Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 148

Tema: Setnje s bebom -- kada i kako

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno Setnje s bebom -- kada i kako

Da svibanj! Koliko sam te upoznala po postovima vi dvoje ćete s kolicima (sigurno prekrasnim i svemirskim- ja tako zovem npr. Skate, Quinny, Stokke...i zašto ne, za to meni nije žao novaca), već i početkom travnja na kratku kavicu.

Time mislim sve najbolje i sigurna sam da će tebi majčinstvo biti vrlo normalna situacija i za čas ćete biti kao da ste oduvijek zajedno. Sad još ta sitnica od poroda ( ma to ti je piece of cake ) i najljepše proljeće.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ja sam neki dan sastavila kolica, kupila sobicu i sad sam PSIHICKI SPREMNA odmah ici roditi. nemogu više čekati.

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Da svibanj! Koliko sam te upoznala po postovima vi dvoje ćete s kolicima (sigurno prekrasnim i svemirskim- ja tako zovem npr. Skate, Quinny, Stokke...i zašto ne, za to meni nije žao novaca), već i početkom travnja na kratku kavicu.

Time mislim sve najbolje i sigurna sam da će tebi majčinstvo biti vrlo normalna situacija i za čas ćete biti kao da ste oduvijek zajedno. Sad još ta sitnica od poroda ( ma to ti je piece of cake ) i najljepše proljeće.
    xx
    pa da taman ti je toplije vrime, mi smo išli van 14. dan a bio je siječanj, doduše bilo je 12 stupnjeva vani

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj zadarmamica prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam neki dan sastavila kolica, kupila sobicu i sad sam PSIHICKI SPREMNA odmah ici roditi. nemogu više čekati.
    ahaha... tako sam i ja izvadila robicu za izlazak iz rodilišta, lancune , as i rekla mužu di mu je šta i tu večer mi pukla voda. 18 dana prije termina

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

meni je termin 25.04. , bit ce lipo toplo vrime.znaci vec nakon 15-ak dana mogu sa malim van u laganu šetnju po suncu. ili da ako sve bude super vec nakon 10-ak dana po par minuta idem snjim na balkon na sunce,da se privikne. ?

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj zadarmamica prvotno napisa Vidi poruku
    meni je termin 25.04. , bit ce lipo toplo vrime.znaci vec nakon 15-ak dana mogu sa malim van u laganu šetnju po suncu. ili da ako sve bude super vec nakon 10-ak dana po par minuta idem snjim na balkon na sunce,da se privikne. ?
    da da, svakako prvo na otvoren prozor ili balkon, da malo osjeti i zrak i sunce. doduše nama je soba dosta sunčana pa ja nju ostavim na suncu , ne direktno naravno

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

super, jer meni je i soba i dnevni osunčan po cili dan. pa cu namistit zavjese da kroz njih lagano sunce dopire-da nije direktno.

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    SZ HR bliže ravnici, a ravnica je u uvijek u srcu

Početno

Ja ću ga isto prvo na balkončić, a u svemirska kolica (da Beti3, kupila je krsna kuma prekrasna plavo-siva kolica 5u1, svemirska sa četiri kotača, jedva čekam ) kažem početak, kraj svibnja, dok se rješimo svih prvih početnih stvari...

Meni je sve spremno odavno i eto još malo...

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

Citiraj andynoa prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ću ga isto prvo na balkončić, a u svemirska kolica (da Beti3, kupila je krsna kuma prekrasna plavo-siva kolica 5u1, svemirska sa četiri kotača, jedva čekam ) kažem početak, kraj svibnja, dok se rješimo svih prvih početnih stvari...

Meni je sve spremno odavno i eto još malo...
    evo i kod mene sve spremno za doček bebe samo mi još ostaje da sebe spremim za akciju.... i to je to

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

zaboravila napisati, bit će nam dugo ljeto za uživanje u šetnjicama i kavicama sa našim bebama .... jedva čekam
    Posljednje uređivanje od katarinam : 12.03.2011. at 20:50

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

sad kad se bliže ti trenutci da ugledamo naše bebice, ja više nemogu izdržati oko mene sve trudnice.a sve su sad na pocetku a ja pri kraju.i nebi im bila u koži sad preko ljeta kad jako ugrije.a ja i moja beba cemo uživati

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ja isto jedva cekam ljeto
    Mi smo isli prvi put u setnju 20.dan od poroda (isli bi i prije sigurno, ali smo bili duze u bolnici).
    I jedva cekam kupanje i more. Proslo ljeto sam se kupala u moru nula puta (a zivim na moru) - zato cu ovo ljeto sve nadoknadit.

