Results 1 to 18 of 18

Thread: More u uhu

zasad skulirana's Avatar

Default More u uhu

Danas sam dosta plivala i epilog je more u usima....
    Inace to odma bez problema na plazi izbacim van,sada nije bilo puno pa nisam odmah primjetila...kad sam dosla doma provala sam onu metodu skakutanja na jednoj nozi i lupanja po uhu ali nista....pa sam onda legla na to uho ne bi li iscurilo (inace mi to isto super pomogne) pa nista....
    Evo sad ili me hita paranoja ili me pocelo bolit uho..... a vise ne suska....

Na koji jos nacin mogu provat izbacit more? Vjerojatno ako vise ne suska je otislo preduboko?
    Necu sad valja zaradit upalu....

Rebbeca's Avatar

Ja sam jedne godine završila na ispiranju uha radi vode u njemu, ne mora, nego vode od pranja kose. A mom sinu su se prije 2 tj. na ljetovanju u Tunisu, uši redovno, nakon svakog kupanja punila vodom, već smo bili ludi... Ponekad bi izašlo skakutanjem, ponekad ležanjem na toj strani, a 2 puta mu je iscurilo tek po noći dok je spavao.

oka's Avatar

Probaj spavati na toj strani da izađe van.
    A da sam na tvom mjestu ujutro bih kupila one hoby svijeće za uho da izvuče van.
    Jer to ti se je cerumen proširio zbog vode i sad imaš čep.
    Ako ništa drugo ispiranje uha kod dr. ili hitne uvjek pomaže.

meni jednom slučajno pomoglo, od tada stalno primenjujem: sednem na krevet i onda se bacim na jastuk, tako da glava malo odskoči kad padneš. do sada uvek upalilo

nakapaj 3% hidrogen

dorotea24's Avatar

Ili možda ona cerustop? Ili kako se već zove

zasad skulirana's Avatar

vissnja skoro sam sinoc potres mozga dobila od silnog bacanja po jastuku i nista....

zaspala i probudila se na tom uhu,nevjerujem da se nisam ni pomakla cijelu noc ali nije mi se cinilo da je iscurilo...
    jutros opet bila na moru pa racunam amo metodom klin se klinom izbija....opet mi uslo mora u oba uha,dobro sam izmlatarala glavom odma na plazi iiiii.....opet ima malo u ljevom....

nedjelja je,dezurna apoteka je u starom gradu a s obzirom na guzve parking bi nasla na sveto nikad....istrpit cu do sutra pa kupit te svijece...

Cubana's Avatar

Quote Originally Posted by aleksandra70vanja View Post
    nakapaj 3% hidrogen
    Meni je hidrogen rjesio sve probleme prije par dana. A nista nisam cula na jedno uho. Na drugo samo 20%

Cubana's Avatar

Svijece ne rade nista. Cisto bacanje novaca.

mayato's Avatar

mene su spašavale kapi iz ljekarne, bilo koje zauho, 1-2 kapi čisto da se razgradi to nakupljenou uhu i prođe nakon samo 1 kapanja

Osoblje foruma Kaae's Avatar

Kod mene, zbog cudnog polozaja eustahijeve tube, pomaze jedino strpljenje i Operil. Ponekad mi treba i mjesec, dva, da uzas izadje.

zasad skulirana's Avatar

ok,riskiram da ispadnem veca plavusa nego sto jesam,a di bi ja to trebala ukapat taj hidrogen?
    jer sam citala da se cesto zacepljenost uha rjesava kapanjem u nos,Kaae,ti si operil naravno isto u nos kapala?

ako je začepljeno vanjsko uho radi cerumena, ili vode onda se kapa uho
    ako je uho začepljeno radi eustahijeve tube, radi začepljenog nosa, sekreta koji se cijedi niz grlo.... onda se kapa nos

hidrogen se kapa u uho

S2000's Avatar

Samo nemoj one tube valjke svijece

Ja vrlo često imam cerumen u uhu i da kad mi uđe voda u uho (bilo to more ili kod pranja kose) zna mi se začepit. Meni ne pomaže ni čačkanje štapićima niti Cerustop niti ništa slično. Dok nisam znala što mi je završila sam sa groznom uhoboljom.
    Sad kad mi se to dogodi ja odem na ispiranje i to je to.
    Jednom sam na samu staru godinu završila na Rebru na hitnoj na ispiranju. Lijepo isprali i problem riješen. Da nisam otišla čekala bih svoju doktoricu tjedana dana i bila gluha.
    Na moru mi se dogodilo na Rabu i u njihovoj hitnoj turističkoj su mi isto lijepo isprali.
    Ja preporučam otići na ispiranje.

Osoblje foruma Kaae's Avatar

Evo sve je alex objasnila.

Mislim da ne postoji nesto sto moze skakljati uho vise od tog hidrogena...

anamar's Avatar

jučer sam nakapala soka čuvarkuće, jer nisam više mogla izdržati šuškanje, a doma nemam hidrogena. dodatna tekućina u uhu potjerala je more vani, a valjda je i ljekovito

klara's Avatar

Stavis jos vode uho, u moru ili pod tusem. I onda sva voda odjednom izadje van. Meni to uvijek pomogne