Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Kombinirani bojler

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno Kombinirani bojler

Nakon malo više od tri godine od postavljanja cent.na drva procurio nam je komb.bojler struja/drva.
    Nemoram ni napomenuti da je taman izišla garancija,a bojler je marke Ariston. Trebam savjet....
    koje vi komb.bojlere imate i kako ste zadovoljni s njima??? koju "marku" da kupim ,a da mi potraje bar 5 god??? Opet Ariston,Gorenje, Tesy (nekidan čula za ovu marku),končar ili neku petu???!!!
    Ovaj naš stari je procurio na tri mjesta,nakon samo tri god. očekivala sam ipak malo duže da čemo se družiti,a ne izašla garancija i opp on procuri.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

plinski vaillant, zadovoljna! radi evo šestu godinu.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj gita75 prvotno napisa Vidi poruku
    plinski vaillant, zadovoljna! radi evo šestu godinu.
    x

naš radi već 13. godinu, već sam i počela razmišljati o spremanju love za novi (nedajbog) ali dok traje - traje.

Ali ja mislim da genius ne traži kombinirani Vaillantov bojler (koji je samo na plin, ali se koristi za centralno grijanje + toplu vodu, ljeti se grijanje isključuje). Mislim da je pitanje čiji električni bojler uzeti za toplu vodu ljeti, kad centralno grijanje na drva ne radi.

genius, najbolje bi ti bilo da pitaš majstore koji ugrađuju centralno grijanje. Oni imaju svakakve informacije i sigurno su u toku. Moja kolegica s posla je lani ili predlani kupovala novi kotao za centralno grijanje na drva, ali to nije bio kombinirani sustav. Pitat ću je što su uzeli i kako to ide. Oni se griju na drva, a mislim da bojler u kupaonici imaju klasični električni, Končarev. Nova generacija Končarevih bojlera ima neke kombinirane sustave koji se mogu upariti sa solarnim grijanjem vode, ali nije mi trebalo, pa ne znam detalje (i mislim da ovdje nije potrebno).

Ne znam da li Vaillant ima velike električne bojlere. Ja imam njihov mali akumulacijski i radi savršeno, ali nije bio baš badava. Uzeli smo ga za kuhinju kad je progorio kotao plinskog protočnog za kojeg nije bilo plinske alternative. Osim toga, Vaillant ima u Zagrebu odličan servis, ali kad smo već kod toga, ima i Končar. Za druge ne znam.

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

meni bi trebao kombinirani bojler na struju po ljeti,a centralno na drva po zimi koj stoji u kupaonici,netreba mi kotao koj ide na peč več baš kom.bojler 80l ili 100l za kupaonicu drva/struja.
    znači vaillant ne dolazi u obzir ,iako znam da je za plin odličan,imaju moji več 13 god. s tri majstora sam pričala i svi tvrde da Ariston je odličan i morao bi trajati najmanje 5 god.... a znam da nije to baš tako ,jer i od kolegice je jako brzo procurio. inače oni se kod postavljanja grijanja svi baziraju na Ariston, Liko -Italija i sad novije na Tesy -Bugarska jer su najjeftiniji.

čula sam za Metalac - Bosna i Srbija ,ali pretpostavljam da se nemože kupiti u Hrv. bar nisam naišla na takvu informaciju.
    i u Hrv. da je jako dobar i kvalitetan Centrometal -mislim Zelina ,ali da više ne proizvode (neznam da li je to točno)

i sad neznam koji kupiti,naravno u maloj sredini svi hvale Ariston i Liko jer su najjeftiniji a i jedini u ponudi??!!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

U Zagrebu Metalac ima ovlaštenog servisera - Mlađan d.o.o.

Imaju ovlaštene servise i po drugim gradovima u Hrvatsoj, pa vidi koji ti je najbliži (možda prodaju i nove kad već imaju servis): http://www.metalac.com/pgs/sr/korisn...a/w/sreviseri/

genius, kako god bilo, nije baš vjerojatno da ćeš dva puta imati peh s bojlerom.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

isto vaillant
    jedan 20 godina, jedan 10
    svake godine servis, prije sezone grijanja, po 200 kuna
    do sada nikakvih kvarova :kuc, kuc, kuc:

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Vailant isto, ili končar, mom bratu se končar pokazao ok.

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Evo da javim odluka je pala.Danas sam kupila Tesy bojler. Nadam se da cemo ga dugo koristiti. A ostalo javim nakon par dana / godina koristenja.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •