatram da za klince treba imati i snage, koje sigurno imamo više u 20-tima neg u 30-tima...40-tima

ja rodila s 36. prvo dijete i da sam se u 20-tima morala ovako buditi po noći, umrla bih.
    što si mlađi treba ti više spavanja (znanstveno dokazano-bebe samo spavaju!). sada imam snage i pameti puno više nego u 20-tima.

AvaLuna

Početno

ups, ovo je bio moj komentar na bubimirkov dio posta!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma dajte zene, pa nitko nije napisao da su roditelji nakon tridesete nesposobni. Niti se sad tu treba pravit natjecaj tko je bolji roditelj.

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj truba prvotno napisa

"nigdar ni bilo, da ni nekak bilo- i nigdar pak ne bu, da nekak ne bu"
    moja deviza
    Je, bilo u doba komunizma! Tek toliko, svatko tko plaća kredit za stan zna o čemu govorim. Smatram da nije ludost pobrinuti se za egzistenciju prije dolaska djeteta. Ja i MM smo diplomirali, zaposlili se, kupili stan na kredit i onda se odlučili za dijete. Tko bi mi inače dao krov nad glavom? Što ako roditelji ne mogu?
    Naravno, ako se dijete začne neplanirano, a roditelji mogu pomoći to je super! Kod mene to ne bi bilo moguće! Prema tome, ne vrijedi uvijek: nigdar ni bilo, da ni nekak bilo...Osim ako računaš na socijalnu pomoć. :/

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ma ne mogu se sloziti oko toga da nije potrebno planirati, nego sve odraditi stihijski ... bas kao sto je rekla anchi i ja imam stambeni kredit, moja mama mi nije mogla nista pomoci oko te kupovine, sve kaj smo napravili, napravili smo sami MM i ja.
    Da sam recimo stihijski prije 4 godine ostala trudna, ne bih mogla kao prvo konkurirati za posao sa vecom placom, sa kojom smo i mogli dici kredit za stan. Ne kazem da bi bili gladni i bosi, ali bi zivjeli sa starcima u malom stanu, jer je eto u meduvremenu cijena kvadrata skocila skoro duplo, a placa nije pa tako ni mogucnost dizanja veceg kredita ... itd.

Mojim roditeljima sam se ja dogodila, ajmo reci stihijski, mama je ostala trudna, tata je radio, bili su podstanari, mama je sa mojih nepunih 7 mjeseci morala ici raditi jer eto nisu mogli zivjeti od jedne place, mene je cuvala baka, mamu i tatu sam vidala samo vikendom ... nisu mogli kupiti stan, ali je sreca bila ta da su onda firme dijelile stanove - istina i to je trebalo cekati tako da smo sestra i ja dobile svoju sobu (ja sam tada imala 14).

Naravno da trudnocu ne mozes isplanirati u datum, ali mozes odrediti neko razdoblje kad prestajes sa kontracepcijom i na taj nacin planirati trudnocu.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

bravo srecica! slazem se s tobom!!

citam ove postove i nekako ne vjerujem, gotovo da i zavidim nekima koji su ih pisali...jer ja, eto, imam 33 i pol godine, a MM 35 i pol i vec cca godinu dana pokusavamo doci do svoje bebice. stoga jedino primijecujem da su neki ovdje privilegirani i imali vise srece doci "od prve" do svojih miceka, dok nama to ne polazi za rukom i nije nam nimalo jednostavno. ili pak ni ja ni MM nismo bili te srece pa poceli mlatit neke pare jos u "mladjoj" dobi od cca 25 god, dok smo jos ili zavrsavali faksove ili vec uvelike radili za goli zivot i najosnovniju egzistenciju te s toga nismo bili u mogucnosti razmisljati o djeci na nacin na koji sada o njima razmisljamo, kad se ipak osjecamo i fizicki i psihicki i materijalno spremnima...prije to jednostavno nismo bili :/ (pa bi nas sad neki mogli zaspotati i reci da mi djecu "planiramo".)

uostalom, tko misli da treba, nek prvi baci kamen. jer roditi dijete nije djecja igra. tek toliko, da ne budem stara mama ili da budem mlada baka! ??!! govorimo li mi ovdje o ljuskom zivotu ili o igracki??? hoce li mi dijete lijepo stajati uz ovu garderobnu kombinaciju ili ipak nece??? jer tako sam ja dozivjela neke vase postove. pa dok postoje ljudi koji se istinski trude dobiti djecu, a mozda ne mogu, pa im, unatoc svim pretragama koje su Ok i b.o., vrijeme prolazi i nisu vise u "cvjetu mladosti", meni se cini da neki ovdje bagateliziraju taj veliki dar kojim su obdareni. tek toliko, da bi o necemu imali raspravljati.

da sam mladja ostala u drugom stanju, definitvno bih rodila, unatoc svim teskocama koje bi me mozda pratile i ne bi mi bilo zao, ali zato sto jos dosad nisam, ne znaci da cu biti losa majka, bez majcinskog instinkta, usporena kornjaca koja nece moci zauzdati svoje dijete. je, ok, salzem se, razlika u godinama je doista bitan faktor, s naglaskom na: " b-i-o". onda kad je i zivotni vijek covjeka bio kraci! danas je sve uznapredovalo pa tako smatram da mom djetetu, ako ga ikad rodim, nece smetati sto ce imati mozda mudriju majku, bogatiju zivotnim iskustvom, koja ce ga znati i odgajati i voditi kroz zivot ne radeci od njega debila pod staklenim zvonom, ali niti delinkventa koji je imao moderne roditelje kojima je bilo jako cool da im dijete pred vlastitim ocima prostaci, pije, pusi, drogira se, odgovara ucitejima u skoli i ima apsolutno jednaka prava kao i njegovi cool mladi roditelji pa se postavlja na njih s visoka i drsko i bahato dogovara i njima.

s druge strane, ja sam mlada u dusi i nisam jos za odstrel, iako imam 33 i pol, pa smatram da mom djetetu nece biti nimalo dosadno s "metuzalemom" od mame jednoga dana... a moj tata, iako vec ima 65 god niposto nece biti neki "starkelja", kako je to fiino bubimir rekao, i nece s teskocom trckarat za svojim unucima jer je on covjek koji drzi do svoje forme i kondicije pa ce se sa 70-ak god mozda tek neznatno umoriti....tako da je jaaako glupo generalizirati!

tako da bi se cijeli ovaj moj traktat dao svesti na jednu recenicu koju je netko vec ovdje jako dobro rekao: nisu godine pravilo. 8)

ivory avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

srecice, Franny sve ste rekle i potpisujem Vas 100%!

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj ivory prvotno napisa
    srecice, Franny sve ste rekle i potpisujem Vas 100%!
    I ja isto! Franny, i ja sam s potpomognute. Netko čeka bebu malo kraće, netko duže. I svakako se ne trebaš osjećati staro, pa imaš tek 33 godine! :shock: Što se mene tiče, još si itekako mlada!

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja spadam u starije mame. Mogu reć za sebe da sam sada mnogo bolja mama nego kad sam imala 25. Tada sam mislila na sebe i na svoju karijeru. Sigurno bih i tada voljela svoje dijete da sam ga imala i brinula bi za njega, ali ne s ovako potpunim predavanjem kao sada. Mislim da nije nebitno da se čovjek profesionalno realizira, pogotovo ako je visoko obrazovan i ima zahtjevan posao. Imam kolegicu koja je stvarno zaljubljena mama - ima studenta, rodila je vrlo mlada. I ta kakva je, iskreno priznaje da je u mladosti imala osjećaj da joj dijete nešto oduzima, da ne može u poslu (znanost) realizirati sve ono što bi htjela. A ja sam u poslu napravila sve što sam htjela za sebe, a onda sam se mogla potpuno posvetiti mom sinu.

Ne bih se mogla načelno opredjeljivati za to jesu li bolje mlađe ili starije mame, jer poznam dosta dobrih i loših u bilo kojoj dobi. Jednako tako ne mogu prihvatiti stav da je kasnije roditeljstvo po sebi nešto loše. Ja imam još itekako energije za moje "živo srebro" i želim još jedno takvo. U vrtiću moga M. sam primijetila, kad god treba napraviti neku akciju, radionicu, bilo što za što treba odvojiti vrijeme i energiju, prve su uvijek starije mame, dok se mlađima obično ne da.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Da, još bih dodala i to da dob majčinstva nije uvijek stvar plana. Stvari se poslože onako kako se poslože. Zato mislim da je najbolje vrijeme da dijete dođe onda kada dođe.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ja se po ovom pitanju ni sa kim niti slazem, niti ne slazem.
    i sve te rasprave po tom pitanju su mi prilicno besmislene.

to je jedan tako osobna odluka, koja treba biti donesena od strane osoba kojih se tice. + svi smo toliko razliciti, da su mi takva generaliziranja nepotrebna.

i sretna sam da zivim u drustvu u kome nikome ne pada na pamet ni javno i skrivecki traziti nekakvo normiranje po tom pitanju.

onaj tko misli da treba imati djecu dok je mladi, neka je ima, onaj tko misli da je bolje onda kada je stariji, neka ih dobije poslije.

i da svi puste one druge na miru.

Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Ajd da i ja izrazim svoje mišljenje. Ja također mislim da godine nisu važne i da je to ful individualno. Slažem se također da će se čovjek uvijek snaći i ako mu se "dogodi" dijete jer ipak je to dar, a čovjek je hvala Bogu jako prilagodljiv (opet individualno) pa se uvijek nekako snađe.
    Sve to stoji ali ja sam ipak za nekakvo planiranje jer ako ne onda ajmo svi izrađat od kad dobijemo M prvi put (sa 12 godina ili od prvog seksa) pa da vidimo kako ćemo ih hranit i gdje ćemo živjet! Ma mislim to stihijski mi baš ne ide. Treba se ipak u životu organizirat ako se da! Pa stvarno mislim da je najbolje ipak neke stvari prije riješit, nije to tek tako....Treba ipak djetetu priuštit krov nad glavom, pelene, hranu, krevetić, kasnije vrtić i da ne nabrajam....pa lakše je kad je čovjek donekle spreman... JA SAM SPREMNA!!! Ajmooooooo!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja nemam nista protiv da svatko ima dijete kad se osjeca spremnim. Ja sam prvo rodila sa 28 i zao mi je sto nisam i prije. Ja sam jedinica, pa mozda i zato zelim imati puno djece. Ali kad pogledate objektivnije - ako imate puno djece, imati cete i vise familije - znaci i vise drustva, u zivotu ce vam biti veselije. Zamislite da imate samo 1 dijete ili da imate njih 5. Jedno ne moze napraviti takvu buku i nered kao 5 njih! Ja nikako ne razumijem ljude koji imaju samo 1 dijete. To mi izgleda nekako sterilno. Time se zakida dijete da odrasta uz brata ili sestru, da ima drustvo. Moze ono imati bezbroj prijatelja, ali brat je uvijek brat.
    Moja razmisljanja su vjerojatno posljedica mog iskustva - to sto sam jedinica i to sto me mama rodila sa 32, i nije bas da se dobro drzi, pa su ljudi bezbroj puta mislili da mi je baka a ne mama.
    Ali ja imam vec 30, pa ako budem imala jos nekoliko djece, biti cu im, po mojem misljenju stara mama. Tako da se povijest ponavlja. Ja cu pokusati drzati do sebe, iako bi mi bilo draze da se ne trebam truditi nego da budem prirodno mlada, i da do sada imam 10 bebaca! :/

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj lunas prvotno napisa
    Ja nikako ne razumijem ljude koji imaju samo 1 dijete. To mi izgleda nekako sterilno. :/
    Molim te, poviri malo u podforume Potpomognuta oplodnja i Posvojenje djeteta, pa će ti se otvoriti novi pogled na obitelji s jednim djetetom, a na riječ "sterilno".

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne, nisam mislila na ljude koji ne mogu imati djecu, nego na one koji odluce dobrovoljno imati samo jedno dijete. Moji roditelji su pokusavali imati dijete 12 godina, pa nakon mene nisu vise uspjeli. Inace bi sigurno imali jos koje.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ma, da, ali postoji niz ozbiljnih razloga zbog kojih ljudi imaju jedno dijete. Mislim da se nije dobro isključivo postavljati. Život jedinca ne mora biti "sterilan", dapače. Kod mene doma je uvijek puno djece, malih prijatelja. Između i sina vlada velika, nepodijeljena prisnost, jer ja uvijek imam vremena za njega i za razmišljanje o njemu. Imam dobru prijateljicu koja ima petoro sad već veće djece. Djeca su joj divna, ali ona sama priznaje da se nema vremena baviti njihovom psihologijom, jer ju previše zaokuplja rutina svakodnevnih poslova. Ja sam rasla s dvije sestre i bilo mi je prekrasno, ali mislim da je i mom sinu prekrasno.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

evo mene. kao primjer uspješne, vrlo mlade mame prezadovoljne svojim životom.
    rodila sam s 19. bili smo 2 godine u vezi, ja sam studirala njemački, pravilno i redovito koristila pilule i ostala ipak trudna (jedna od 2% kaže moj ginić). nismo pričali ni p od pobačaja jr smo veliki protivnici istoga, oženili se i preselili u mm stan. on je imao 22 godine i stan su mu ostavili starci kad su se odselili (imao je 19 kad je dobio stan). ok, to nam je bila prednost. imamo prekrasnog sineka koji je centar i sreća našeg života. ja radim kao prevoditelj sa stalnim poslom, nastavljam sa stručnim usavršavanjima u jezicima, muž je poslovođa u privatnoj firmi (ne svojoj), tehničar visokogradnje, vlastoručno tunira auto. ostvareno se osjećam, i on, volimo svoj posao, svoj život, zadovoljna sam onim što imam i ne treba mi ništa više. osim još jednom anđela na kojem trenutno radimo.
    i ne osjećam se zakinuto za ama baš ništa. čak mi je žao mojih vršnjaka koji su neodgovorni, ovisni o drugima, i nimalo mi nije žao što propuštam tu fazu. to jest, drago mi je što sam je preskočila. ne osjećam potrebu da pijančujem negdje, izlazim (osim povremeno u kino u zadnje vrijeme s MM, kad mali spava pa ga čuva šogorica). povremeno nam dođu frendovi i nisam ukinuta u društvenom životu.
    uglavnom ja sam vam .
    ali to je moj slučaj.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

snorki

rodila s 29 i baš je to ono pravo za mene. opet bih ponovila isto po pitanju godina.

plavi aneo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

eh eto i mene,
    prvo sa 20. a drugo sa 28.
    Jednako sam brižna, zaljubljena u njih i fest tvrdoglavo uporna za njihovo dobro...tak mi jedna ženica vidjevši moju razmaženu djevojčicu reče "ah tak vam je to kad vam je prvo,..." a ja njoj reko " nije ovo mi je drugo al i prvo mi je takvo"
    Danas sam samo malo opakija i to doslovce - kojiput se bojim kad mi neka od "finih" gospođa drmne dete u glavu u žurbi i prolazu da bi je mogla fest ozbiljno ozlijediti - nekad sam samo fest ozbiljno vikala...

Glupo mi je govoriti uo planiranju djece, naime ima to smisla, ali kad ih planirate tad baš neće- jednostavno sve ima svoj put i smisao,
    a o tome koliko bi tko i kada trebao imati djece stvarno mi je jer najčešće svi znaju bolje od vas kada vam je vaše vrijeme točnije kad vam sigurno nije vrijeme -meni se sa 20 "zalomilo" a sa 28. su me pitali da kaj sam se tak "požurila- da požurila pa imam još vremena"... ali da i to mi se zalomilo, a i ono siroće moje koje sam izgubila... uglavnom kad god vi mislite da je zgodno drugima je sigurno nezgodno... tak da jedino nemojte čekati dok drugi budu mislili da je vrijeme- mogli bi se načekati..
    Inače mame moje neme dobro majčinstvo veze sa godinama, educiranošću, prije sa požrtvovnošću, spremnošću na odricanja i kompromise ali prije svega sa LJUBAVLJU -tako to ja vidim s naočalama i bez njih

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •