Zanimaju me iskustva, da li je netko radio čišćenje zubiju pjeskarenjem ili ultrazvučno čišćenje?
Da li boli?
Kakvi su rezultati?
Skinula sam jučer fiksni aparatić, pa bih voljela malo izglancat zube.....![]()
Zanimaju me iskustva, da li je netko radio čišćenje zubiju pjeskarenjem ili ultrazvučno čišćenje?
Da li boli?
Kakvi su rezultati?
Skinula sam jučer fiksni aparatić, pa bih voljela malo izglancat zube.....![]()
Iskreno, nemam pojma o stručnim nazivima čišćenja, jeli pjeskarenje ili što, ali čistila sam zube od kamenca i izbjeljivala ih. Barem dva puta godišnje zubarka nanese nekakvu pastu na svoju "četkicu" i time mi očisti zube od naslaga (vino, kava, obojani zubi). Čisti mi kamenac valjda uzv-om. Eh, to ne boli sve dok ne dotakne mrvu ispod zubnog mesa. Onda bude malo neugodno. Ako baš ne mogu trpiti, vatu naspreja anestetikom, premaže mi zube i bez problema očisti kamenac. Problem je što su mi zubi neravn, zgužvani, pa između svakog od njih bude svašta nešto što se ne može očistiti u kućnoj radinosti. Nakon aparata ti taj problem nemaš, moj naklon). Jednom mi je izbjeljivala zube nekakvom kiselinom. I to mi je ok.
Nakon svih ovih zahvata rezulatata bude, kako ne? I to vidljivih.
Pjeskarenje zubi
"Pjeskarenje zubi izvodi se uz pomoć aparata koji pod tlakom izbacuje sitna mikroabrazivna zrnca pijeska raspršena u vodi, te na taj način uspješno uklanja nakupine mekih naslaga i pigmenata sa zubi, vraćajući zubima njihovu prirodnu boju i sjaj. Postupak pjeskarenja potpuno je bezbolan, a prahu je dodan korigens koji pacijentima osigurava ugodan okus."
Piše da je bezbolno, pa me zanima dal stvarno je.....?
ja bila jednom davno i ne sjećam se boli, ali meni nije baš učinkovit jer imam dosta pjegica po prednjim zubima (prastare plombe na obe jedinice) pa to još više dođe do izražaja kad ostali zubi bljesnu
Rossa - jesi bila na pjeskarenju ili uzv ili izbjeljivanju?
Hvala!
Zbači, rezultat je ok? Ako izuzmemo razliku u boji plomba/zub (jer ja nemam plombe s vanjske strane zubiju)
Posljednje uređivanje od Cheerilee : 04.07.2012. at 23:34
Brat je kupio na nakom popustu (megapopust ili kolektiva) s 800kn na 150 sniženo, pjeskarenje, poliranje i premazivanje...
Sad čekam da on ide pa da vidim rezultat....
Izbjeljivanje je oko 2tis kn i traje samo 2g, a čini mi se i dosta agresivno pa to nebi.... (takve sam info dobila)
Ovo pjeskarenje mi se čini idealnim za moj problem....
Posljednje uređivanje od Cheerilee : 04.07.2012. at 23:43
Ja sam bila već dva puta na pjeskarenju, jedanput u trudnoći i sad nedavno. Ništa ne boli, može biti neugodno ako je negdje upaljeno zubno meso i može se raditi svakih par mjeseci, ovisno o nakupljanju plaka.
Uskoro mislim ići ponovno.
Evo bila napokon na čišćenju....
Ugl, radio mi uzv skidanje kamenca, pjeskarenje, poliranje i premazivanje zubiju....
Zubi su mi odlični, dosta bjeliji nego su bili ranije, a osječaj čistih zubi nevjerojatan...
Mislim da je ovo pjeskarenje najvažnije u tome....
Malo je zubno meso osjetljivije kod pranja ali rekao je da će traja max dva dana....
Ja imam inače veliku fobiju od zubara, čak znam reći da bi rađe rodila nego zubaru na stolac...
Ali....
Od jučer se više ne bojim!!! Uspoređujući njegovu opremu i pristup radu se uvelike razlikuje od one mog hzzo zubara.....
Idem još u ponedjeljak zamijeniti dvije amalganske blombe (bez straha).....
dižem temu, nešto me zanima
da li je pjeskarenje skidanje kamenca?
ili je skidanje kamenca - skidanje kamenca, a pjeskarenje - pjeskarenje?
Pjeskarenjem se skida i kamenac i općenito naslage. ja sam nedavno bila, ali su mi radili i jedno i drugo, obzirom na to da ukoliko su zubi jako gusto raspoređeni onda kamenac između zubiju učinkovitije skinu iglom
thanks, kloto! vidi zašto pitam:
bili smo jučer i zubar je skinuo kamenac, međutim, od ovog boldanog ništa."Pjeskarenje zubi izvodi se uz pomoć aparata koji pod tlakom izbacuje sitna mikroabrazivna zrnca pijeska raspršena u vodi, te na taj način uspješno uklanja nakupine mekih naslaga i pigmenata sa zubi, vraćajući zubima njihovu prirodnu boju i sjaj. Postupak pjeskarenja potpuno je bezbolan, a prahu je dodan korigens koji pacijentima osigurava ugodan okus."
očekivala sam ako pod "pjeskarenje" ulazi kompletan tretman čitave površine krune, ne samo na mjestima gdje je vidljivi kamenac, da to onda ja ne moram naglašavati.
ili moram?
ako ti nije problem reći, je li ti to plaćaš i koliko?
Potražila pa našla temu.... danas sam skinula kamenac sa gornje čeljusti jer se gingiva dosta povukla (prošli privatnik mi nije obavio posao kako spada - cijena boli glava). I otišla sam kupit novu četkicu (svaka 3 mjeseca mjenjam četkicu). Kako se mjenjaju trendovi u svemu, tako i u njezi zubiju vidim. Prvo je bilo trendi tvrda četkica, sad je trendi supet, turbo, extra soft četkica, prije je bio trendi konac za zube, sada je ovo : http://oralent.rs/komplet-curaprox-c...prime-set.html
Uz četkicu marke curaprox sam dobila i ovo čudo. Koristi li tko to?
Imam dojam da što više petljam da je sve gore.
ja koristim Curaprox cetkice od kada su se pojavile kod nas. I toliko su savrsene da ni u ludilu vise necu preci na obicne.
Meni je ova mala cetkica , za izmedu zuba odlicna, ali nemogu proci sa njom bas svuda jer su mi neki zubi jakooo zbijeni.
preporucam!
Gledam prospekt tog čuda, uglavnom ispljuvali su zubni konac. Kad zacijelim probat ću je.
Moj zubara tvrdi da treba i inter. Cetkica i konac. Meni Cetkica može proći kod korjena zuba, ali je ne mogu povuci prema vrhu jer nema mjesta ni za najtanju
Interdentalne cetkice, super su, za ciscenje prostora izmedu zuba, za ljude koji imaju problema sa parodontom / gingivom dusu dalo! Curaprox su skupe, u mulleru i dm-u ima jeftinijih, iste se mogu vise puta iskoristiti!!
Ne znam tko ti je rekao da su dobre turbo extra soft cetkice, ali to je glupost!!
Medium tvrdoca je najbolja!
Cetkica bi trebala biti sto jednostavnija isto tako i pasta za zube, ostalo je marketing da se samo pare trose!
Ako se zna dobra tehnika cetkanja, cetkica pod kutem od 45 i cetkanje od zubnog mesa prema van, ne kruzno i kaj ti ja znam, to je dovoljno!!!
Sto se tice ovih interdentalnih cetkica, ne smije ih se gurati na silu izmedu zuba, jer moze doci do povlacenja zubnog mesa, i svakako treba naci pravu velicinu, npr ako ide prelagano uzeti deblje, ako zapinje, onda tanje !!
Eto![]()
stomatolog mi je rekao (već treći) da su najbolje soft zubne četkice i svi se slažu da su najjednostavnije najbolje.
Meni cesto konac zna nabiti te "naslage" u meso, pa mi se onda malo upali. Zato mi je bolja interdentalna, ali ne mogu je izmedju svih zubi.
Btw, kamenac mi ne skida pjeskarenjem nego malo obrusi. Inace kazu da je za ljude s paradontozom obavezno svakih 6 mjeseci skidati kamenac.
Ja radim u stomatologiji i znam vrhunske dr koji preporucuju samo medium cetkice, jedino je eventualno curaprox iznimka jer te cetkice nadoknaduju tvrdocu sa gustocom dlacica cetkice!
Sto se tice parodontoze, skidanje kamenca bi trebalo biti svaka 2-3mj a najmanje svakih 6mj , ali po meni je 2x godisnje za pacijenta sa parodontozom premalo jer oni imaju puno veci sklonost stvaranju kamenca!!
Pjeskarenje se radi nakon slidanja kamenca i ono ne moze skinuti kamenac, to je samo jace poliranje zuba sa sitnim zrncima finog pijeska koje moze posvijetliti zube mozda za nijansu, jer puno bolje skida mrlje nego recimo poliranje pastom!!!
Na mjesta gdje interdent cetk ne moze proci ne treba ni forsirati da ne dode do mehanickog povlacenja zubnog mesa
Posljednje uređivanje od Lola13 : 07.10.2014. at 20:17
Godinama sam uz obicnu cetkicu za zube koristila i ove interdentalne cetkice. Dok mi prije godinu dana zubarica nije savjetovala uz to jos svakako i upotrebu konca. Jer interdentalne cetkice ciste prostor izmedju zubi do desni, ali ne i prostor izmedju dva zuba. Cim sam pocela koristiti konac vidjela sam da se zaista ima sto ocistiti i sa koncem.
Dakle obicna cetkica, interdentalna cetkica i zubni konac. Sve to sluzi svojoj svrsi. I najbolje je probati sve i sam se uvjeriti u potrebu koristenja ovog ili onog ili svega zajedno.
A sto se tvrdoce cetkice tice, bit ce da i to ponajvise ovisi od osobe do osobe, pa i tu vrijedi isprobati razlicite. Nakon koristenja tvrde, pa srednje tvrde cetkice meni sada pase iskljucivo najmeksa.
Ja interdentalnu četkicu ne mogu nikamo ugurati (imam zube gusto nabijene jedan na drugi). Probala, ali sam si napravila više štete nego koristi. Ni to nije za svakoga. Ali nedajbog da mi nestane zubnog konca - to me baca u očaj...
I potpis na redovno uklanjanje zubnog kamenca.
Da,ako su gusto zbijeni ni ne mozes, interdentalne su super za ljude s parodontozom za njih su must have.
Konac bi trebao biti barem navecer, i da, cetkanje zubi barem minutu i pol !!
I kod konca se treba paziti kako se primjenjuje da ne bi ostatke hrane zagurali pod meso!
Znam da zvuci kao neka nauka, ali nisam ni ja znala dok nisam pocela raditi![]()
Ali ja sam prije par godina imala jedan baš gadan napadaj paradontitisa, koji je uspješno riješen poliranjem zubnih korijena. Sad je ok, iako mi je zubno meso ostalo osjetljivo, pa zato i ne mogu koristiti interdentalnu četkicu. Konac (s voskom) mi je ok.
Isto, već dugo razmišljam da si nabavim onaj oralni tuš koji bi u mom slučaju vjerojatno bio ok. http://www.waterpik.hr/hr,358,WP-70W-FAMILY.aspx
Kuzim,sad ti je najbitnije redovito skidati kamenac, u tvom slucaju svaka 2-3mj.
I da, bravo, waterpik je super za tvoju situaciju!
A sto se tice osjetljivosti zubnih vratova, na zalost to ce ti i ostati osjetljivo jer se zubno meso povuklo, ali i to se da rijesiti sa plombicom, pogotovo na mjestima gdje je velika osjetljivost!
Samo se malo ispolira taj dio i stavi se tanka plombica da zastiti to mjesto!!
Tek sam sad vidjela da si napisala da ti je osjetljivo zubno meso, sry!
Na koji nacin?
Ne mogu reći da me boli, ali moram jaaaaako paziti na odabir četkice (extrasoft) jer mi lako prokrvari, unatoč dozama c vitamina i drugih 100 čuda. Baš moram paziti, što i činim. Zato se još nisam odlučila na ovaj dentalni tuš - rado bih to isprobala prije nego platim previše za nešto što mi ne odgovara. Ali mislim da ću ipak to nabaviti - imam ja i muža i dva sina, ne bi ni njima škodilo.
Inače, zubi su ok ako pazim (što činim već godinama) da ne jedem jako hladno i jako toplo.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 09.10.2014. at 09:47
Ja kosristim tuš već jedno dulje vrijeme,
čišćenje koncem nemože se uspoređivati s tušem.. Čak moram rijeđe odlaziti kod zubara na čišćenje...
Ja imam Braun OxyJet i prezadovoljna sam. Stvarno je nemjerljiv taj osjećaj čistoće nakon tuširanje. Jedino što sam jalijena pa to radim svake pristupne.
Moj je isto braun...
Najisplativije je kupiti ga u Bipi kad imaju vikend akciju -25% na proizvode za dentalnu njegu pa onda ako još imate rođendanski popust od -15% ispada 40% jeftiniji...
Isto tako jedan tuš može koristiti cijela obitelj samo svaki treba imati svoj nastavak....
Posljednje uređivanje od Cheerilee : 09.10.2014. at 14:40
Parodontitis na zalost nije izljeciv nego zaljeciv!
Ne znam kad si bila na velikom ciscenju kod parodontologa, ali mozda bi trebala ponovno, ako ti krvari!
To dubinsko ciscenje, ako je nakon njega higijena na visokom nivou i ako se ono obavi kak spada, najmanje bi trebalo trajati da je sve super i bez simptoma upale, 5god !!
Obicno ljudi zato i koriste mekane cetkice jer im na ostalo krvari, a to bas i nije neko rijesenje!
Nemoj me krivo shvatiti, ovo je samo moje misljenje i savjet
Tus ti nece nikako odmoci, krvarilo ili ne, moze ti samo pomoci![]()
Idem redovito više puta godišnje. Zna to sve moja zubarica koja me zakrpala i dobro je to učinila. Obično mi daje Curaprox sredstvo za ispiranje ako mi prokrvari zubno meso. Nije redovito. Znam se i oguliti četkicom i jako jaaaako moram paziti kakva je i kako ju koristim. Vezano je i za hormone (klimakterična baba) jer mi se veći dio života to događalo u vrijeme menstruacije. Sad imam mirenu i ne krvarim dolje, ali zubno meso se i dalje ponaša isto - povremeno je osjetljivo.
Nabavit ću tuš. Ovaj forum zlata vrijedi!
Onda kuzim, glavno da dr to prati, mozes recimo i napraviti 2x godisnje kuru sa parodontax tekucinom, ona nije za stalno koristenje neg 2x god max![]()
Pjeskarenje ne unistava caklinu,ali ne vidim potrebe da se radi cesce od 1x mjesecno, a i ne mora tako cesto!!
Svaka 3mj ovisi od osobe do osobe!
Ima ljudi koji nikad nisu bili na pjeskarenju pa nikom nis!!
Ta igla radi na ultrazvucnov principu razbijanja kamenca![]()
Evo ja sam se zalječila i počela od danas sa interdentalnom četkicom. Za divno čudo ne krvari. Zadovoljna.
Pjeskarenje se ne preporučuje češće od svakih 6mjeseci...
Ja radim svakih 8-9mj pjeskarenje, čišćenje kamenca, poliranje i premazivanje....
Sad se spremam na izbjeljivanje...
A znam ja frajera koji se pjeskario svaka 2 tjed jedno vrijeme, nikome nista :D
Ma al da, ne treba precesto!!
S cim ces izbijeljivanje?
Idem sljedeći tjedan na pjeskarenje i čišćenje pa ću onda dogovoriti tamo kod njih u ordinaciji...
Ima nekakvih metoda za podoma ali nebih se igrala s time....