Ne znam spada li ovo u filozofski kutak jer zapravo ne želim filozofirati o temi nego me zanima što konkretno napraviti.
Naime, u parku blizu moje kuće (u Zagrebu) jedna mama maltretira svoje dvije djevojčice. Stare su jedna oko 6 druga oko 8 godina. Na igralištu se curice ljujaju, moraju se ljuljati, ako se prestanu ljuljati mama urla na njih neka se dalje ljuljaju. Već sam ih vidjela prošli vikend ali sam stvar ignorirala (samo sam prolazila kraj igrališta pa sam pomislila da je to izdvojeni incident). No danas se stvar ponovila. Mama svako malo urla na djevojčice (uglavnom viče neka se ljuljaju iako se djevojčice već ljuljaju). Mlađa djevojčica je sišla s ljuljačke nakon čega je mama urlajući "sad idemo, zašto se ne ljuljaš, natrag na ljuljačku" prišla djevojčicama. Djevojčica je plačući krenula za mamom da bi se nakon nekoliko koraka mama "smilovala" i dozvolila im daljnje ljuljanje i to na ljuljačkama na suncu (ove prve su bar bile u hladu). Mama ovako gledajući sa strane ne djeluje baš sasvim OK, možda nije na meni da sudim o njezinom mentalnom zdravlju, no ne mogu ignorirati to što sam vidjela.
Može li se o tome obavijestiti neka socijalna služba? Hoće li uopće netko pristati doći u park i čekati da se gore navedeno ponovi?