Results 1 to 50 of 84

Thread: Stvarne mogućnosti za ekološki prihvatljivo ponašanje

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Banned

osim toga peterlin ako ćemo točnije, da bi se palstika razgradila potrebno joj je od 500 - 3000 godina pokazala su labaratorijska istraživanja, ovisno već o vrsti plastike, o tome već pjevaju i njemački vrapci na granama, mislila sam da to znaju i hrvatski. u svakom slučaju nravno da se ne može reći točno e ova plastična vrećica će se raspsati za 300 godina, 1 dan, 56 sati. naam se da je poanta jasna.

Peterlin's Avatar

Quote Originally Posted by moia View Post
    osim toga peterlin ako ćemo točnije, da bi se palstika razgradila potrebno joj je od 500 - 3000 godina pokazala su labaratorijska istraživanja, ovisno već o vrsti plastike, o tome već pjevaju i njemački vrapci na granama, mislila sam da to znaju i hrvatski. u svakom slučaju nravno da se ne može reći točno e ova plastična vrećica će se raspsati za 300 godina, 1 dan, 56 sati. naam se da je poanta jasna.
    Ah, čuj, ljudi su napisali da znaju kako plastika nije sretan izbor i to je jasno. Samo meni nije jasno kako netko može gledati toliko usko...

Evo zašto: ogledaj se malo oko sebe (ne moraš daleko) i zamisli da jednostavno nema ničeg od umjetnih materijala - da nema monitora, tipkovnice, kućišta miša, izolacije svih kabela koje vidiš, kućišta mobitela... ako hoćeš dalje uđi u auto pa zamisli kako bi vozilo izgledalo da se uklone svi plastični dijelovi (ostane odljev motora, zupčanici mjenjača, stakla i šasija), zamisli u što bi se pakirala hrana da nema ambalaže i slično. Osobno, voljela bih da je više toga dostupno u rinfuzi, voljela bih da se razgraniči što je nužnost a što pretjerana upotreba i tako dalje.

Zamisli bolnicu u kojoj nema plastike, zamisli svako prometalo bez plastike, zamisli svoju kuhinju bez trunke plastike - nema tome kraja. Ja ne bih bila spremna živjeti u takvom svijetu. Mi živimo u 21. stoljeću i nema nam povratka u kameno doba.

A što se tiče načina na koji si nam priopćila svoje stavove - nemam komentara, sama si sve rekla. I ovo sam dodala samo zato jer si mi se nekoliko puta obratila.