Results 1 to 50 of 84

Thread: Stvarne mogućnosti za ekološki prihvatljivo ponašanje

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post

Quote Originally Posted by moia View Post
    točno. a taj problem nije prisutan samo u hr, već svugdje u zapadnom svijetu zato nam se planet i guši pod otpadom što na kopnu što na moru i vodama.
    plastiku bi trebalo u potpunosti izbaciti iz upotrebe, ali to ne odgovara nikome od velikih industrija, a kupci misle ako to stoji u dućanu na polici za kupiti da je dobro, neproblematično i zdravo.
    osim toga lastika ispušta otrove što boce, palstične posude ili vrečice, tako da u biti su vreče još najmanje problematične ukoliko govorimo o zdravlju, daleko veći je problem čime trujemo sebe i djecu nam.
    nedavno sam se zgozila što su istraživanja pokazala, bilo na tv-u, ali tko šiša istraživanja, lakše je pit iz plastične boce nego iz staklene.
    Nije lakše. Znamo da plastika nije odličan izbor.

Ako se ide nekud, lakša je za nosit od staklene, neće se rezbiti, ne zauzima mjesta koliko i npr. termosica iz koje je neusporedivo veći gušt pit blago rashlađnu vodu. Nije da podržavam plastiku, nisam, ali ima nekoliko prednosti kojima bi bilo dobro doskočiti i svi će bit sretniji da piju iz nečeg neškodljivog. Ali ne možeš natjerat mozak inovatora da smisli. Možeš jedino predložit neko rješenje

Banned

Quote Originally Posted by makita View Post

Ako se ide nekud, lakša je za nosit od staklene, neće se rezbiti, ne zauzima mjesta koliko i npr. termosica iz koje je neusporedivo veći gušt pit blago rashlađnu vodu. Nije da podržavam plastiku, nisam, ali ima nekoliko prednosti kojima bi bilo dobro doskočiti i svi će bit sretniji da piju iz nečeg neškodljivog. Ali ne možeš natjerat mozak inovatora da smisli. Možeš jedino predložit neko rješenje
    mi ti nosimo upravo to termosice, imam 2 njih koje još datiraju od moje tete, mislim da su bar 20 godina stare. imamo platnene torbe i u njima ih furamo kad negdje idemo na put da baš nemamo negdje usput napit se vode.

i ne ne mislim na to da sad nemsiješ uzet bocu vode u plastičnoj flaši, nego mislim na opčenitu pojavu guranja glave u pijesak, kao mene se to ne tiče a tiče na se svih, svih nas se tiče što se događa sa ovim planetom.

svake godine se producira novih 200 miliona plasitčnog otpada, samo mali djelić od toga se reciklira!! ostatak se pohranjuje ispod zemlje ili ispod mora ili pluta svuda po svijetu. i to nije nakkav sf nego stvarnost, zato mi naprosto nije jasno kako se može pljucati po onome što su radile naše bake, jest da su to radile iz drzugih poriva, to je jasno, ali ja to radim i dan danas iz opet drugih poriva. takav mentalni skop, ignorantnost i bahatost mi je neshvatljiva, pogotov u današnje vrijeme.

meda's Avatar

Quote Originally Posted by makita View Post

mi imamo sigg boce. imaju sve pozeljne kvalitete, jedino sto nisu lakse od plasticnih. moj sin ima svoj ruksak kad negdje idemo i u njemu ju nosi pa mu nije tesko, a ni meni. nisu jeftine, ali ako cekas snizenje mozes stvarno dobro proci. skoro pa neunistive su kad padnu, i malo cak cuvaju temperaturu vode, neke su cak i za tople napitke, ali to mora biti naznaceno na boci, moja trpi do 85 stupnjeva, od maloga ne, ali on ne pije kavu pa mu ni ne treba