Jeste već negdje spomenule ovaj tekstić? Ja ga ovih dana dobila na mail s 5 različitih strana... sve se frendovi zezaju "za našu Rodicu", pogled s druge strane...
http://www.tportal.hr/lifestyle/obit...-prirodom.html
Ne znam zapravo zašto otvaram temu, osim što mi se tekst čini "simpa"

.
Nebrojeno puta smo spominjali stavove "drugih ljudi" u odnosu na neke prevladavajuće stavove ovdje među nama (da ne spominjem... produženo dojenje... itd. itd.), no baš mi je dobro došao tekst da me "malo otrijezni" u mojoj dosljednosti glede produženog dojenja, platnenih, pripremanju hrane...
gdje mi uz posao koji radim ne ostane ni vremena ni energije za ništa drugo nego biti "samo (zaposlena) mama".
Mislim, ne žalim zbog svojih odluka u roditeljstvu, i opet bih sve ponovo tako (s dojenjem, dohranom, platnenima...),
ali nekad se pitam "Je li dobro da sam samo mama, di sam tu ja". Pa si kažem da će "ja doći" kad klinac napuni xy godina i kad budem imala malo više vremena za sebe jer neće biti toliko fizički ovisni o nama... a za sad sam "ja", tj. imam vremena za sebe samo u onim kasnim večernjim/noćnim satima kad se uhvatim neke dobre knjige, ili one 2 kave na koje uspijem otići u 3 mjeseca. Meni za sad dosta. I nisam neka feministica izgleda.