Zelim vam brze porode, jos brze oporavke od poroda, uspjesno dojenje i lijepe setnjice. Vrijeme ce vam biti taman! Nama je bilo ljeto i sparine i cinilo se kao vjecnost cekati da prodje cijeli dan pa docekamo 20h i izadjemo u setnju.

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

mi smo bili vani nakon nekih 20-tak dana.. i od tad smo svaki dan (naravno kad na vrime to dozvoljava). ufff, i ja jedva cekam da lipo zatopli, pa lagane setnje, ipak ce nam ovo bit najlipse proljece.
    andynoa ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za nalipsi susret! i naravno svim ostalim curkama koje su u slatkom iscekivanju

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

naše drugo dijete rođeno je sredinom ožujka, a u prvoj šetnji po parku smo bili kad je bila stara 5 dana i odonda smo svaki dan bili vani, kakvo god vrijeme bilo.

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    naše drugo dijete rođeno je sredinom ožujka, a u prvoj šetnji po parku smo bili kad je bila stara 5 dana i odonda smo svaki dan bili vani, kakvo god vrijeme bilo.
    Kako tako brzo?

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Nije to brzo, ako je beba u redu- zasto ne?
    Mislim da je tu najbitnije kako se mama osjeca i oporavlja od poroda. Neke nisu u stanju hodati par tjedana ( posebno ako imaju savove), a neke mogu sjesti vec isti dan.
    Ja zato drugi put ne dam da me rezu

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

U tome si u pravu, to sam primjetila da neki skaču odmah nakon poroda, a neke mame jedva da se mogu ustat iz kreveta..

vidit ćemo kako će bit meni

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

andynoa ja bas imam neki osjecaj da ces ti jako brzo rodit svog Noica.
    neznam zasto, al bas mislim tako. a i nadam se da ce ti biti brzo

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj bambus99 prvotno napisa Vidi poruku
    pozlatile ti se riječi..

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

Citiraj bambus99 prvotno napisa Vidi poruku
    to bi si svaka buduća mama poželjela..... držimo fige da bude tako i da bude sve ok

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

opet sam sve iz torbe izvadila van, i preprala i sad ju opet idem pakirati... imam neke bolove u leđima cijeli dan danas.. zlu ne trebalo možda se i desi brzo...

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

opet sam sve iz torbe izvadila van, i preprala i sad ju opet idem pakirati... imam neke bolove u leđima cijeli dan danas.. zlu ne trebalo možda se i desi brzo...
    a sve je moguće.... samo nek je torba spremna.
    Posljednje uređivanje od katarinam : 13.03.2011. at 14:45

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

cuj draga, meni je prvo pocelo boluckati pu ledima, onako, nije jako, al jednostavno nije dalo mira.negdi oko 12 sati, a navecer oko 22 je punknuo vodenjak. e sad, jel to bio znak il ne , il su puste stepenice ucinile svoje, neznam... al samo znam da sam cili dan osjecala neku "cudnu" bol u ledima. uglavnom, bitno da si torbe spremne... a Noic kad odluci da krene znat ces.
    ajde, ionako zovu kisu ovaj tjedan, pa nema nista od kavice i setnja. taman ces se lipo doc sebi i moci ces vanka

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj katarinam prvotno napisa Vidi poruku
    to bi si svaka buduća mama poželjela..... držimo fige da bude tako i da bude sve ok

nadam se da ce i biti tako, svakoj ( dobro nekoj traje malo duze nekoj malo krace) buducoj mami.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ah, to je prebačeno sa druge teme. Zato sam ja na vrhu.

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

da jer smo od glavnog problema, došli do svega drugoga nema veze, i obo je dobar naslov... još me uvijek zanima kak je Lutonjica nakon 5 dana poslije poroda šetala s bebom okolo..
    Lutonjica, čekam tvoje iskustvo...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ja nisam mogla, iako su svi rođeni u toplo doba godine. Nisam se osjećala dovoljno sposobnom za hodati, nositi, gurati kolica,pa...No, to sam ja. Meni je trebalo 15-20 dana da se ohrabrim dalje od svog dvorišta. Mislim da sam jedino do matičnog išla ranije, ali samo muž i ja, autom a ne šetajući.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 13.03.2011. at 17:44

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

da jer smo od glavnog problema, došli do svega drugoga nema veze, i obo je dobar naslov... još me uvijek zanima kak je Lutonjica nakon 5 dana poslije poroda šetala s bebom okolo..
    Pa nije to neki problem. I ja sam, doduše samo po dvorištu i susjedstvu jer je bilo prevruće za neke daljnje šetnje (srpanj) al je ipak bilo ljepše vani nego unutra.
    Drugo se rodilo početkom veljače i čim se za dva tjedna pokazalo sunce bili smo vani.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Nisam Lutonjica, ali...s drugom sam bebom 8. dan bila u šetnji a s trećom bebicom 9. dan. I to nakon carskog...
    Zakaj ti je to čudno? Pa ne bu bebi ništa...ne bu joj duša odlutala ili tak neke nebuloze . A od friškog zraka joj isto ne bu niš...

p.s. s prvom sam išla van tek nakon 2.5 tjedna i to samo zato jer nakon odvratnog poroda nisam bila u stanju izaći van, dakle zbog mene, ne zbog bebe...
    Posljednje uređivanje od ana.m : 13.03.2011. at 18:00

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Također, nakon 7-8 dana smo izašli, iako je već bila sredina rujna, ali bilo je toplo. I to kratko, 15-20 min, jer nisam bila još u formi. A što se tiče ljetne trudnoće, nisam mogla ljepše poželjet, jer sam se nakupala i baš guštala u večernjim šetnjama, a najmanje sam se trebala brinuti za trudničku odjeću. Ma odlično! Navijam da mi i druga bude ljetna...

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Zrinka je išla u prvu šetnju 6. dan svog života, u kolicima. Ja sam bila kao da i nisam rodila, vrijeme je bilo lijepo, i nije bilo razloga da stojimo cijeli dan unutra.

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ma ne da mi je to toliko čudno, nego slušam priče sa strane, ko da mi bebu žele staviti u stakleno zvono od početka... a ja sve ludim, i mislim si ako budem sposobna hodati barem 10 minuta, idem i moj Noić sa mnom...
    pa bolje mu je na zraku vanka šta će u kući..

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kako tako brzo?
    zašto bi to bilo brzo?
    da nismo prva 3 dana bile u rodilištu, vjerojatno bi i prije izašle u šetnju
    i taj 5. dan smo bili u šetnji od sat-dva, i ne samo u šetnji, nego smo otišli i u matični ured prijaviti ju. a još dan prije, znači 4. dan smo išli kod bake i dede na ručak

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

zašto bi to bilo brzo?
    da nismo prva 3 dana bile u rodilištu, vjerojatno bi i prije izašle u šetnju
    i taj 5. dan smo bili u šetnji od sat-dva, i ne samo u šetnji, nego smo otišli i u matični ured prijaviti ju. a još dan prije, znači 4. dan smo išli kod bake i dede na ručak
    legendo moja, želim i sebi da odma mogu bauljat okolo sa Noićem

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

mi ćemo isto vjerojatno odmah van, naravno ako sve prođe ok. S curkom smo prvu šetnju obavilii 6 dan, sjećam se da je tako slatko spavala omamljena proljetnim zrakom...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Treba misliti na sebe, maternica je jako otvorena još danima nakon poroda, dakle nema prepreka eventualnim infekcijama, krvarenje, lohije, veliki mišić maternice mora se vratiti na veličinu kruške...Nema nikakve potrebe prerano izazivati sudbinu i ometati sav proces vraćanja u netrudno stanje. Izaći malo na zrak je OK, ali ići među ljude i riskirati zarazu dok je beba par dana na svijetu, čemu?
    Ima vremena za šetnje, ima vremena za upoznavati dijete sa svijetom i obratno. Pa ni goste ne volimo prve dane, tjedne, pa ne vidim zašto treba odmah u dugu šetnju ili posjete.
    Ma, možete se ljutiti na ove moje riječi, ali svemu u životu treba pristupiti "cum grano salis", da ne bi kasnije bilo kajanja.

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

ma nema uzimanja za zlo... tu smo da izrazimo svoje mišljenje..

ja mislim samo oko kuće malo na zrak, dalje od toga ne... ko me želi vidjeti neka dođe k meni, ali kasnije, jer ne želim pompu prvih dana..

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

pa naravno, treba se cuvati nakon poroda, al to znaci da neces ici cijepat drva u sumu ili na javni bazen u to doba. ne vidim kakve veze ima neka setnja ili posjete s mogucnoscu infekcije, pa nismo u srednjem vijeku. ja sam bas voljela da mi dolaze posjete i isli smo vrlo brzo van. s mjesec i pol smo isli na more, a s dva na put od tisucu km. ma, nakon poroda sam bila u boljoj formi nego sada

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Meni osobno friški zrak po vani nije među ljude...Pa ne trčim maraton! Uostalom, ne znam tko može biti zatvoren doma daaanima da ne izlazi. Ako imam priliku za to, prije ću se i oporaviti i doći k sebi, doma povlaćenjem po krevetima se samo osjećam bolesno....
    Posljednje uređivanje od ana.m : 13.03.2011. at 21:48

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Treba misliti na sebe, maternica je jako otvorena još danima nakon poroda, dakle nema prepreka eventualnim infekcijama, krvarenje, lohije, veliki mišić maternice mora se vratiti na veličinu kruške...Nema nikakve potrebe prerano izazivati sudbinu i ometati sav proces vraćanja u netrudno stanje. Izaći malo na zrak je OK, ali ići među ljude i riskirati zarazu dok je beba par dana na svijetu, čemu?
    Ima vremena za šetnje, ima vremena za upoznavati dijete sa svijetom i obratno. Pa ni goste ne volimo prve dane, tjedne, pa ne vidim zašto treba odmah u dugu šetnju ili posjete.
    Ma, možete se ljutiti na ove moje riječi, ali svemu u životu treba pristupiti "cum grano salis", da ne bi kasnije bilo kajanja.
    x
    može ti se činit da sve možeš al poslije to itekako osjetiš. morate dobro,dobro pripazit da se ne preforsirate i jea isto ne bi preporučila bar 10-ak dana veliko kretanje, pogotovo ako ste imale epiz. to je bar moje mišljenje. moja frendica i dan danas osjeća šav nakon 8 godina baš zbog toga šta joj se činilo da može sve

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Ma ne da mi je to toliko čudno, nego slušam priče sa strane, ko da mi bebu žele staviti u stakleno zvono od početka... a ja sve ludim, i mislim si ako budem sposobna hodati barem 10 minuta, idem i moj Noić sa mnom...
    pa bolje mu je na zraku vanka šta će u kući..
    draga, nemoj ti slusati nikakve price sa strane. znam da si sa svojim, i da ce te oni sa svim nekim svojim metodama zasipati, ali ti radio onako kako se ti osjecas. mi smo izasli vani neki 20-ti dan tek zajedno . isli bi mi i ranije, ali su se meni upalili punti, pa se nisam bas naj naj osjecala a i morala sam svako drugi dan u bolnicu na previjanje, ali cim sad osjetila da sam bolje, prosetali smo nekih pola sata.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja se ravnam po sebi, meni npr. nije ugodno biti vani kada puse, kao npr. jucer u Zagrebu, jedva cekam da se negdje sklonim, pa se tako postavljam i prema djeci. Starija isto ne voli biti vani kad je ruzno vrijeme, tako da ne idemo u setnje ako vrijeme nije lijepo. Nista nam ne fali dok smo doma. Naravno, lakse je hendlati djecu dok su parku ili u setnji, nego zabavljati ih u 4 zida, ali i doma se zabavljamo.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Americka djeca idu van... odmah. Najvjerojatnije direktno iz rodilista u shopping centar. Bosih nogu usred zime.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja isto ovako razmišljam.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

bili smo vani odma treći dan, kad smo izašli iz rodilišta. nIje to bila duga šetnja kolicima nego nošenje i šetanje ispred kuće po dvorištu. Rođen je u 8. mjesecu i stvarno mi nije imalo smisla da stoji u kući, pogotovo kad onako lijepo sunce lagano pada. u pravoj šetnji bili smo možda poslije dva tri dana

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Ja se ravnam po sebi, meni npr. nije ugodno biti vani kada puse, kao npr. jucer u Zagrebu, jedva cekam da se negdje sklonim, pa se tako postavljam i prema djeci. Starija isto ne voli biti vani kad je ruzno vrijeme, tako da ne idemo u setnje ako vrijeme nije lijepo. Nista nam ne fali dok smo doma. Naravno, lakse je hendlati djecu dok su parku ili u setnji, nego zabavljati ih u 4 zida, ali i doma se zabavljamo.
    Slažem se.

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Maleni je rođen u 8. mjesecu i isti dan smo bili vani. Imamo dvorište i jedva sam čekala da se nakon bolničke sobe nadišemo svježeg zraka. Vani smo svakodnevno, osim kad je jako hladno. Na Sv. duhu je pedijatrica rekla da idemo van s djetetom svaki dan počevši od dana kada se mame osjete spremnom i sposobnom.

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno tipf

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Americka djeca idu van... odmah. Najvjerojatnije direktno iz rodilista u shopping centar. Bosih nogu usred zime.
    zato se i zovu američka djeca pogotovo ona koja sa 0 godina imaju aston martine i ostale stvari..

bambus99, teško se oglušiti na te priče.. svaki dan nešto novo... dođe mi ponekad da odem i da nastavim sama, već sad imam osjećaj da ću nakon nekog vremena od poroda otvoriti temu "upomoć- svi mi sole pamet, a ja želim sama..."
    evo i jutros me tetka zvala, prvo da me pita jel još nisam otišla u bolnicu, a drugo da jesam razmišljala o otvaranje dječje štednje kad se beba rodi, jer kud ću ja s tolikim novcima koje beba dobije... ja luda ko šiba (sigurno ću dobit milijune, sve sam sama opremila sa svojim novcima i tako će biti i dalje, ko da ja gledam sad da ću novce dobivati... najbitnije mi je da je Noić zdrav i da s njime bude sve u redu, pošto ja u zadnje vrijeme malaksam do kraja...)

..srecica oprosti, opet sam OT otišla ali kad mi se poklopilo baš ovaj poziv jutros..

da se vratim na temu, ja mislim isto da ću suditi po sebi, i da ću čekati na dužu šetnju dok ja za to budem sposobna, sada se gegam ko patkica, i samo sam u autu, jer svaki deseti korak koji napravim moram stat i otpuhnut.. ko zna kak će bit poslije poroda.. a prije šetnje uvijek postoji dvorište, i ljuljačka u dvorištu i velika terasa, pa ćemo tu biti na svježem zrakiću...
    Posljednje uređivanje od andynoa : 14.03.2011. at 09:06

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mi smo isto jako brzo isli u setnje. Ja sam jos kroz prozor porodilista gledala ozelenelo drvece i mastala da izadjem napolje.
    Prvo smo setali pomalo, oko zgrade, koliko sam mogla zbog rane. Ali ja sam bila bas zeljna setnje, sunca i vazduha.

A sto se tice vremenskih (ne)prilika, ja obozavam vetar. Tako da smo setali po svakakvom vremenu.

kikica2 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I mi smo rano krenuli u šetnje, mislim da nakon nekih 7 dana. Sada mi je termin u ljetu, pa ćemo vjerojatno isto tako. Ajme, jedva čekam !!
    Bilo je svakakvih komentara oko mene, da šta ja dolazim (bez bebača naravno) po starije dijete u vrtić, da ću vidjeti za koju godinu i platit . Ma mislim, kako žene onda ne bi bile depresivne nakon poroda ako ih nisu puštali van na zrak. Nisam hodala baš kao ptićica, ali mi je godilo malo šetnje po svježem zraku.

Andynoa pa tvoj dan se bliži !

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •