Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 66 od 66

Tema: lastika ili gumi - gumi

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
    Pa kaj nije ona najosnovnija igra s gumi gumijem bila skakanje brojeva? Ono, za nulu preskočiš samo obje linije, za jedan staneš unutra s jednom nogom, za dva (kak sad da objasnim, a da ne skačem po doma...) zakačiš u skakanju obje linije...
    Točno tako, brojevi od 1 do 10, svaki broj je imao svoju figuru. Sve druge igre bile su nadogradnja na te brojeve.

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Pfft, kako samo bedra pa struk. A pazuh, vrat? Skalp cak!
    A kad digneš ruke, isto imaš dvije visine - guma na laktovima i guma na dlanovima.

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ajmo organizirati turnir
    za nas velike
    možda nećemo ići dalje od potkoljenica, ali barem ćemo klincima pokazati kako se to radi
    Deal!

Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    Ja cu je ovdje ponovo uvesti, majkemi
    Ja sam svim curicama iz Florinog vrtića koje su slavile rođendan na proljeće uz "pravi" poklon dala još i tu gumu, mame su se oduševile, međutim, među djecom se igra jednostavno nije uhvatila.

S tim da moram reći, mi smo nekad imali onu običnu bijelu gumu za gaće , a danas je to guma jarkih boja koja se kupuje u dućanima s dječjim igračkama.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Mi smo uz skakanje govorili e-ma-es-es-a, es-es-a, pi-pi-a
    I ja prije dvije godine skužim da je to spelling riječi Mississippi
    Kako je to došlo do nas?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo uz skakanje govorili e-ma-es-es-a, es-es-a, pi-pi-a
    I ja prije dvije godine skužim da je to spelling riječi Mississippi
    Kako je to došlo do nas?

UPAAALIŠ

Hm, meni to bilo, Ema, Esa Esa Sa
    Esa Sa, Pipi Ja

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja sam jučer uzela cca 5 m gume obične za gaće i opheklala je oko 2 stolca vani na dvorište, moje cure su bile full u čudu, prvo sam ih jedva pohvatala kud će koja s gumom jer su male još (2 i 3 g.) ali kad su skužile da i ja skaćem (nije da se hvalim, ali se još dobro sjećam i ide mi ), onda smo raspalile jednu partiju vani: .

Cure hvala vam kaj ste se sjetile te super igre!!!!

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ajme ne mogu vjerovati da to ne viđate kod nas toga još uvijek ima, vidim da su noviteti, mogu pitati cure što igraju...
    Uglavnom čujem ih "Balerina Rokoko diže noge visoko, vide joj se gačice na crvene tačkice" ili baš to "Ema, Esa sa, Esa sa, pi pi a", pa onda "Može gore sve do gore, skoči više da ne skliže, skoči niže da se diže sve do glave pa i više, gore, gore sve do gore"...to je igra kad se preskače jednom, a počima se od gležnja. Zadnje dižanje je glava, koja se prođe radeći zvijezdu...

Pa ono cik cak skakanje, jednom nogom se stane na laštik, a druga se provuće ispod i onda se skoči s druge strane, ali se isto tako mora uhvatiti laštrik.

Ja to gledam svaki dan, ne mogu vjerovati da toga kod vas nema više...

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

pepita, ti si u splitu ka i ja?
    ja nisam vidila lastik godinama

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    na otoku Tiki Taus
    rodio se Miki Maus
    i njegova žena Mini
    to su ljudi vrlo fini

jel to?
    Daaaa! To je to!

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ajme, miki maus i mini
    ta mi je bila omiljena
    (inače sam bila opsjednuta sa svime što je imalo vezu s mikijom)

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj summer prvotno napisa Vidi poruku
    pepita, ti si u splitu ka i ja?
    ja nisam vidila lastik godinama
    U zaleđu
    Dođi...gledat ćemo skupa s mog balkona

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Aaaaa, koje divne uspomene, to mi je najdraža igra iz djetinjstva. Na laštik ili na laju, tako smo mi zvali. Igrali smo satima do iznemoglosti i uživali u svakom trenutku. Podsjetile ste me sa svim ovim pjesmicama i igrama, sve smo to i mi igrali iako je glavna igra bila ovo na brojeve, visina na struku, a visi nivo za profesionalce je bio ispod pazuha. A godinama nisam nikoga vidila da to igra, stvarno šteta za nove generacije.
    I jako mi se sviđa ideja od apricot o organiziranju turnira

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj enela prvotno napisa Vidi poruku
    baš fora
    slabo se sjećam, ali čini mi se da smo mi nekako drugačije skakali (meni baš i nije išlo, naravno, zato se i ne sjećam)
    http://www.youtube.com/watch?feature...&v=CkZwHDL70zc ovdje ima nekih preskoka sličnih onima kojih se sjećam ali opat nije sve isto.

Apri ima dobru ideju, napraviti natjecanje tako bi prije zainteresirali klince
    ideja za idući zelendan

zbilja, ne mogu vjerovati da je lastik upao pod "tradicijske igre"

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Aaajme, kad se samo sjetim koje smo sate i sate dnevno proveli preskačući gumu... Ma svaki slobodni trenutak bi se iskoristio na taj način...Otkud nam samo kondicije za to sve u onim malim mišićima?!
    Da, i onda goooodinama nisam vidjela cure da to igraju. A proljetos - iziđem s posla, a vani melem za moje oči - prije početka nastave cure na školskom dvorištu rastegle gume (u 3-4 grupice) i skakuću! Sad mi žao što se nisam raspitala za njihove brojalice/pjesmice... No, vjerujem da ih do jeseni to neće pustiti, pa ću ih baš pitati... Ah, memories!

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Na školskim hodnicima se ponovno mogu vidjeti djevojčice kako igraju gumi-gumi, jedino se nisam zagledala u igre preskakanja, ne znam jesu li izmislile neke nove ili igraju i one koje smo i mi igrali. U sljedećoj šk. godini ću baš obratiti pažnju na to.

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Imala sam ideju kupiti lastik i isprintati upute, pa da Suncica ponese u vrtic, mozda bi bio stos. I zaboravila... Mozda cu na jesen to napraviti. A sad bi mogle Suncica, njena prikateljica i ja ( mozda i mama od prijateljice) isprobati skakanje. Drago mi je da ste me podsjetile
    gdje se mogu naći te upute.

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

I nase curke u vrticu igraju gumi gumi, ali ne znaju bas ni pjesmice ni pokrete. Ali imaju volju
    Ja se bogme nicega ne sjecam, a na netu bas ne nalazim nesto korisno.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj ani4 prvotno napisa Vidi poruku
    I nase curke u vrticu igraju gumi gumi, ali ne znaju bas ni pjesmice ni pokrete. Ali imaju volju
    Ja se bogme nicega ne sjecam, a na netu bas ne nalazim nesto korisno.
    Ima još jedan topic tu na Rodi o tome... znam da su cure pisale kako se igra. Potražit ću...

Evo tu bi trebalo biti materijala: http://forum.roda.hr/archive/index.php/t-30103.html
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 06.06.2014. at 07:53

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •