Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: slaganje fotografija, foto-filmova, cd-a...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno slaganje fotografija, foto-filmova, cd-a...

Što s fotografijama? Imate li neke praktične kutije ili sve držite u foto-albumima?
    Kako posložiti stare filmove?
    Radite li kopije cd-ova digitalnih fotografija?

(Imam cca 200 fotografija za razviti - da ne kažem da mi je posljednja razvijena fotografija od djeteta kada je imala 7. mjeseci )

Kako slažete albume? Obiteljski ili djetetu već radite njegov primjerak koji će kasnije kada krene u samostalan život ponijeti sa sobom?

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

mi slikice razvijamo samo za bake i dedove. SVe nam je na kompu i rezerva na CD.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi isto kao i Kovke

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joooj ja sam staromodna pa volim listati albume i gledati slike. Malo sam sad prebukirana slikama, ali imam namjeru razvijati one posebne-lijepe-smijesne-jedinstvene...a ono malo sto ostane neka bude na kompu i kopija na CD-u.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

he, ja mislim da sam ultra nestaromodna pa imam bebi albume (vec 2). Jedan je veliki, beli, bas za bebe, i tu su odabrane slike od 0-6 meseci.
    Drugi je sa uvlacenjem slika i tu su slike od rodjenja do danas (8 meseci).
    Naravno da imamo i slike na diskovima, a filmove posebno obradjuje, montiram da ne bude ruznih delova sa klecanjem i okretanjem kamere, dodajem naslove, datume... od tih filmova sam mu napravila dvd izdanje, i omot i meni i sve.. meni je sve to veliko zadovoljstvo.
    svako na neki nacin organizuje te slatke uspomene.
    (kloklo, ti npr. imas leoweb, to je ista emocija, samo je drugi medij u pitanju).

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nemoj ti uopće spominjati. To mi je bolna točka.
    Imamo ih na tisuće na CD-ima, ali volimo imati i u albumima pa neke razvijemo. Zadnji put kad sam slagala slike u album Lea je imala 4 mj. Dakle, kasnim 2,5 god.
    Nadam se da ću sda sve stići na godišnjem i porodiljnom

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I meni su fotke bolna točka.

Imamo ih sve na cd-ovima u dva primjerka i to nakon što sam digla frku da bi nam neki virus mogao obrisati sve fotke i da je mm u tom slučaju persona non grata. Zapravo, imamo jedan primjerak na cd-ovima, a kopiju na dvd-ju.

Na žalost, zadnje fotke smo razvili kad je Fiona imala 7 mjeseci i još uvijek ih nisam složila u albume.

Zapravo se ne mogu odlučiti bih li radila obiteljski album ili dvije verzije, jednu obiteljsku i jednu za nju da ima kad poraste.

A bojim se da će cd kao medij do tada već biti totalno outdated, tj. da ću ove fotke koje imam na cd-ovima moći okačiti mačku za rep.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Joj, sanja, o tome uopće nisam razmišljala.
    Alil naći će MM već načina da ih prebaci uskoro i na kei moderniji medij ako dođe

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja imam u kompu, na Cd-ima i još razvijam. Svatko ima svoj album i još jedan obiteljski. Baš sam sad napravila spisak za razviti 104 slike.

MM će me ubiti .

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

joj,i mi imamo trenutno 200tinjak slika u folderu "razvit"
    malo offt:kloklo,leonina stranica je SUPER!!
    (gledah pa skužila da ona ima kila ko Marin uf moj debeli veliki dječak)

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj branka1 prvotno napisa
    Alil naći će MM već načina da ih prebaci uskoro i na kei moderniji medij ako dođe
    Naravno da hoće, naći će i moj, ali samo hoću reći da su cd-ovi već sad polako na zalasku.

Ja nisam na vrijeme prebacila neke stvari s disketa (sjeća li se još netko toga?) i sad više fakat nemam pojma di da nađem kompjutor koji ima i priključak za diskete i pržilicu za cd-ove. Obično imaju ili jedno ili drugo i tako meni moje diskete stoje za uspomenu.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj kovke prvotno napisa
    mi slikice razvijamo samo za bake i dedove. SVe nam je na kompu i rezerva na CD.
    Isto i kod nas

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Svaka ima svoj album + jedan obiteljski, a većina fotki je na kompu. Godišnje razvijemo nekih 200-300 komada onih što su mi najljepše. Ipak volim nešto imati i u albumu, a i djeca ih obožavaju prelistavati.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: slaganje fotografija, foto-filmova, cd-a...

Citiraj Vrijeska prvotno napisa
    Što s fotografijama? Imate li neke praktične kutije ili sve držite u foto-albumima?
    Kako posložiti stare filmove?
    Radite li kopije cd-ova digitalnih fotografija?

(Imam cca 200 fotografija za razviti - da ne kažem da mi je posljednja razvijena fotografija od djeteta kada je imala 7. mjeseci )

Kako slažete albume? Obiteljski ili djetetu već radite njegov primjerak koji će kasnije kada krene u samostalan život ponijeti sa sobom?
    Fotografije su u albumima.
    Stari filmovi su u svojim kutijicama na kojima je (uglavnom ) zabiljezen period (npr. zima 2003).
    Radim dvije kopije digitalnih slika na CD i periodicno jednu kopiju tih CD-ova na DVD.
    Periodicno napravim i jedan backup na CD od izbora najdrazih slika (na kojemu je zasad 400 slika u zadnjih godinu dana; na ovim prvim backupovima su sve slike) - taj backup bi trebao sluziti ako se odlucim razviti te slike.
    Vec dugo nisam razvijala/printala slike, osim one za okvire , to mi je zadatak za ovo ljeto.

Album sam pocela slagati kao neku vrstu spomenara/radosnice - od perioda trudnoce, pa preko poroda (ukljucujuci u njega i nasu pricu s poroda s Rodinog portala, obavijest iz novina (jos jednom hvala Litali ) i tako neke sitnice, sa 'milestone' dodacima (za prvu godinu svaki mjesec, od druge godine svakih 3 mjeseca).

Za nju ne radim takav album, ali mislila sam joj ga mozda kopirati kao poklon za njeno odseljenje ili vjencanje ili prvu bebu...
    Zasad za nju samo jednom godisnje radim backup slika na DVD (to bi znaci bio 4. backup) kojeg cuvam u njenoj kutiji uspomena.

Sto se izrade fotografija tice, bila sam danas u DM-u i imaju novi i poboljsan sustav izrade fotografija:
    - imaju ponudu izrade slika sa filmova do travnja po 0,40 Kn/slika vel. 9x13;
    - nude i snimanje fotografija na backup CD
    - nude razno-razne kombinacije i tehnike izrada fotografija
    - mogu se naruciti pokloni sa slikom, npr. puzzle (60 ili 80 Kn ovisno o velicini i sl.).
    - mozete razviti fotografije online.

U biti, da ne duljim: razvijanje fotki u DM-u online

Nego, imam jedno pitanje: da li netko tko koristi (ili povremeno koristi) 'obican' fotoaparat kupuje njihov Paradies film? Vidim da je ful jeftiniji u odnosu na Kodakov, a povremeno koristim i obican film/fotoaparat. Dosad sam bila vjerna Kodaku, isplati li se presaltati (odnos kvalitete i cijene)??

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: slaganje fotografija, foto-filmova, cd-a...

Citiraj Elly prvotno napisa
    Nego, imam jedno pitanje: da li netko tko koristi (ili povremeno koristi) 'obican' fotoaparat kupuje njihov Paradies film? Vidim da je ful jeftiniji u odnosu na Kodakov, a povremeno koristim i obican film/fotoaparat. Dosad sam bila vjerna Kodaku, isplati li se presaltati (odnos kvalitete i cijene)??
    Ne, boje s Paradies filmom nikad ne ispadnu tako dobre kao s Kodakom.

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Mi slike imamo na PC-u i CD-u, izradjivali smo do sada samo za bake i djedove.
    Upravo trazim neki lijepi album pa cu izabrati najlijepse slike i sloziti u album u kojem ce biti slike od 0-1, pa tako isto napraviti za godinu dana od 1-2....

Slikamo se uglavnom sa digitalnim, a u zadnje vrijeme koristim i nas Nikon foto aparat, s njim su slike puno bolje,ali digitalni je prakticniji i laksi za nosit...

Planiramo otici kod fotografa koji ima studio i napraviti jos koju profesionalnu sliku...vjerojatno crno-bijele.

Inace sam luda za slikama i obozavam ih gledat, mogla bi cijele dane listati albume , ali sam i prakticna pa ne izradjujem sve slike!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •